به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی صالحی، رئیس نهاد رهبری دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگویی در مورد اعتکاف، اظهار کرد: یکی از نیازهایی که امروز معمولاً ذهن ما را به خودش مشغول میکند بهویژه کسانی که برای وقت و سرمایه خدادادی خود اهمیت بیشتری قائل هستند، برنامهریزی و مدیریت زمان است.
وی افزود: شاید تجربه کردهایم که در بسیاری از اوقات، مدیریت و برنامهریزی برای آرمانهایی که داریم بدون اینکه بتوانیم اولویتبندی داشته باشیم ذهن ما را به خود درگیر کرده است و چون در مقام عمل نمیتوانیم به همه آرمانهای خود دست پیدا کنیم، دچار سرخوردگی و افسردگی میشویم؛ لذا امروز یکی از هنرهای انسان مدیریت زمان و استفاده بهینه از منابع الهی است که به او داده شده است.
صالحی عنوان کرد: متأسفانه معمولاً در محاسبات خود عمده اولویتها رنگ و بوی مادی به خود گرفته و از سرمایههای عمیقتر وجودمان واقعا غافل هستیم. توجه به مسائل پایدار و ماندگار و ابدی ابعاد وجودی انسان، پرورش روح، توجه به اخلاق و نهادینهسازی ارزشهای ماندگار انسانی، اخلاقی و الهی معمولاً مورد غفلت قرار میگیرد. البته اگر اینها تعالی پیدا بکنند حتماً قابلیتهای مادی انسان نیز تعالی و تکامل پیدا میکند. اعتکاف یکی از بهترین مکانها، زمانها و موقعیتها برای توجه به این لایههای پنهان و متأثر از این توجه ارتقا بخشیدن به همه ابعاد وجودی انسان شامل روحی، روانی و ...است.
وی با بیان اینکه در محیط اعتکاف انسان تجربه فردی ارتباط عمیقتر با خدا، پرداختن به خود، تفکر به قابلیتهای خود و توجه به برنامهریزی جامعتر در کنار ارتباطات اجتماعی ویژهتر را کسب میکند، گفت: در اعتکاف شما سه روز تجربه زندگی با عدهای از انسانهای متعدد را تجربه میکنید که محوریت این ارتباطات ایثار، توجه به ارزشهای اخلاقی و خدامحوری است، یعنی تجربه یک زندگی اجتماعی در عین حال مملو از ارتباط معنوی با خداوند زمینهای است برای اینکه انسان به بازسازی و آفرینش مجدد خود بپردازد.
صالحی اظهار کرد: در دانشگاه فردوسی نیز به لطف الهی با توجه به تجربیات چند سال گذشته زمینه روز به روز مساعدتر شده و انشاءالله پیشبینی ما این است که حدود 1500 نفر از دانشجویان ما متقاضی حضور در اعتکاف باشند. ما میتوانیم به 800 نفر از دانشجویان خدمات بدهیم. این خدمات در دو مسجد دانشگاه ویژه بانوان و آقایان ارائه میشود. با توجه به اینکه این فرصت، فرصت بسیار مغتنم و بینظیری است باید بتوانیم با برنامهریزی دقیق در این مدت، نیازهای فکری، روحی، روانی و معنوی دانشجویان را نیز پوشش بدهیم.
وی با اشاره به برنامههای در نظر گرفته شده برای دانشجویان معتکف، گفت: برنامهریزی جهت انس بیشتر با قرآن، برگزاری حلقههای معرفت که به نیازهای فکری، ذهنی و روانی دانشجویان میپردازد، استفاده از سخنرانان مطرح کشوری و متخصصان در این زمینه، حضور مداحان اهل بیت(ع)، مناجات شبانه و برگزاری مسابقات فرهنگی و علمی جهت عمق بخشیدن بیشتر به ارتباطات اجتماعی موجود در روزهای اعتکاف از برنامههای در نظر گرفته شه است. ان شاء الله همه اینها دست به دست هم میدهند تا این اعتکاف تبدیل به یک اعتکاف علمی، فکری، معنوی و در نهایت الهی شود. امیدواریم که بتوانیم با ایجاد یک محیط آرام با پرداختن بیشتر به خود زمینه استفاده بهینهتر از منابع الهی که به ما عطا شده است را در وجود خود فراهم کنیم و انشاءالله روز آخر اعتکاف نیز با اعمال ام داود همراه خواهد شد که دیگر دانشجویان که معتکف نیستند به این جمع خواهند پیوست و از آثار و برکات سه روز اعتکاف بهرهمند خواهند شد.