کد خبر: 3185580
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۴
درهمایش ایمنی مواد غذایی مطرح شد؛

ایمنی غذایی با گسترش انتخاب‌های سالم محقق می‌شود/ اجبار در برچسب‌گذاری مواد غذایی

گروه سلامت: در همایش مواد ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره که امروز، اول اردیبهشت‌ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد؛ بر ارتقای سواد سلامت مردم جهت انتخاب درست غذایی و تحقق ایمنی غذایی تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) همزمان با نخستین روز هفته ملی سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران همایشی را با عنوان ایمنی مواد غذایی از سفره تا مزرعه امروز، اول اردیهشت‌ماه در محل ستاد دانشگاه برگزار کرد.
در این نشست که با حضور کارشناسان مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی مراکز  وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور داشتند، منان حاجی محمودی، معاون غذا و داروی علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به اهمیت این همایش برای ارتقای سواد سلامت غذایی مردم عنوان کرد: مردم باید بدانند چگونه و با چه انتخابی غذای سالم را مورد مصرف قرار دهند. این کار آنها باعث می‌شود ایمنی غذایی محقق شود، آنها باید بدانند که چه غذاهایی و با چه کیفیتی برای سلامتی آنها مهم بوده و چگونه می‌توانند آگاهی خود را در این مورد افزایش دهند.
وی افزود: لذا در این جلسه کارشناسان مختلاف غذایی مراکز بهداشتی حضور دارند بر مواردی مانند برچسپ‌گذاری، داروهای تقلبی و ظرف‌های یکبار مصرف که ایمنی  محصولات غذایی و مصرفی مردم  را به خطر می‌اندارند، تکیه می‌شود.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی تهران ادامه داد: سال گذشته سال تحول سلامت، با تأکید بر درمان و دارو بود که توانستیم موفقیت‌های خوبی را کسب کنیم امیداوریم امسال نیز با مطرح شدن بحث ایمنی غذا از مزرعه تا سفره تا حدودی به دغدغه‌های سلامت غذا و دارو پاسخ داده شود.
برای تحقق سلامت غذایی تمامی ارگان‌ها دخالت کنند و یک صدا باشند
حاجی محمودی خاطرنشان کرد: برای تحقق سلامت غذا و دارو باید بتوان کلیه ارگان‌های ذیربط را که در مسئله سلامت مواد غذایی دخیل هستند، وارد میدان کرده و با ایجاد یک صدایی بحث سلامت غذا را ارتقاء داد.
برچسب‌گذاری مواد غذایی؛ پل ارتباطی بین تولید کننده و مصرف کننده
در ادامه این نشست، محبوبه شانشین، مسئول کنترل کیفیت و آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با مهم خواندن برچسب گذاری مواد غذایی برای سلامت مصرف کننده عنوان کرد: با برچسب‌گذاری محصولات غذایی و دارویی و درج اطلاعات کامل آن محصول می‌توان پل ارتباطی خوبی بین تولید کننده و مصرف کننده ایجاد کرد.
وی تأکید کرد: باید‌ تولید‌کنندگان را نسبت به برچسپ‌گذاری و درج اطلاعات کامل آن محصول مجبور کرد و از آنها خواست که با درج وزن، میزان مواد غذایی، ریزمغذی‌ها، شرایط نگهداری، سن مصرف ‌کننده و شماره پروانه ساخت یک انتخاب سالم را برای مصرف کننده رقم زد.
همچنین در این همایش به تهدیدات ناشی از جانب مواد غذایی تقلبی و اجزای تشکیل دهنده این محصولات و نیز نحوه تشخیص اصالت آنها پرداخته شد.

captcha