کد خبر: 3179102
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۵

مساجد فاقد استاندارد در قرقیزستان بسته می‌شوند

کانون خبرنگاران نبأ: معاون مفتی قرقیزستان با بیان اینکه روند احداث مساجد را تحت کنترل خود داریم، گفت: قبل از آغاز ساخت‌وساز مساجد، مفتیات و کمیته امور ادیان کل نقشه مربوطه واحد ساختمانی را بررسی می‌کنند و مساجدی که پاسخ‌گوی استاندارد نباشند بسته می‌شوند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، اداره مفتیات و کمیسیون امور ادیان قرقیزستان خواستار تغییر قانون آزادی وجدان و سازمان‌های مذهبی جمهوری قرقیزستان شدند. تغییرات مورد نظر که قرار است در زمینه قانون آزادی وجدان و سازمان‌های مذهبی اعمال شوند این است که نه تنها مساجد، بلکه نمازخانه‌ها نیز مشمول ثبت رسمی می‌شوند.

ضمیر راکیف، معاون مفتی قرقیزستان ضمن سخنرانی در میزگردی که با موضوع «قرقیزستان؛ ترس از خطر افراط‌گرایی مذهبی» در محل روزنامه وچرنی بیشکک برگزار شد، این موضوع را  اعلام کرد و گفت: پیشنهاد مفتیات و کمیسیون جهت بررسی و تأیید به پارلمان ارسال شد.

وی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر در قرقیزستان بیش از دو هزار و 600 مسجد فعالیت می‌کند که تنها تعداد یک هزار و 55 از آن رسما ثبت شده‌اند. ما روند احداث مساجد را تحت کنترل خود داریم. قبل از آغاز ساخت‌وساز هر یک مسجد، مفتیات و کمیته امور ادیان کل نقشه مربوطه واحد ساختمانی را بررسی می‌کنند. این تجربه از سال گذشته آغاز شد. آن مساجدی که پاسخگوی استاندارد نیستند بسته خواهند شد.

همچنین ضمیر تورسونبک اف، کارشناس ارشد بخش تحلیل کمیسیون امور ادیان در این نشست بیان کرد: نمازخانه‌هایی که ثبت نام می‌شوند متعلق به مفتیات می‌شوند، اما دیگر نهادهای مربوطه نیز بر فعالیت آنها کنترل خواهند کرد.

captcha