به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز، 29 فروردین به همراه جمعی از معاونان و مدیران خود از کتابخانه ملی ایران بازدید کرد. در این بازدید وزیر علوم، از نزدیک با فعالیتها، امکانات و ظرفیتهای کتابخانه ملی آشنا شد و در جریان اقدامات این نهاد فرهنگی قرار گرفت.
پس از این بازدید، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی نشستی با صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نسبت به همکاریهای مشترک و استفاده از ظرفیتهای دو دستگاه تبادل نظر کردند.
در این دیدار صالحی امیری ضمن ارائه گزارشی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این سازمان در یک سال گذشته با تأکید به ضرورت نگاه علمی و توصیف دقیق وقایع پس از انقلاب اسلامی، فقدان نظام جامع و علمی نگارش تاریخ شفاهی را یکی از آسیبهای جدی در این حوزه برشمرد و تأکید کرد: تاریخ شفاهی بیان یک واقعه تاریخی از دید کسانی است که در آن واقعه حاضر بودهاند و به بیان واقعیتهایی که خود مشاهده کردهاند میپردازند.
صالحی امیری با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده در سازمان اسناد و کتابخانه ملی و حرکت به سمت دیجیتالسازی منابع و اسناد موجود گفت: دیجیتالسازی منابع هم امکان ورود به جزئیات اطلاعات و منابع را فراهم میکند و هم امکانات و داشتههای موجود را از طریق فضای مجازی در اختیار همه ایرانیان در اقصی نقاط کشور قرار میدهد؛ چرا که هماکنون بخش عمدهای از هموطنان در شهرستانها از امکان دسترسی به منابع کتابخانه ملی برخوردار نیستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت عظیم انجمنهای علمی و دانشگاهی در کشور، این ظرفیت را یکی از بهترین سرمایههای موجود برشمرد که میتوانند با همکاری وزارت علوم و دستگاههای مرتبط با انجمنها نسبت به نگارش تاریخ شفاهی دستگاهها اقدام کنند.
وزیر علوم نیز ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در کتابخانه ملی، نسبت به عملیاتی شدن پیشنهادها و اجرای تفاهمنامهای که میان دو دستگاه منعقد شده تأکید کرد و گفت: امکانات دو دستگاه و همکاری نزدیک این دو موجب همافزایی اقدامات مؤثر و بهرهمندی بیشتر جامعه فرهنگی و فرهیختگان کشور میشود.
فرهادی در این دیدار به معاون پژوهشی خود تأکید کرد تا کمیته مشترکی متشکل از مسئولان دو دستگاه هرچه سریعتر تشکیل شود و نسبت به اجرایی شدن برنامهها اقدام عملی صورت پذیرد.
در پایان این دیدار وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم با برشمردن زمینههای مشترک کاری میان وزارت علوم و سازمان اسناد و کتابخانه ملی، آمادگی وزارت علوم را برای در اختیار گذاشتن نسخه دیجیتال نشریات موجود در وزارت علوم، نرمافزارهای هماهنگکننده پایاننامهها و برگزاری همایشهایی با محورهای مشخص با مشارکت انجمنها و قطبهای علمی و کتابخانه ملی اعلام کرد.