کد خبر: 3133088
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲
دیدگاه احمد توکلی درباره لغو عمره؛

چرا برخی وکیل مدافع سعودی‌ها شده‌اند؟/ بحث‌های اقتصادی در لغو عمره جایگاهی ندارد

گروه سیاسی: منتخب مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه باید مقامات سعودی به طور رسمی درباره قضیه فرودگاه جده اظهار نظر کنند، گفت: سؤال مهم، این است که چرا در این زمینه، وزارت خارجه مجازات‌شدن آنها را نقل کرده و چرا وزارت خارجه باید به عنوان وکیل مدافع مقامات عربستان صحبت کند؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در روزهای گذشته و پس از اقدام دو مأمور سعودی در فرودگاه جده مبنی بر آزار دو نوجوان ایرانی، بحث‌های زیادی درباره ضرورت لغو عمره مطرح شده تا جایی که عده‌ای از نمایندگان مجلس نیز به دنبال ارائه طرح دوفوریتی لغو حج عمره تا اطلاع ثانوی هستند. برای بررسی بیشتر این موضوع و آیا چنین اقدامی شتابزده یا عملی منطقی و در چاچوب منافع ملی کشور است دیدگاه احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی را جویا شدیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا درباره اینکه آیا لغو عمره در این شرایط اقدامی شتابزده نیست و اساسا با آن موافق یا مخالفت است، اظهار کرد: اگر عمره مستلزم حرامی باشد، بنده با لغو آن موافقم. حدیثی از پیامبر اکرم(ص) وجود دارد که خداوند همه امور مؤمن، الا ذلیل کردن نفس خودش را به خود او سپرده است.
توکلی افزود: ما نمی‌توانیم امر مستحبی را انجام دهیم درحالی‌که مستلزم تحقیر و احتمال ضرر حیثیتی قابل اعتنا وجود داشته باشد؛ بنابراین بنده معتقدم که وقتی عربستان شیعیان را تحقیر می‌کند، به آنان احترام نمی‌گذارد و کرامت انسانی آنان را خدشه‌دار می‌کند چه ضرورتی دارد که حج‌ عمره انجام شود؟
وی در پاسخ به این پرسش که اگر واکنشی  که انتظار داریم، از سوی مقامات سعودی صورت گیرد و مأموران خاطی مجازات شوند؟ آیا باز با لغو عمره موافقید؟ تأکید کرد: سؤال مهم، این است که چرا در این زمینه، وزارت خارجه مجازات شدن آنها را نقل کرده و این موضوع را خود عربستان اعلام نمی‌کند؟ و چرا وزارت خارجه باید به عنوان وکیل مدافع مقامات عربستان صحبت کند. خود مقامات رسمی عربستان یا دست‌کم رئیس پلیس جده باید رسما این موضوع را اعلام کنند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره آثار اقتصادی حج عمره و خروج ارز از کشور که از جانب برخی افراد مطرح می‌شود، اظهار کرد: به نظرم این سخن بی‌اساس است؛ به این دلیل که وقتی گردشگری را تبلیغ می‌کنند و هرساله کسانی در عید و تابستان به خارج از کشور می‌روند، کسی نگران خروج ارز نیست ولی  در مورد عمره که یک مستحب اسلامی است نگران خروج ارز باشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان عنوان کرد: به نظر بنده از این جهت جای نگرانی وجود ندارد. البته وقتی قرار باشد دولت مسافرت‌های خارجی را محدود کند، دیگر فرقی ندارد و اتفاقا این محدودیت ابتدا باید در زمینه سفرهای تفریحی و بعد مسافرت‌های مذهبی صورت گیرد و سفرهای تفریحی نباید بر سفرهای مذهبی تقدم داشته باشد.

captcha