محمد یوسفی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان یک حرکت خوب فرهنگی و هنری در عرصه نمایش است و از جمله ویژگیهای بارز آن، منطقه مرزی کشور است که برای برگزاری آن انتخاب شده.
وی افزود: حضور پرشور گروه نمایشی از نقاط مختلف کشور با آداب و رسوم و فرهنگ و اقالیم متفاوت و همچنین حضور گروههایی خارج از کشور در این رویداد بینالمللی تئاتر، ظرفیت جالب توجهی را برای بیان مفاهیم ارزشی و انسانی به زبان تئاتر به عنوان مؤثرترین راه برای قرابت بیشتر میان قلوب مردم فراهم کرده است.
یوسفی که با کارگردانی نمایش در نهمین دوره این جشنواره شرکت کرده است، تصریح کرد: سال گذشته در این جشنواره شاهد حضور پرشور هنرمندان تئاتر خیابانی بودم که اغلب با ارائه کارهایی با کیفیت بالای فنی حضور داشتند، اما با وجود آنکه استان کردستان با تمام توان برای برگزاری هر چه مطلوب این جشنواره به میدان آمده بود، باید اذعان کنم که این جشنواره به حمایتی بیش از آنچه تاکنون شاهد آن بودیم نیاز دارد.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: وقتی حمایت و اختصاص کمکهزینه به گروههای شرکت کننده در این جشنواره آن چنان که باید و شاید درخور نیست، لذا حتی با وجود شرکت گروهها در جشنواره، آنها چندان رغبتی در ارائه کیفی آثار نمایشی خود نخواهند داشت و این آرام آرام به افت کیفی و در نهایت کمی آثار جشنواره منجر خواهد شد.
وی تأکید کرد: همان گونه که گفتم این جشنواره در منطقه حساسی از ایران هر ساله برگزار میشود که در آن تنوع قومیتها و مذاهب اسلامی را شاهد هستیم، با توجه به شرایط به وجود آمده در منطقه و کشورهای اسلامی همچون ظهور گروههای تکفیری و نسلکشی مردم مظلوم و بیدفاع باید سرمایهگذاری ویژه در زمینه برگزاری جشنواره تئاتر مریوان به عمل آید تا گروهها با انگیزه بالایی به افشای ماهیت واقعی این وقایع از طریق زبان نمایش برآیند.
یوسفی در پایان گفت: باز هم تأکید میکنم که دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود به وجود آورنده ظرفیتهای مناسبی در حوزه فرهنگ و هنر همچون جشنواره تئاتر مریوان است، باید برنامه جامعی در مورد برگزاری این رویدادهای هنری داشته باشد تا به موقع بودجه و اعتبار لازم برای برگزاری موفق آنها فراهم آید.