کد خبر: 3147064
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۸
اسماعیلی عنوان کرد:

مشارکت‌جویی؛ سیاست ارشاد تهران در اجرای برنامه‌ها/ برنامه‌ریزی جامع برای یادواره «طلوع خرداد»

گروه هنر: از آنجا که مصمم بر برگزاری برنامه‌های جامع فرهنگی و هنری در سطح استان هستیم، ممکن است حجم بالای بخش‌های گوناگون این برنامه‌ها با بضاعت و امکانات فرهنگی که ارشاد در اختیار دارد، همخوانی نداشته باشد؛ بنابراین در برگزاری هر کدام از آنها باید به جذب مشارکت از سوی سازمان‌ها و نهادهای دیگر پرداخت.

محمدحسین اسماعیلی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: اعتقاد ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بر این است که عرصه هنری ظرفیت گسترده‌ای برای بیان صریح و تأثیرگذار همه جوانب مدیریتی و پیاده‌سازی سیاست‌های کلان کشوری در همه عرصه‌ها را دارد و بنابراین همواره درصدد برنامه‌ریزی و برگزاری برنامه جامع فرهنگی و هنری هستیم.
وی ادامه داد: برنامه‌ریزی و برگزاری برنامه جامع فرهنگی و هنری نیازمند بسیج همه امکانات از جمله امکانات سخت‌افزاری و نیروهای متخصص و کارشناس است؛ با این فرض باید اذعان کرد که نه تنها ارشاد استان تهران، بلکه بسیاری از دستگاه‌های اجرایی در عرصه فرهنگ و هنر با محدودیت امکاناتی که در اختیار آنهاست مواجه هستند.
اسماعیلی تصریح کرد: با این وجود در اداره ارشاد استان تهران سعی بر این است که از توان تخصصی و نهایت امکانات موجود در سایر نهادها و سازمان‌های خارج از بدنه ارشاد نیز در پیشبرد مقاصد و برنامه‌های اجرایی مصوب خود استفاده کنیم و به تعبیر دیگر حداقل در برگزاری بسیاری از این برنامه‌های جامع و فراگیر جذب مشارکت داشته باشیم.
جذب مشارکت، یکی از دلایل برگزاری موفق جایزه محتشم بود
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه گفت: خوشبختانه تاکنون در این امر توفیق داشته‌ایم. نمونه بارز این اتفاق در سال گذشته برگزاری دومین جایزه بزرگ هنر و ادبیات محتشم بود که به دلیل گستردگی بخش‌های آن نسبت به دور نخست در تلاش بودیم تا با رایزنی با سازمان‌ها و نهادهای مستقر در استان که از توان و بضاعت فرهنگی و هنری مناسب برخوردار هستند و فضای مطلوب فرهنگی و هنری اعم از تالارهای نمایشی، فضای نگارخانه‌ای و ... را در اختیار دارند استفاده کنیم.
اسماعیلی افزود: این اداره کل در بهار 94 نیز برنامه جامع فرهنگی و هنری دیگری نیز پیش‌ رو دارد و آن برگزاری سومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» است که نسبت به دو دوره گذشته بسط و گسترشی را در ساختار اجرایی آن شاهد خواهیم بود و تنوعی را در بخش‌های مختلف آن در نظر گرفته‌ایم.

بهره‌گیری از فرهنگ و هنر در معرفی انقلاب اسلامی؛ هدف اصلی یادواره «طلوع خرداد»

وی تأکید کرد: هدف از برگزاری این یادواره که همزمان با یوم‌الله 15 خرداد و ایام رحلت جانگداز امام راحل برگزار می‌شود، طبق سنت دو دوره پیش از آن، بسط و ترویج فرهنگ اسلامی و بهره‌گیری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری در معرفی هر چه بهتر انقلاب اسلامی به ویژه برای نسل جوان ایران اسلامی است.
اسماعیلی افزود: از آنجا که منشأ قیام 15 خرداد در سال 42 شهرستان ورامین بوده است، بنابراین طبق تجربه دوره‌های قبل مدیریت اجرایی این یادواره را به عهده دوستان در این شهرستان قرار داده‌ایم که پیشوا، قرچک، پاکدشت و ورامین میزبان هنرمندان شرکت کننده در این برنامه باشند.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت: محورهای موضوعی این یادواره نیز در فراخوان منتشر شده آن که هم‌اکنون در پایگاه اینترنتی ارشاد استان تهران و اداره ارشاد شهرستان ورامین قرار دارد، به روشنی و سهولت در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد، اما از جمله مهمترین آنها می‌توان به «آراء و اندیشه‌های امام‌خمینی(ره)» و «تأثیر حماسه عاشورا در قیام 15 خرداد و پیروزی انقلاب اسلامی» اشاره کرد.

اضافه شدن بخش‌های گوناگون تجسمی، موسیقی، فیلم و تئاتر به یادواره «طلوع خرداد»

اسماعیلی ادامه داد: همان طور که حتماً به یاد دارید نخستین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» تنها اختصاص به نمایش خیابانی داشت و در دوره دوم این یادواره گستردگی خوبی در رشته‌ها داشت و حوزه شعر و ادبیات را نیز در برگرفت و حال خرسندیم که اعلام کنیم این یادواره در سال سوم برگزاری شامل بخش‎‌ها و رشته‌های متنوعی می‌شود و هنرهای تجسمی، فیلم کوتاه،موسیقی و ... را نیز دربرمی گیرد و علاوه بر بخش تئاتر خیابانی، مسابقه تئاتر صحنه ای نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: پیش‌تر نیز عرض کردم سیاست ما در برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری مشارکت‌جویانه است و در مورد یادواره «طلوع خرداد» نیز قضیه بر همین منوال است و شورای سیاستگذاری این یادواره با برنامه‌ریزی جامعی که در دستور کار دارد با همه نهادها و سازمان‌هایی که در زمینه‌های فرهنگی و هنری ساعی هستند، همچون حوزه هنری، شهرداری، میراث فرهنگی و... رایزنی خواهد کرد تا از ظرفیت‌های موجود در هر یک از این سازمان‌ها برای برگزاری هر چه بهتر و باشکوه‌تر یادواره استفاده کند.
وی در پایان گفت: از آنجا که امسال اعیاد شعبانیه مقارن با سومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» شده است، در خلال برگزاری این یادواره، ویژه‌برنامه‌هایی نیز برای گرامیداشت این ایام در نظر گرفته‌ایم که به وقت خود در قالب یک نشست خبری به تشریح آن برای اطلاع‌رسانی خبری خواهیم پرداخت.

captcha