به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «echoroukonline.com»، این همایش با عنوان «بررسی شیوهها و پژوهشهای نوین در زمینه حفظ و آموزش قرآن کریم» از دیروز 25 فروردین آغاز شد و تا فردا، 27 فروردین، ادامه دارد.
این همایش در هتل «سلطان حسین دای» شهر الجزیره، پایتخت الجزایر در حال برگزاری است.
هدف از برگزاری این همایش، توانمندسازی مربیان قرآن در امر آموزش بر اساس شیوههای نوین، ایجاد و برقراری ارتباط بین مربیان قرآنی و پیشکسوتان این عرصه، ایجاد فضای علمی به منظور پیشرفت مربیان قرآن و فعالسازی نقش مدارس و مؤسسات قرآنی در اصلاح جامعه بیان شده است.
محمد عیسی، وزیر امور دینی و اوقاف الجزایر ضمن سخنانی در نخستین روز این همایش نسبت به تفسیرات نادرست و برداشتهای غلط از قرآن کریم در شبکههای اجتماعی و تلاشهایی که تصویری غیرمطابق با واقع از اسلام را به بیگانگان ارائه میکند، هشدار داد.
محمود احمد العکاوی، مدیر کانون خدمت به قرآن لبنان و شیخ القراء بیروت نیز ضمن سخنانی گفت: سبکهای جدید قرائت قرآن کریم باید متکی و بر پایه سبکهای سنتی قرائت که صحابه و بزرگان آن را به کار گرفتهاند، باشد.
وی افزود: این سبکها علاوه بر اتکا به روشهای کلاسیک، باید با پیشرفتهای جدید که امروزه در عرصه ابزارها و وسایل آموزشی و امکانات ارتباطات الکترونیکی شاهد آن هستیم، هماهنگ و همگام باشد.
محمد المولدی، از شرکتکنندگان تونسی این همایش نیز ضمن سخنانی اظهار داشت: علیرغم تلاشهای گسترده که در زمینه تحقیقات و پژوهشهای قرآنی انجام شده است، اما تاکنون اسالیب و روشهای جدیدی برای قرائت قرآن کریم کشف نشده است.
«مفاهیم قرآن و آثار آن در فرآیند حفظ»، «گذشته و حال آموزش قرآنی»، «آموزش قرآن در جهان اسلام؛ واقعیتها و چشماندازها»، «قرائت جمعی قرآن کریم»، «زن و آموزش قرآنی»، «نقش قرآن در وحدت و یکپارچگی امت اسلام»، «شیوههای سنتی و نوین حفظ قرآن»، «قرائات قرآنی و تأثیر آنها در ارتقای حفظ قرآن»، «نقش مراکز مطالعات قرآنی در پرتو تحولات مصر»، «نقش آموزش و حفظ قرآن در حفظ هویت اسلامی» و «فعالیت مؤسسهای و نقش آن در توسعه آموزش قرآنی» از جمله موضوعاتی است که در این همایش بررسی میشود.