به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در چکیده این مقاله میخوانیم: تأمین مالی خرد را میتوان بهعنوان سازوکار عرضه خدمات مالی گوناگون به گروههای با درآمد پائین تعریف کرد. این افراد معمولاً به دلیل اینکه جایگاه اعتباری پائینی دارند، مورد توجه بانکها و سایر مؤسسات مالی متعارف، قرار نمیگیرند.
از طرفی یکی از مأموریتهای اصلی بانکهای اسلامی تأمین تسهیلات خرد برای اقشار آسیبپذیر جامعه میباشد و این در حالی است که بانکها بهطور معمول ترجیح میدهند منابع خود را در اختیار فعالیتهای کلان قرار دهند و از ارائه تسهیلات خرد طفره بروند و اهمیت لازم را به این بخش ندهند. هدف این پژوهش آسیبشناسی این رفتار بانکهاست که به نوبه خود اولین گام جهت طراحی نظام تأمین مالی خرد اسلامی میباشد.
یافتههای این مقاله که با استفاده از روش دلفی و نیز روش تحلیلی−توصیفی بهدست آمده نشان از آن است که، مخاطرات اخلاقی، هزینه بالای نظارت، نبود وثیقه مناسب، انحراف اعتبارات، نکول استراتژیک، بازدهی پایین و کمبود منابع، از مهمترین آسیبهای تأمین مالی خرد در بانکهای ایران هستند.»
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: یک تغییر بنیادی با رویکردی جدید در سه دهه اخیر پدید آمده و آن تأمین مالی خرد است که به عنوان یکی از ابزارها و روشهای توسعهای اقتصادی برای اقشار پائین جامعه مورد استفاده قرار گرفته و تقریبا در اکثر کشورهای جهان رایج شده است.
یادآور میشود: دوفصلنامه «جستارهای اقتصادی ایران» به صاحب امتیازی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مدیرمسئولی علیرضا اعرافی منتشر میشود.
علاقمندان جهت دریافت این مقاله به این لینک مراجعه نمایند.