کد خبر: 3171206
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۶
رضا آشتیانی بیان کرد:

رونق اقتصادی سینما با فیلم‌های پرمخاطب دفاع مقدس

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما با بیان اینکه فیلم‌های اکشن از گونه‌های پرمخاطب سینماست، گفت: فیلم‌هایی از این دست همچون آثار دفاع مقدسی معمولاً بار اقتصادی سینما را برعهده می‌گیرند و به رونق اقتصادی آن کمک می‌کنند؛ موضوعی که در سال‌های اخیر کاملاً فراموش شده است.

رضا آشتیانی، بازیگر و تهیه‌کننده سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه سینما باید تصویرگر عظمت و قدرت ایران اسلامی باشد اظهار کرد: در سینما جهان به ویژه هالیوود شاهد هستیم که فیلم‌های بسیاری تولید می‌شود که در هر کدام به نوعی قدرت نظامی کشور مورد نظر تصویر می‌شود. این اتفاق را در بسیاری از فیلم‌های آمریکایی می‌توان به وضوح مشاهده کرد، حتی آنها پا را فراتر نهاده و سعی کرده‌اند قدرت نظامی خود را فراتر از آنچه که وجود دارد نشان دهند.
وی افزود: اتفاقی که در این دست از فیلم‌ها روی می‌دهد یکی از ضروریت‌های سینماست، چون این ابزار دیگر تنها یک وسیله برای سرگرمی نیست، بلکه به نوعی وسیله‌ای برای قدرت‌نمایی کشورهایی شده است که در آنها سینما رونق دارد. اما متاسفانه در کشور ما به این موضوع توجهی نمی‌شود. در همین راستا می‌توان سؤال کرد که آیا فیلم‌هایی داریم که در آنها قدرت نظامی ما تصویر شده است، آیا در رابطه با عملیات‌های مهمی که در طول هشت سال دفاع مقدس توسط ارتش و سپاه انجام شده است کاری تولید کرده‌ایم؟ مسلماً جواب خیر است، زیرا ما تنها سینما را یک هنر قلمداد می‌کنیم، والا اگر نگاهی ملی به سینما داشتیم می‌دانستیم هنر هفتم هم باید منبعی برای کسب مزایاهای اقتصاد باشیم و هم بتوانیم با آن سیاست‌ها و قدرت کشورمان را تصویر کنیم.
بازیگر و تهیه کننده فیلم «خاک سرد» ادامه داد: 29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی بود، ارتشی که به گفته حضرت امام در کشور ما ارتش 20 میلیونی است، اما ما تصویری شایسته از این ارتش در سینما نداریم و فیلم‌هایی تولید نکرده‌ایم که در آن رشادت ارتشیان و همچنین قدرت نظامی آنان تصویر شود. این کم‌کاری را هم نمی‌توان تنها به گردن یک فرد یا یک بخش انداخت، زیرا این دست آثار نیازمند حمایت و سرمایه‌گذاری کلان است.

سرمایه‌گذاری در نمایش ایثارگری‌های دفاع مقدس به فراموشی سپرده شده است

آشتیانی در پاسخ به این سؤال که آیا ارتش باید در این حوزه سرمایه‌گذاری کند، گفت: به مطلب خوبی اشاره کردید، اگر می‌خواهید از عظمت ارتش و سپاه کشورمان سخن بگوییم تنها نباید سینما را موظف به تصویرسازی بدانیم، بلکه خود آن بخش نیز باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند. این اتفاق به نوعی در طول هشت دفاع مقدس رخ می‌داد، اما  سال‌هاست که به فراموشی سپرده شده است؛ در صورتی که سرمایه‌گذاری به روی آثار سینمایی می‌تواند تبعات بسیار مثبتی برای ارتش و سپاه به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری روی فیلم‌های جنگی می‌تواند رونق اقتصادی نیز برای سینما در پی داشته باشد، اظهار کرد: یکی از گونه‌های پرمخاطب در سینمای جهان فیلم‌های اکشن است. این سبک فیلم‌ها معمولاً بار اقتصادی سینما را برعهده می‌گیرد، اما این موضوع را کاملاً فراموش کرده‌ایم، چون سینمای ما را محدود به فیلم‌های کم‌خرج اجتماعی کرده‌ایم. در صورتی که وظیفه سینما رؤیاسازی است و تماشاگر باید بتواند از تماشای یک فیلم لذت ببرد. اتفاقی که معمولاً در فیلم‌های اجتماعی کمتر رخ می‌دهد.
این سینماگر در انتها تاکید کرد: سرمایه‌گذاری روی فیلم‌های که در آنها عظمت و بزرگی کشور بحث اول است، به هیچ وجه دور ریختن سرمایه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری بسیار سودآور است. برای همین سازمان سینمایی باید سیاست‌هایی تدوین کند که در آن پرداختن به موضوعات ملی و نظامی اصل مهم باشد. در انتها باید ارتباط سینما با ارتش و سپاه نزدیکتر شود تا بتوان با ارتباطی دوطرفه، بانی تولید کارهای بزرگی در سینمای کشورمان باشیم.

captcha