کد خبر: 3183256
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹

عنایت الهی در تعالی بعد انسانی بشر در ماه رجب

کانون خبرنگاران نبأ/ الهه دهقانی: کارشناس و مبلغ دینی گفت: از آنجایی که وجود انسان از قوا و شئون پائین و حیوانی تا شئون انسانی و عالی شکل می‌گیرد، لذا ممکن است به دلیل غفلت، بیشتر به شئون پست خود توجه کند، به همین خاطر خداوند در ماه رجب به دفاع از بخش انسانی و عالی انسان می‌آید.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، فاطمه گندمکار، کارشناس و مبلغ دینی، 31 فروردین‌ماه در جشن میلاد امام باقر(ع) در دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرای کاشان گفت: در ماه‌های قمری، یکی از قدرتمندترین ماه‌های سال ماه رجب است. از آنجایی که وجود انسان از قوا و شئون پائین و حیوانی تا شئون انسانی و عالی را در بر می‌گیرد، لذا ممکن است به دلیل غفلت، بیشتر به شئون پست خود توجه کند، به همین خاطر خداوند در این ماه به دفاع از بخش انسانی و عالی انسان می‌آید.

این کارشناس دینی اظهار کرد: در ماه شعبان هم این محبت تداوم می‌یابد تا ماه رمضان از راه فرا رسد و خداوند در این ماه به کمک بخش انسانی می‌آ‌ید. می‌توان گفت ماه رجب شروع ماه عسل شئون انسانی است و با تداوم آن، شیرینی این عسل در ماه رمضان به اوج می‌رسد.

وی در ادامه با اشاره به روایاتی در مورد فضیلت ماه رجب، یادآور شد: ماه رجب، یک شرافت زمانی و مکانی دارد. دنیا به منزله رحم برای انسان است که به هر میزان در این حجم رشد کند به همان میزان در روز قیامت آثار آن را مشاهده می‌کند.

گندمکار افزود: اگر انسان اعمالی نیک با خود نبرده باشد و یا ناقص برده باشد دیگر قابل جبران نیست، لذا خداوند رحمان که رحمت عام و گسترده‌اش همواره بر سر بندگانش مستدام است علاوه بر آن رحم اصل، یعنی ظرف زمانی دنیا ارحام دیگری را هم در داخل آن قرار داده که شامل زمان‌ها و مکان‌های خاصی می‌شود.

این کارشناس و مبلغ دینی در ادامه اظهار کرد: زمان‌ها از نظر زمانی یعنی ثانیه و دقیقه و ساعت و روز و ماه و سال با هم تفاوتی ندارند ولی رابطه این زمان‌ها با نفس انسان یک جور نیست؛ به‌عنوان مثال در اوقات شبانه روز، بین‌الطلوعین، اوقات پنج‌گانه نماز، سحرها، نوع کیفیت و رابطه آن با نفس از لحاظ طبیعی و معنوی متفاوت است.

وی افزود: در رابطه با مکان‌ها هم به همین شکل است، مثلا مساجد، حرم‌های اهل بیت(ع) و زیارتگاه‌ها با اماکن دیگر از لحاظ طبیعی و معنوی در یک درجه معنوی نیستند. در این زمان‌ها و مکان‌های خاص، نفس برای جبران گذشته آمادگی خاصی دارند.

گندمکار با اشاره به داستان حضرت یوسف(ع) و درخواست استغفار برادران، افزود: وقتی برادران حضرت یوسف(ع) از ایشان خواستند برای آن‌ها استغفار کند، حضرت یوسف(ع) فرمود بعدا این کار را خواهم کرد و استغفار را به شب جمعه موکول کردند.

این کارشناس دینی از دانش‌آموزان خواست قدر این زمان‌ها و مکان‌های خاص را که نفس آمادگی بیشتری برای رابطه با خداوند دارد را بدانند و از این فرصت‌ها در جهت قرب به خدا بهره ببرند.

گندمکار در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک میلاد امام محمد باقر(ع) با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص)، یادآور شد: خداوند علم را به وسیله امام باقر(ع) به بشر هدیه داد که بشر را از جهل محض رهایی دهد تا زندگی انسان در مسیر هدایت الهی و فطرت بشری قرار گیرد.

وی افزود: از مهم‏‌ترین نیازهای جامعه اسلامی امروز توسعه علمی برای حفظ و توسعه اسلام در جهت ساختن تمدن اسلامی است که الگوی آن بدون تردید امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هستند که در واقع پدر علم و دانش اسلامی به اذعان پیامبر اکرم(ص)، ایشان هستند.

این کارشناس دینی بیان کرد: زندگی پرنور و برکت آن حضرت، سراسر دانش و ارزش بود و از همین روی باقرالعلوم یعنی شکافنده دشواری‌های دانش و گشاینده پیچیدگی‌های معرفت.

یادآور می‌شود، جشن میلاد امام محمد باقر(ع) و حلول ماه رجب با حضور دانش‌آموزان و مربیان دبیرستان معارف اسلامی صدرای کاشان در سالن اجتماعات این دبیرستان برگزار شد.

captcha