کد خبر: 3173577
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴
علیرضا رضاداد:

«محمد(ص)» در بخش بین‌الملل جشنواره فجر به نمایش در‌می‌آید

گروه هنر: دبیر جشنواره فیلم فجر اعلام کرد: در بخش بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «محمد(ص)» برای سینماگران خارجی به نمایش در‌می‌آید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری بخش بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر با حضور علیرضا رضا داد، دبیر جشنواره، آرش امینی، مدیر اجرایی جشنواره و احد میکائیل‌زاده، مدیر روابط عمومی جشنواره، امروز، 30 فروردین در باغ  موزه سینما برگزار شد. رضاداد در ابتدای این جلسه درباره چرایی برگزاری این رویداد اظهار کرد: در بازنگری‌ها به این نتیجه رسیدیم که اگر می‌خواهیم در حوزه بین‌الملل به شکل کج‌دار و مریز رفتار کنیم، اتفاق خاصی برای سینمای ایران غیر از آنچه در سی‌و‌دو دوره قبل رخ داده نمی‌افتد. تلاشی که در دوره‌های مختلف جشنواره انجام شده است، مرور آثار خارجی در ایران با توجه به محدودیت‌های نمایشی بود، البته باید بگویم بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر تا دوره مدیریت مرحوم سیف‌الله داد به شکل غیررقابتی بود.

وی افزود: آن زمان امکان دسترسی آسان به فیلم‌ها با فاصله زمانی کوتاه نبود و البته شبکه نمایش خانگی هم تا این حد گسترده نشده بود به همین دلیل این امکان فراهم می‌شد که جشنواره مروری بر فیلم‌های خارجی داشته باشد و این بخش قابل قبول بود. در بخش بین‌الملل، اگر چه تلاش‌های بسیار زیادی برای شناسایی فیلم‌های مناسب برای بخش بین‌الملل جشنواره فجر انجام می‌شد، اما نهایتاً نتیجه چندان مثمر‌ثمر نبود؛ چرا‌که هم رسانه‌ها و هم فیلمسازان در جریان برگزاری جشنواره، کاملاً درگیر بخش ملی بودند.

دبیر جشنواره فجر ادامه داد: از سال ۸۲ این دغدغه جدی وجود داشت که بخش بین‌الملل بهتر دیده و استانداردتر برگزار شود و در عین حال جامعه رسانه‌ای، منتقدان و مخاطبان هم بتوانند بیشتر از این بخش استفاده کنند. در ضمن تلاش‌های بسیار زیادی در این سال‌ها تا امروز برای هر چه بهتر برگزار شدن بخش بین‌الملل جشنواره انجام شده است.

رضاداد با بیان این‌که شرایط جشنواره گاهی به بخش بین‌الملل آسیب‌هایی می‌زد، گفت: از ابتدای برگزاری جشنواره سی‌و‌دوم به این تفکیک بخش فکر کردیم. جلساتی نیز برگزار کردیم که اگر امکان دارد برای همان دوره اتفاقاتی را در این حوزه رقم بزنیم، اما با نزدیک شدن به زمان برگزاری جشنواره نخواستیم شتاب‌زده و بدون کار کارشناسی کافی تغییرات مورد نظرمان را اعمال کنیم.

جشنواره فجر می‌تواند مستقل برگزار شود

وی با بیان این‌که در زمان حال پتانسیل برگزاری بخش بین‌الملل جشنواره فجر به صورت مستقل فراهم شده، بیان کرد: سینمای ایران به زایش قابل قبول و قابل توجهی رسیده است و اتفاقاً بخشی از محدودیت‌های اقتصادی، سینماگران ما را به استفاده از ظرفیت‌های جهانی ترغیب کرده. ضمن آن‌که نوعی بلاتکلیفی در برگزاری بخش بین‌الملل وجود داشت. مجموعه این مباحث تقریباً همه را به این جمع‌بندی رساند که باید تغییراتی هم در بخش ملی و هم در بخش بین‌الملل انجام شود.

مدیرعامل اسبق بنیاد سینمایی فارابی به توضیح فوق اضافه کرد: در بخش بین‌الملل، همه اتفاق نظر داشتند که باید از میان گزینه‌های ممکن و با شجاعتی که حجت‌الله ایوبی در همه ایجاد کرد، ریسک بالای تفکیک دو بخش را پذیرفتیم. ما این تفکیک را نقطه آغاز و شروع مجددی برای بخش بین‌الملل جشنواره داریم که بتوانیم به سینمای جهان با اولویت سینما منطقه بپردازیم. همچنین به این نتیجه رسیدیم که اگر نقطه آغازین این بخش، محیط پیرامونی کشورمان نباشد، نمی‌توانیم در آینده به گستردگی خوبی برسیم.

رضاداد با بیان این‌که در حوزه نیروی انسانی، نیروها و تفکر بسیار خلاقی را داریم، اما ظرفیت تولیدمان محدود است، اذعان کرد: مروری بر جوایز بین‌المللی سینمای ایران نشان می‌دهد که ما مهمترین و برجسته‌ترین جوایز اکثر جشنواره‌های مهم و غیرمهم را تاکنون کسب کرده‌ایم. با این توضیح نهایتاً این جمع‌بندی ما را ترغیب کرد که این استقلال (برگزاری بخش بین‌الملل) انجام شود. البته طبیعی است که حتماً در طول برگزاری جشنواره، نقاط قوت و ضعف را با کمک کارشناسان و اصحاب رسانه شناسایی کرده و آنها را در دوره‌های بعدی مدنظر قرار می‌دهیم.

دبیر جشنواره تاکید کرد: در این که بخش مستقل بین‌الملل با نام فجر برگزار شود و یا با نامی مستقل، در جلسات مورد بحث قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که جشنواره فیلم فجر سابقه درخشان ۳۳ ساله‌ای دارد که ما را ترغیب کرد که بخش بین‌الملل را با نام مبارک فجر برگزار کنیم.

برگزاری بخش بین‌الملل فجر در دو بخش

وی با بیان این‌که جشنواره فجر در دو بخش برگزار می‌شود، بیان کرد: فیلم‌های حاضر در بخش‌های رقابتی و غیررقابتی بخش بین‌الملل سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر در سینما‌های پردیس آزادی، پردیس ملت، خانه هنرمندان و موزه سینما نمایش داده خواهد شد. این آثار شامل فیلم‌های حاضر در بخش‌های سینمای سعادت، سینمای جهان، هنر و تجربه به عنوان بخش‌های رقابتی جشنواره و بخش‌های جنبی و غیررقابتی این رویداد سینمایی می‌شود. نمایش این فیلم‌ها از ۵ اردیبهشت آغاز و تا دوازدهم این ماه ادامه دارد.

رضاداد درباره نشست‌های این جشنواره چنین خبر داد: پنج نشست برای سینمای ترکیه پیش‌بینی شده است. در این راستا با سینماگرانی از ترکیه هماهنگی‌هایی انجام شده است و شبیه به همین تلاش برای سینمای چین هم انجام شده. همچنین فیلم‌هایی در بخش فرانچسکو رزی به نمایش در می‌آید. در ضمن امسال برای اولین بار برای تمام فیلم‌های بخش مسابقه دعوت‌نامه عوامل فرستادیم و بیش از ۹۰ درصد فیلم‌ها در هنگام نمایش با عوامل‌شان حضور پیدا کرده و در نشست‌های مطبوعاتی ۴۵ دقیقه‌ای شرکت می‌کنند.

در ادامه این جلسه، آرش آمینی نیز درباره بازار فیلم چنین خبر داد: این بازار مختص فروش آثار ایرانی بوده و از کمپانی‌های مختلفی برای حضور در این بازار دعوت شده است. تا امروز ۳۰۰ فیلم بلند، کوتاه و مستند در سرور مرکزی بازار بارگذاری شده و نزدیک به ۹۰ نفر از ۵۲ کشور دنیا می‌توانند در باکس‌های نمایشی، فیلم‌ها را با بهترین کیفیت ببینند و پیام‌های خود را به صاحبان آثار در اتاق‌های مذاکره بگذارند.

در پایان این جلسه رضاداد درباره نمایش فیلم محمد(ص) نیز چنین خبررسانی کرد: با مجید مجیدی مذاکره شده و قرار است فیلم «محمد (ص)» برای میهمانان خارجی یک نوبت به نمایش درآید.

captcha