به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، محمد کفاشپنجهشاهی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه با بیانیهای که بین ایران و گروه 1+5 منتشر شده، ریسکهای سیاسی اثرگذار در بازار از بین رفته است، گفت: همزمان با تحریم بخشهای زیادی از جمله بانکیها، خودروییها و شرکتهای تجهیزاتی دچار رکود شدند؛ به این معنا که بانکها با هزینه نقل و انتقال مواجه شدند و طرحهای توسعهای شرکتهایی که مواد اولیه خود را وارد میکردند متضرر شدند.
وی افزود: بورس به عنوان خط مقدم اقتصاد کشور که تعداد زیادی شرکت در آن حضور دارند نیز از این موضوع تأثیر گرفت و هر چند که برخی از افت قیمتها توجیه نداشت، اما اثر روانی حاکم بر بازار و نگرانی سهامداران از به نتیجه نرسیدن مذاکرات سبب شد بیشتر به سمت فروش بروند تا خرید.
وی با تأکید بر اینکه با اعلام بیانیه مشترک ایران و 1+5 خیال سرمایهگذاران و سهامداران راحت شده است، تصریح کرد: سهامداران با مثبت شدن بازار و جو روانی مثبت ایجاد شده به خرید روی آوردهاند و ورود این پول در بازار یک گام روبه جلو برای بورس است و منجر به سود سهامداران میشود.
کفاش خاطرنشان کرد: این کسب سود سهامداران منجر به ورود موج دوم نقدینگی تازه به بازار سرمایه میشود که با این اتفاق میتوان شرایط سودآورتری را برای بازار سرمایه متصور بود.
وی در ادامه با اشاره به امضای توافق نهایی در تیرماه سالجاری گفت: نتایج مثبت حاصل از توافق نامه نهایی روند مثبت بلندمدتی رادر بورس پدید میآورد و در برآیند کلی میتوان انتظار رشد پلکانی و با آرامش؛ اما پرحجم را از بورس انتظار داشت.
به گفته وی در صورتی که بازار با افزایش حجم معاملات روبرو شود این فرصت به وجود خواهد آمد که سهامداران نسبت به اصلاح پرتفوی خود اقدام کنند.
کفاش افزود: رفع تحریمها و اثرات مثبت ناشی از آن بر بازار در صورتی که با کاهش نرخ سود بانکی همراه شود به مراتب رشد بیشتری را نصیب سرمایهگذاران در بورس خواهد کرد و میتواند سبب شود تا سرمایهگذاریها به سمت بورس حرکت کند.
به گفته وی کاهش هزینه سرمایهگذاری و ریسکهای موجود در بازار از جمله ریسک سیاسی عامل مهمی در استقبال سرمایهگذاران از این بازار خواهد بود.