به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه امروز، 25 فروردینماه طی بازدید از ایکنا با حضور در دفتر مدیرعامل خبرگزاری با تأکید بر نقش این خبرگزاری به عنوان تنها خبرگزاری بینالمللی قرآن جهان اسلام اظهار کرد: سوژههای خوبی در حوزه قرآنی وجود دارد که آورده آن برای جامعه قرآنی بسیار خوب است و خبرگزاری ایکنا همانطور که پیش از این نیز همواره مورد توجه قرار داده است باید بعد از این نیز این سوژهها را به خوبی دنبال کند.
حسینی با اشاره به موقوفات کمی که در حوزه قرآن وجود دارد، اظهار کرد: اگر موقوفات قرآنی و امور خیریه متناظر با قرآن در کشور داشته باشیم این موقوفات بار سنگینی را از دوش جامعه قرآنی برمیدارند و میتوانند کمک زیادی برای توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی داشته باشند. رسانههای قرآنی باید توجه ویژه به توسعه موقوفات قرآنی و اطلاعرسانی در این حوزه داشته باشند.
وی یادآور شد: هرچند که در زمینه موقوفات قرآنی طی سالهای گذشته با کمبود روبرو بودهایم و موقوفات قرآنی کمی داشتهایم اما این امر نشان از بیتوجهی به فعالیتهای قرآنی نیست؛ چرا که طی دهههای گذشته اتفاقات خوبی در حوزه قرآن و فعالیتهای قرآنی رخ داده و در حال حاضر به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران، اکثر دستگاهها و نهادها ساختار و تشکیلات قرآنی دارند و این امر اتفاق مبارکی است.
بحث موقوفات قرآنی در جامعه احیا شود
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در ادامه گفت: خبرگزاری ایکنا به عنوان تنها خبرگزاری بینالمللی قرآن جهان اسلام باید کمک کند تا بحث موقوفات قرآنی در جامعه احیا شده و این موقوفات نیز افزایش پیدا کند.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به کمبودهایی که در حوزه فعالیتهای قرآنی وجود داشته و اهتمامی که باید از سوی مسئولان نظام نسبت به فعالیتهای قرآنی صورت گیرد، گفت: رهبر معظم انقلاب اهتمام بسیار بالایی نسبت به قرآن و فعالیتهای قرآنی دارند و البته ما از هیچ یک از مسئولان نظام انتظار نداریم به اندازه رهبر معظم انقلاب به قرآن اهتمام داشته باشند اما اگر فقط یک درصد از اهتمام مقام معظم رهبری به قرآن هم در مسئولان وجود داشته باشد بسیاری از فعالیتهای قرآنی به خوبی پیش خواهد رفت.
رهبر معظم انقلاب به تربیت 10 میلیون حافظ قرآن ایمان و اعتقاد دارند
حسینی با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم اظهار کرد: اگر رهبر معظم انقلاب مطالبهای در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن دارند از این بابت است که نسبت به این کار و اجرایی شدن آن ایمان و اعتقاد دارند و مسئولان نیز اگر بدانند که این امر شدنی است این اتفاق رخ خواهد داد.
وی در ادامه عنوان کرد: متأسفانه امروز اگر یک موسسه قرآنی بخواهد فعالیت خود را آغاز کند به سختی میتواند مجوز فعالیت بگیرد و اگر شخصی بخواهد کار خود را آغاز کند در نهایت به دلیل مشکلات زیادی که با آنها مواجه میشود پشیمان میشود.
در این بخش از نشست مشترک مدیرعامل ایکنا و رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا با اشاره به تأسیس پژوهشکده مطالعات میانرشتهای قرآن کریم که توسط جهاد دانشگاهی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، گفت: تاکنون مشابه این پژوهشکده نداشتهایم و این پژوهشکده کار جدیدی است که امیدواریم به تأمین مکان مورد نیاز هر چه زودتر این پژوهشکده فعالیت خود را آغاز کند.
پژوهشکده مطالعات میانرشتهای قرآن یک مرکز کاربردی است
وی افزود: این پژوهشکده نوپا که مقدمات راهاندازی آن در حال انجام است در راستای رسالت جهاد دانشگاهی است. این پژوهشکده در حقیقت یک پژوهشکده کاربردی و کاملا میانرشتهای است که در تمامی حوزههای میانرشتهای قرآنی ورود خواهد داشت.
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با اشاره به حمایت از پایاننامههای قرآنی دانشجویان از سوی این سازمان، گفت: ما در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور اعلام کردهایم دانشجویان که در رشتههای غیر از علوم قرآنی تحصیل میکنند در صورتی که موضوع پایاننامههای خود را قرآنی انتخاب کنند مورد حمایت ما قرار میگیرند.
وی با عنوان این مطلب که جهاد دانشگاهی وظیفهای تکلیفی در حوزه قرآن ندارد اما همواره در این حوزه احساس تکلیف میکند، اظهار کرد: مسابقات ملی قرآن دانشجویان از سال 62 توسط جهاد دانشگاهی پایهریزی شد و 25 دوره به همت جهاد دانشگاهی برگزار شد و کمکم نهادهای دیگر نیز وارد این حوزه شدند که در نهایت برگزاری مسابقات ملی قرآن دانشجویان به آنها واگذار شد.
فرزام با اشاره به مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، گفت: تاکنون پنج دوره این مسابقات توسط جهاد دانشگاهی برگزار شده است و این مسابقات تنها مسابقات بینالمللی دانشجویان جهان اسلام است و مشابه آن در دنیا وجود ندارد.
«جهاد دانشگاهی دیگر یک نهاد نیست بلکه یک فرهنگ است»
مدیرعامل ایکنا در ادامه گفت: طی سالهای گذشته که فعالیت خبرگزاری ایکنا به همت جهاد دانشگاهی آغاز شده است همواره از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت جهاد دانشگاهی قوت قلب گرفتهایم و ایشان در سخنان اخیر خود در جمع جهادگران عنوان کردند «جهاد دانشگاهی دیگر یک نهاد نیست بلکه یک فرهنگ است».
وی ادامه داد: پژوهشکده رویان که زیر نظر جهاد دانشگاهی فعالیت دارد نیز با حمایتهای مقام معظم رهبری شکل گرفت و توسعه پیدا کرد و این پژوهشکده از معدود مکانهایی بود که رهبر معظم انقلاب از آن بازدید کردند؛ اگر دیگر مسئولان نظام نیز نگاه مقام معظم رهبری را داشتند بسیاری از کارهای فرهنگی، قرآنی و... با رشد بیشتری همراه بود.