کد خبر: 3164715
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰
سیدابوالحسن نواب در جمع اندیشمندان امریکایی:

قرآن به تمامی اهل کتاب می‌گوید که در دین خود غلو نکنید

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر این‌که غلو به افراط و افراط، تندروی، خشونت و درگیری و کشتار منجر می‌شود، گفت: قرآن به تمامی اهل کتاب می‌گوید که در دین خود غلو نکنید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در نشست «نقش مؤمنان برای مقابله با افراط‌گرایی» با حضور اندیشمندان مدرسه عالی دینی هارتفورد آمریکا گفت: جنگ‌های مذهبی امروز، حاصل کتاب‌ها و نوشته‌هایی است که در صد سال گذشته در مذاهب اسلامی منتشر شده‌اند. این کتاب‌ها افراط‌گرایی را تئوریزه کرده‌اند و امروز شاهد محصول آن در کشورهای اسلامی هستیم.

وی با تأکید بر این که غلو به افراط و افراط به تندروی و تندوری به خشونت و خشونت به درگیری و کشتار منجر می‌شود، گفت: خودحق‌پنداری و باطل‌نگری دیگران، آغاز این پندار و غلو، مقدمه این راه است. قرآن به تمامی اهل کتاب می‌گوید که در دین خود غلو نکنید.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در ادامه گفت: غلو و افراط و این‌که من حق مطلق هستم و دیگران باطل مطلق، به راهی منجر می‌شود که سعی خواهیم کرد تا در ابتدا دیگران را نفی نظری و بعد از آن نفی عملی و سپس حذف میدانی کنیم.

وی ادامه داد: قرآن تعابیر بسیار آموزنده‌ای در این باره دارد. وقتی گفت‌وگو با پیروان دیگر ادیان را مطرح می‌کند، می‌فرماید که «تو مپندار که حق مطلقی؛ ما یا شما یا بر حقیم یا بر ظلالت» در ادامه می‌فرماید که «روز قیامت از شما درباره جرم ما سؤال نمی‌کنند و از ما درباره عمل شما نمی‌پرسند». قرآن به طرف خود که به ظاهر حق است، نسبت جرم می‌دهد و به طرف مقابل، نسبت عمل می‌دهد و نه جرم.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: این ادب قرآن و نشان‌دهنده یک رفتار و منشی است که متأسفانه در جامعه ما حضور ندارد. این ادب و این گفت‌وگو حالا به خشونت غیر قابل تحملی تبدیل شده که جهان را آزار می‌دهد.

وی در ادامه سخنان خود گفت: از آن‌جا که این جلسات کوتاه، کوچک و کم‌زمان نمی‌تواند بحران انسانی را حل کند، به تأسیس دانشگاه ادیان و مذاهب اقدام کردم تا ادیان را ریشه‌ای بیاموزیم و اندیشه دیگران را فرا بگیریم و بغض و نفرت که حاصل دین نیست و ماحصل اندیشه‌های غلط ما است، فراموش کنیم.

حجت‌الاسلام نواب در پایان گفت: اگر امروز تصمیم بگیریم،۵۰ سال آینده تمام توپخانه‌های خشونت خاموش خواهد شد؛ ولی این کار نیازمند یک عزم جدی و همتی بلند و تلاشی پیگیر و خستگی‌ناپذیر است تا به بحران بشریت پایان دهیم.

captcha