محمدتقی حسنزاده، رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، هدف کلان این وزارتخانه را رشد و پیشرفت همه جانبه جوانان دانست و گفت: برای رسیدن به این هدف سه راهبرد اصلی تعریف شده است.
وی اولین راهبرد را تقویت هویت دینی، ملی و انقلابی معرفی کرد و گفت: در این راستا برنامههای حوزه پژوهش و فعالیتهای تحقیقی به نوعی تعریف میشود که به این پرسش پاسخ داده شود و راهکارهای لازم برای رسیدن به این هدف احصا شود.
وی دومین راهبرد را توانمندسازی جوانان و تأمین نیازهای اجتماعی و رفاهی جوانان در عرصههای مختلف همچون اشتغال، مسئولیتهای اجتماعی، تحصیلات و ... دانست.
حسن زاده سومین راهبرد وزارت ورزش و جوانان را غنی سازی دوره جوانی توأم با نشاط و شادمانی برشمرد و عنوان کرد: زیر مجموعه این راهبردها 17 موضوع اساسی همچون خانواده، اخلاق و تربیت، اشتغال، ازدواج و .... بررسی میشود.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان یکی از مهمترین و محوریترین فعالیتهای این مرکز را حوزه اعتقادی ارزیابی و عنوان کرد: برای بحثهای حوزه اعتقادی، دینی و نگرش جوانان هر سه سال یک بار پیمایشی ملی تحت عنوان ارزشها و نگرشها برگزار و با مطالعاتی روندی وضعیت جوانان در این حوزه استخراج میشود.
وی بسیاری از مشکلات جوانان را ناشی از عدم شکل گیری صحیح هویت ملی و دینی دانست و گفت: رصد این وضعیت و شکل دهی به آن میتواند به حل بسیاری از تعارضات جوانان منجر شود.
مهمترین اولویتهای پژوهشی
حسنزاده در ادامه سخنان خود به مهمترین اولویتهای پژوهشی حوزه جوانان در محورهای دینی و آئینی طی سال 94 اشاره و عنوان کرد: «تربیت دینی جوانان» با بررسی وضعیت، چالشها، آسیبها و راهکارها از اولین اولویتهای موجود است.
وی بررسی موضوع «جوانان و جریانهای انحرافی»، «جوانان و سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی»، «جوانان و حجاب و عفاف» با بررسی وضعیت، نگرش، برنامهها، سیاستها، آسیب شناسی و ارائه راهکارها را از دیگر اولویتهای مطالعاتی حوزه جوانان در محورهای دینی و اعتقادی برشمرد.
حسن زاده در پایان سخنان خود از دیگر اولویتهای مطرح مطالعاتی در سال 94 را «توانمندسازی جوانان مبنی بر آموزههای اسلام» به منظور تربیت نسل جوان برای اعتلای کشور و «جوانان و اخلاق اسلامی» معرفی کرد.