کد خبر: 3141760
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱
یدالله جوانی:

سرنوشت جنگ یمن با موشک تعیین نمی‌شود

گروه سیاسی: مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به دلایل پیروزی یمن گفت: بسیاری از صاحب‌نظران بر این امر اعتقاد دارند که سرنوشت جنگی که عربستان علیه یمن آغاز کرده با موشک و بمباران مشخص نمی‌شود بلکه نیروی زمینی تعیین‌کننده نتیجه جنگ است.

یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به دلایل آل سعود در حمله نظامی به سرزمین یمن گفت: یمن سال‌ها به عنوان حیات خلوت عربستان به حساب می‌آمده و خاندان آل سعود در مسائل یمن دخالت داشتند و منابعی را برای خود تعریف کرده بودند؛ غرب نیز از طریق عربستان و برخی کشورها در سرنوشت مردم یمن دخالت می‌کرد از همین رو ملت یمن استقالی نداشتند و به نوعی تحت نفوذ و سیطره کشورهای مطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بودند.

وی افزود: در سال‌های اخیر انقلابی در یمن آغاز شد که نشان می‌داد مردم به معنای درست کلمه در مسیر استقلال‌خواهی و عزت‌خواهی به حرکت درآمدند و مصمم شدند سرنوشت خود را به دست بگیرند که در این شرایط آل سعود احساس کرد یمن در حال خارج شدن از حیطه آنهاست.

خطای راهبردی آل سعود

جوانی با بیان اینکه رژیم آل سعود تصور کرد با یک اقدام نظامی می‌تواند شرایط را در یمن تغییر دهد، اظهار کرد: عربستان بر اساس محاسبات خود تجاوز نظامی علیه یمن را آغاز کرد که از منظر بسیاری از کارشناسان این یک خطای راهبردی از سوی آل سعود بود.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد کسانی‌که بر این مسئله تأکید دارند و معتقدند که عربستان در تجاوز نظامی به یمن با شکست قطعی مواجه خواهد شد، تعداد کمی نیستند و امروزه برآوردها نشان می‌دهد که عمده کارشناسان و صاحب‌نظران در اقصی‌نقاط جهان معتقدند رژیم آل سعود دست به انتحار زده است و لشکرکشی این کشور به یمن زیادی را برای آل سعود به همراه خواهد داشت.

یمن می‌تواند قدرت متجاوز را از پای دربیاورد

جوانی با بیان اینکه ممکن است خسارت‌های سنگینی به ملت یمن وارد شود، گفت: با این حال نهایتاً پیروز این جنگ یمنی‌ها خواهند بود، چرا که ملت یمن در حال ایستادگی و مقاومت در برابر تجاوز رژیم آل سعود است؛ تجارب تاریخی نشان داده زمانی‌که یک قدرتی هرچند قوی به یک سرزمینی تجاوز کند، در صورتی‌که مردم آن سرزمین به معنای واقعی به صحنه بیایند و دست به مقاومت بزنند می‌توانند قدرت متجاوز را از پای دربیاورد و شکست را بر او تحمیل کنند؛ این اتفاق در یمن در حال وقوع است.

وی ادامه داد: یمن هم به لحاظ سرزمینی و هم به لحاظ جمعیتی شرایط قابل توجهی دارد که موقعیت دفاعی خوبی را به ویژه در مناطق شمالی به آنها می‌دهد؛ نکته مهم این است که یمن در مقام دفاع از موجودیت و تمامیت ارضی خود وارد عرصه مبارزه شده است.

مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به ویژگی مردم یمن گفت: یمن ملتی با روحیه جنگجویی دارد و پیشینه تاریخی آن نشان می‌دهد که مردم این کشور می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند چرا که زندگی در شرایط سخت را بارها در تجربه کرده‌اند.

نقطه قوت یمن همان نقاط ضعف عربستان است

وی تصریح کرد: بسیاری از صاحب‌نظران بر این امر اعتقاد دارند که سرنوشت جنگی که عربستان علیه یمن آغاز کرده با موشک و بمباران مشخص نمی‌شود بلکه نیروی زمینی و کسانی که روی زمین مبارزه می‌کنند تعیین‌کننده نتیجه جنگ هستند که از این جهت عربستان دارای ضعف‌های فراوانی هستند در حالی‌که نقطه قوت یمن در این مطلب نهفته است.

جوانی در مورد آینده این ستیز گفت: احتمالاٌ طی هفته‌ها و ماه‌های آینده در صورت تداوم تجاوز آل سعود، شاهد تحولات میدانی خواهیم بود که باعث آغاز دوره جدیدی در جنگ خواهد شد؛ عربستان در این دوره به دلیل اشتباهی که کرده، خسارت‌های فراوانی متحمل می‌شود.

رئیس دولت اگر قانونی بود فرار نمی‌کرد!

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تشکیل ائتلاف از سوی عربستان برای اقدام نظامی علیه یمن گفت: عربستان پس از تجاوز به یمن تلاش کرد با فضایی که از طریق رسانه‌ها ایجاد کرده بود این‌گونه وانمود کند که چندین کشور در این عملیات نظامی شرکت دارند؛ از همین رو ائتلافی با حضور برخی کشورهای منطقه علیه یمن با هدف بازگردادن دولت قانونی به یمن و مقابله با گروه‌هایی که مخالف دولت قانونی هستند، شکل گرفت در حالی‌که اگر دولت، قانونی بود و رئیس‌جمهور آن جایگاهی در میان مردم داشت، هرگز کشور خود را ترک نمی‌کرد.

عربستان در حال تنها شدن در عرصه تجاوز به یمن است

وی خاطرنشان کرد: با سپری شدن تبلیغات اولیه سعودی‌ها علیه گروه‌های انقلابی یمن، کم‌کم مشخص شد روندی که طی می‌شود به سمت تنها ماندن عربستان در صحنه مبارزه علیه یمن است.

جوانی گفت: عربستان به همپیمانان منطقه‌ای خود امید فراوانی بسته بود که هم از لحاظ سیاسی و هم به لحاظ لجستیکی، به ویژه در حوزه نیروی زمینی به حمله به یمن کمک‌کننده اصلی باشند؛ یکی از مهم‌ترین امیدهای عربستان در این رابطه پاکستان بود که طی روزهای گذشته شاهد بودیم که با مخالفت مجلس این کشور، پاکستان رسماً اعلام کرد که در عملیات علیه یمن مشارکت نمی‌کند.

وی افزود: به نظر می‌رسد دیگر کشورهایی که آل سعود به آنها امید بسته و احتمالاً در روزهای اول چند فروند جنگنده خود را با جنگنده‌های متجاوز آل سعود همراه کرده بودند، به مرور زمان صحنه را ترک کنند و این عربستان است که باید در ادامه هزینه‌های اصلی این تجاوز را بدهد.

آل سعود به عنوان جنایاتکاران جنگی مورد پیگرد قانونی قرار گیرند

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه بیشترین خسارت‌ها متوجه عربستان خواهد بود، اظهار کرد: مهم این است که سردمداران آل سعود در آینده به عنوان جنایاتکاران جنگی مورد پیگرد قانونی قرار گیرند چرا که امروز آنچه در یمن اتفاق می‌افتد یک نوع جنایت جنگی است و باید دیر یا زود پاسخگوی حمله به غیر نظامی‌ها و کودک‌کشی‌ها باشند.

captcha