منصوره شایسته، رئیس کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت رسیدگی به امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح مهم ترین مباحثی که در خصوص حجاب در کشور وجود دارد پرداخت و گفت: قدر مسلم مشکل ما در این خصوص نمودهای ظاهری حجاب نیست بلکه مشکلات ما ریشه ای تر و مربوط به مبانی فکری و باوری این حوزه است.
وی با تأکید بر اینکه ما باید فرهنگ عفاف و بالاتر از آن تربیت دینی را درونی کنیم، گفت: اگر این کار را کردیم آنوقت نمادها خود به خود ظاهر می شود. البته وقتی تربیت دینی را درونی کردیم و جایگاه عفاف را شناختیم مجموعه سیستم های اجتماعی ما باید هماهنگ و تقویت کننده این ارتقا باشد. پس از انجام این امور است که می توان حدود قانونی را تبیین کرد آن هم نه در مصادیق بلکه بر روی کیفیت.
محدودیت های حجاب بیشتر افراد را بیحجاب میکند!
شایسته تصریح کرد: مصادیق انتخاب با خود افراد است. اصل لباسی است که وقار را به زن بدهد اما وقتی ما برای این وقار مصادیق مشخصی تعیین و محدودیت ایجاد کنیم، این محدودیت بیشتر موجب حریص تر شدن افراد می شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا برای ترویج حجاب تبلیغ درستی در جامعه صورت گرفته است یا خیر، گفت: طی سال های پس از انقلاب نه تنها در خصوص عفاف و حجاب بلکه در خصوص تعمیق باورهای دینی تحقیق علمی صورت نگرفته است. اکنون ما طرح پژوهشی کیفی را در حال طراحی داریم تا بررسی کنیم چگونه میتوان فرهنگ حجاب را درونی کرد.
رئیس کارگروه تعمیق باورهای دینی معاونت رسیدگی به امور زنان تصریح کرد: شاید نتوان اکنون به آسانی در خصوص درستی یا نادرستی ترویج حجاب در جامعه پاسخ گفت چرا که هرگز بر روی آن کار نشده است. نه تنها در زمینه عفاف بلک حتی در زمینه تربیت دینی نیز که یک تربیت درونی و فعال است کار نشده است.
وی ادامه داد: در خصوص تعمیق باورهای دینی باید زمینهها و فضاهایی ایجاد شود تا باورهایی در وجود افراد شکل و ارزش هایی نهادینه شود در این صورت است که زیرساخت باورها و تمایلات خود به خود نمادها را در افراد ایجاد می کند.
شایسته در خصوص تحقیقی که قرار است بر روی فرهنگ حجاب صورت گیرد، گفت: محتوای کیفی این تحقیق مجموعه راه کارهایی برای ارتقای تربیت درونی افراد است و بررسی این مسئله که نهادهای اجتماعی در این خصوص چه کاری می توانند انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه مبانی نظری این تحقیق در حال تنظیم است، گفت: باید مبانی نظری این موضوع روشن شود و سپس سؤال های تخصصی آن پی از مصاحبه عمیق و چالشی با افراد کارشناس شناسایی و کلید واژه ها تحقیق مشخص و تحقیق آغاز شود.