کد خبر: 3158578
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
در زنجان؛

ثبت‎ نام مراسم اعتکاف از ۲۹ فروردین‌ماه آغاز می‌شود

گروه اجتماعی: سخنگوی ستاد مردمی اعتکاف زنجان بیان کرد: کمیته ثبت‏ نام مراسم اعتکاف از ۲۹ فروردین‌ماه به مدت ۱۰ روز در محل امامزاده سیدابراهیم(ع) زنجان آغاز و برای اولین‌بار به‌صورت اینترنتی انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) از زنجان، محمد امیرخانی، سخنگوی ستاد مردمی اعتکاف زنجان روز گذشته، 27 فروردین‌ماه در جلسه ویژه ستاد اعتکاف زنجان که در دفتر این ستاد برگزار شد، گفت: ایام‌البیض، روزهای 13، 14 و 15 رجب یکی از ایامی است که در این ایام سفارش بسیار بر اعتکاف در آن شده است و در شهر و استان زنجان سال‎های مدیدی است که این سنت حسنه با حضور گسترده مردمی برگزار می‌شود.

وی با بیان این که این ستاد متولی بخش زنجان است، اظهار کرد: در سال گذشته دو هزار و 26 نفر در مراسم اعتکاف شرکت کردند که 75 درصد این رقم را بانوان و 25 درصد را آقایان تشکیل می‎دادند.

سخنگوی ستاد مردمی اعتکاف زنجان با اشاره به اینکه در سال گذشته 25 درصد از معتکفین برای بار اول در این مراسم حضور داشتند، افزود: 40 درصد از معتکفین در سال گذشته دارای تحصیلات دانشگاهی و از نظر شغلی 30 درصد دانشجو، طلبه و دانش‎آموز و 44 درصد نیز بانوان خانه‌دار بودند از لحاظ سنی نیز 17 درصد سنین 15 تا 20 سال، 27 درصد سن 20 تا 25 سال، 14 درصد 25 تا 30 سال، 14 درصد 30 تا 40 سال و 28 درصد بالای 40 سال بودند.

امیرخانی اظهار کرد: در سال جاری نیز 20 مسجد در زنجان که از این میان 17 مسجد مختص سطح شهر زنجان و 3 مسجد در روستاهای اطراف هستند، آماده‎سازی شده و برای حضور 5 هزار معتکف زنجانی ظرفیت‎سازی می‌شود.

وی عنوان کرد: متأسفانه مساجد شهر زنجان در حال حاضر آنگونه که باید دارای امکانات لازم برای مراسم اعتکاف نیست و دارای نواقصی هستند که باید رفع شود تا تمام مساجد ظرفیت برگزاری این مراسم را داشته باشند و مساجدی که هم‎اکنون در آن‎ها اعتکاف برگزار می‌شود تنها به‌دلیل اینکه سال‏‌های متمادی است که این مراسم در آن‎ها برگزار شده و نواقص شناخته و رفع شده‎اند، اما آنچه که مورد انتظار است آمادگی تمام مساجد برای برگزاری این مراسم معنوی است.

این مقام مسئول ادامه داد: با تقسیم‎بندی انجام شده در سال جاری سه مسجد روستایی برای بانوان و در زنجان نیز 14 مسجد ویژه بانوان و سه مسجد ویژه آقایان مهیا شده است و در آماده‎سازی مساجد بازه سنی نیز رعایت شده است و هر مسجد برای گروه خاصی از معتکفین آماده‎سازی می‌شود.

سخنگوی ستاد مردمی اعتکاف زنجان با بیان اینکه این ستاد کاملاً مردمی بوده و تحت نظارت اداره‌کل تبلیغات اسلامی فعالیت می‎کند، تصریح کرد: فعالیت این ستاد پیش از شروع ایام اعتکاف در قالب چند کمیته آغاز می‌شود که اولین کمیته آن کمیته امور مساجد است که در جهت آماده‎سازی مناسب مساجد فعالیت می‎کند و پس از آن کمیته فرهنگی و تبلیغات در سطح شهر آغاز به فعالیت می‎کند.

امیرخانی بیان کرد: کمیته ثبت‏نام نیز از 29 فروردین‌ماه به مدت 10 روز در محل امامزاده سیدابراهیم(ع) زنجان از ساعت 9 تا 20 آغاز و علاوه بر این برای اولین بار ثبت‌ نام به‌صورت اینترنتی از طریق سایت etekaf-zn.ir انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: کمیته محتوایی نیز با استفاده از نظرات صاحب نظران مسئولیت برنامه‎‌ریزی محتوای سه روز اعتکاف برعهده دارد. اصل برنامه این مراسم خلوت کردن انسان با خدای خویش است اما در کنار آن برنامه‎هایی چون ادعیه‌خوانی و قرآن‎خوانی و نیز به دلیل مصادف بودن با ولادت حضرت علی‌(ع) در روز اول و وفات حضرت زینب(س) در روز سوم برنامه‎هایی مناسبتی و فرهنگی را نیز می‌طلبد که این کمیته وظیفه فراهم ساختن این فضا را برعهده دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه غالبا ثبت نام کنندگان مراسم اعتکاف بانوان هستند و در هر مسجد نیز 12 خادم مستقر می شود، ابراز کرد: کمیته امور بانوان نیز یکی دیگر از کمیته های فعال این ستاد است که به شناسایی، سازماندهی و بکارگیری بانوانی که داوطلب خادمی این مراسم هستند، می پردازد.

سخنگوی ستاد مردمی اعتکاف زنجان با اشاره به اینکه کمیته پشتیبانی یکی از کمیته های برجسته این ستاد است، افزود: حضور چندهزار نفری مردم در یک مکان نیازمند رعایت اصولی چون بهداشت در مکان و غذا است که این کمیته در وهله اول پس از پاکسازی و رعایت نکات بهداشتی در مساجد، مسئولیت پذیرایی از معتکفین در ایام اعتکاف با مشورت از متخصصین این حوزه را دارد.

امیرخانی اظهار کرد: این ستاد در سه سال اخیر با رویکردی جدید و با حمایت خیرین فعالیت می کند و سال گذشته برای نخستین بار به صورت کاملا خودکفا مراسم اعتکاف برگزار شد که یک از آن با رعایت اصل بهره وری و صرفه جویی و بخش دیگر با حمایت خیرین امکان پذیر شد.

وی در پایان گفت: در سال گذشته 10 درصد هزینه ها به کمک خیّرین تأمین شد و امسال نیز با هدف‌گذاری و تشریح فعالیت‌هایی که تاکنون انجام شده است، پیش‌بینی می‌شود که 30 درصد از هزینه‌ها از محل کمک خیّرین تأمین شود.

captcha