کد خبر: 3184502
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۳
ساکی تأکید کرد:

لزوم بهره‌گیری از دستورات دینی و قرآنی برای کاهش آسیب‌های حوزه درمان

گروه اجتماعی: رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: امروز قرص‌های روان‌گردان، جاده‌های غیراستاندارد، حوادث رانندگی، خشونت‌های اجتماعی و رفتارهای اجتماعی تهدید کننده جان انسان‌هاست که با بهره‌گیری از فرهنگ قرآن و دستورات دین می‌توان این مشکلات را حل کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، کورش ساکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، ظهر سه‌شنبه، یکم اردبیهشت، در دیدار با دست‌اندرکاران سلامت استان با نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان به‌مناسبت آغاز هفته سلامت در بیت نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد، گفت: امروزه ماشینی شدن زندگی و تغذیه نامناسب، باعث کم‌تحرکی شده است، لذا باید جهت بهبود سلامتی مردم از نظر تغذیه به دستورات اسلامی توجه کنند.
وی اجرای طرح تحول سلامت توسط رئیس جمهور را مهم‌ترین کار دولت دانست و افزود: امروز، طرح تحول سلامت مورد اقتباس و الگوگیری دیگر کشورهاست.
ساکی با بیان این‌که معضل درمان تبدیل به یک مشکل اساسی در نظام شده بود، عنوان کرد: طرح تحول سلامت در هفت بسته شروع شد که مهم‌ترین تأثیر آن کاهش فرانشیز بیماران بود به‌طوری‌که هزینه پرداختی بیمار برای بیمه‌شدگان شهری شش درصد و برای بیمه شدگان روستایی سه درصد از کل هزینه توسط بیماران بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، ترویج زایمان طبیعی را از دیگر برنامه‌های طرح تحول سلامت دانست و تصریح کرد: باتوجه به سیاست استعماری، فرهنگ سزارین در کشور ترویج پیدا کرد به‌طوری‌که 50 درصد زایمان‌ها از طریق سزارین بود و از عوارض سزارین کاهش موالید و به خطر افتادن جان بیمار بود به‌طوری‌که رشد جمعیتی از 4/8 متوسط سالانه به 1/8 درصد رسیده است، اما در سال گذشته 13 درصد کاهش سزارین را داشتیم.

ساکی افزود: امروز قرص‌های روان‌گردان، جاده‌های غیراستاندارد، حوادث رانندگی، خشونت‌های اجتماعی و رفتارهای اجتماعی به‌ویژه در جاهایی که دارای فرهنگ قبیله‌ای و عشیره‌ای می‌باشند، تهدید کننده جان انسان‌هاست که با بهره‌گیری از فرهنگ قرآن و دستورات دین می‌توان این مشکلات را حل کرد.
وی با اشاره به افتتاح اولین اورژانس هوایی کشور در لرستان عنوان کرد: خداوند در بحث دیه انسان‌ها در قرآن می‎فرمیاد: جان انسان‌ها، هیچ رقمی قابل مقایسه نیست کمااینکه، بهره‌گیری از اورژانس هوایی میزان مرگ و میر مادران باردار 45 درصد کاهش یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به این‌که شعار سازمان بهداشت در سال‌جاری امنیتت غذایی از مزرعه تا سفره است، تصریح کرد: امروز جامعه در حال گذر از سبک سنتی زندگی و کم‌تحرکی و ماشینی شدن پیش می‌رود که این عوامل باعث ایجاد بیماری‌های نوپدید و افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی شده است.
وی در تشریح برنامه‌های علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: احداث 9 درمانگاه تخصصی در استان، تجهیز بیمارستان الیگودرز، 5 مرکز تشخیص درمان و غربال‌گری سرطان، نصب MRI بیمارستان شهید رحیمی و سی‌تی‌اسکن بیمارستان پل‌دختر و کلنگ‌زنی بیمارستان کوهدشت را از اهم فعالیت و برنامه علوم پزشکی لرستان در سال‌جاری دانست.

کمک 760 میلیون تومانی خیرین سلامت بروجرد

رئیس علوم پزشکی لرستان به ایجاد خیرین سلامت در علوم پزشکی از سال گذشته اشاره کرد و افزود: در بحث سلامت، مشارکت مردم می‌تواند تاثیر بزرگی برای ارتقای سلامت بگذارد کمااینکه در سال گذشته مردم بروجرد برای بیمارستان و درمانگاه‌های بروجرد 760 میلیون تومان کمک کردند.

captcha