سیدحسن مقدمنیا، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) توجه به کرامت انسانی در میان پزشکان را موجب ارتقای جایگاه اجتماعی آنان و تاثیرگذاری بر جامعه و سطوح مدیریتی کشور دانست.
وی تصریح کرد: با توجه به نگاه توحیدی که در سبک زندگی ایرانی و اسلامی خود قائل هستیم باید به کرامت انسانی، اصول اخلاقی و تمام جوانبی که موجب رشد و ارتقای انسان در تمامی ابعاد سلامت جسمی، اجتماعی، روحی و روانی میشود توجه کرد، اگر این مسئله در میان پزشکان ریشه پیدا کند قطعا موجب ارتقای جایگاه اجتماعی آنان میشود از سوی دیگر هنگامی که افراد ببیند که این جَو در بین اقشار خاصی دیده میشود از آنان تأثیر میپذیرند و بلاشک در تمامی سطوح مدیریتی اثر آن را میبینیم.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: در جامعهای که در چارچوب اسلام و فرهنگ ایرانی زندگی میکند، افراد باید براساس آن چارچوبها عمل کند، اگر کاری انجام شود که خردمندانه و خداپسندانه باشد باید از آن استغفار کرد عدم توجه به کرامت انسانی نیز چنین عملی است.
بندگی خداوند کرامت انسان را برجسته میکند
مقدم نیا بندگی خداوند را موجب برجسته شدن کرامت انسانی در میان انسانها دانست و عنوان کرد: از منظر قرآن «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ، و ما انسان و جن را جز برای بندگی نیافریدیم» حضرت محمد(ص) بنده خدا بود که به این مقامات رفیع رسید، اگر بندگی با تمامی جوانب آن به عمل آید موجب ارتقای جایگاه انسان میشود.
عضو فرهنگستان علومپزشکی اظهار کرد: توجه به مکارم اخلاقی و کرامت انسانی باید در میان پزشکان مورد توجه قرارگیرد و خود را در مقابل خداوند پاسخگو بدانند، همیشه جانب انصاف را در نظر گرفته و کرامت هیچ انسانی را خدشه دار نکنند.
در انتقاد از پزشکان باید جانب انصاف رعایت و کرامت آنان مورد توجه قرار گیرد
وی بیان کرد: پزشکان با توجه به جایگاه رفیعی که دارند همیشه مورد احترام و شناخت بوده اند بنابراین اگر هم نگاه انتقادی در رابطه به آنان مطرح باشد نباید کرامت این قشر زحمت کش و فداکار را از بین برده و یا آن را خدشه دار کند.
مقدم نیا خاطر نشان کرد: ساحت انسان ها مقدس است اگر کسی آن را خدشه دار کند به ویژه اینکه این انسانها دارای فضل،علم و حکمت و مورد احترام مردم می باشند باید در مقابل پرودگار پاسخگوی این گناه بزرگ باشد.