به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:
گفتوگوی ظریف با یورونیوز
وزیر امور خارجه کشورمان جمعه شب در گفتوگو با شبکه خبری یورونیوز در پاسخ به سؤال خبرنگار این شبکه که پرسیده بود پس از 18 ماه مذاکره، هنوز هم تحریمها مهمترین و عمده ترین چالش است. فکر میکنید چگونه میتوانید این مشکل را در سه ماه باقی مانده تا پایان ماه ژوئن حل کنید؟ گفت: ما درباره حذف مرحله به مرحله تحریمها صحبت نمیکنیم. متأسفانه آمریکا صحبت در این باره را شروع کرده و از عبارت «لغو مرحله به مرحله» استفاده کرده است. اگر شما به بیانیه مشترک مراجعه کنید، حتی واژه «تعلیق» را نمی بینید و کلمه «مرحلهای» را هم نخواهید دید. روشن است که تمام تحریمهای اقتصادی و مالی پایان خواهد یافت.
وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری گفت: روزی که ما به توافق برسیم، به شورای امنیت خواهیم رفت و شورای امنیت قطعنامهای صادر خواهد کرد که بر اساس آن تمام قطعنامههای قبلی فسخ و به تمام تحریمها پایان داده خواهد شد. این کاملا واضح است؛ مرحلهبندی یا تعلیقی وجود نخواهد داشت. توافقی که ما اعلام کردیم کاملا روشن است.
خبرنگار پرسید: اما بیانیه لوزان سوییس به هیچ برنامه زمانی برای رفع تحریمها اشاره نکرده است.
وزیر امور خارجه ایران گفت: خوب؛ موضوع زمان بسیار روشن است زیرا ما در این باره پیشتر توافق کرده بودیم که ما برای اقدامات غیرقابل بازگشت از سوی ایران و اقدامات غیرقابل برگشت توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل تدابیری اتخاذ میکنیم. موضوع این است که دفعه پیش، هنگامی که در ماه نوامبر در ژنو به توافقی رسیدیم، «فکت شیت» نداشتیم و آنچه ما به عنوان طرف ایرانی مذاکره آماده کردیم، سند جاری است. آمریکا بنا به دلایل داخلی خود که ممکن است حقشان نیز باشد، فکت شیتی را تهیه کرده است؛ این دقیقا آن چیزی نیست که ما به تصویب رساندیم. بنابراین بهترین راه برای همه ما این است که جنگ در این باره را متوقف کنیم، مذاکره کنیم و هنگامی که توافق نهایی آماده شد، آن را در اختیار عموم قرار دهیم.
ظریف در پاسخ به سؤال یورونیوز درباره بحران یمن اظهار کرد: یمن صحنه رویارویی ایران و عربستان نیست. در یمن مشکلاتی وجود دارد که باید توسط مردم یمن و توسط گروههای سیاسی مختلف یمن حل شود و هر کسی که نفوذی در یمن دارد باید کمک کند.
رژه نیروهای چهارگانه ارتش با حضور رئیس جمهور
رژه مشترک یگان های ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح شنبه به مناسبت فرارسیدن 29 فروردین روز ارتش و نیروی زمینی با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در جوار حرم حضرت امام خمینی(ره) برگزار شد.
دکتر روحانی در این مراسم با یادآوری این که هر کجا امام (ره) و رهبر معظم انقلاب دستور و فرمانی دادند و مسیری را برگزیدند، ارتش جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم اطاعت بوده است، یادآور شد: آن گاه که امام راحل فرمود و در وصیتنامه خود تاکید کرد که نیروهای مسلح در احزاب، جناحها و گروهها و بازیهای سیاسی وارد نشوند، ارتش امتحان بسیار خوبی را در تاریخ انقلاب از خود نشان داد.
روحانی، ارتش را صرفا مظهر اقتدار ملی ندانست و گفت: ارتش مظهر نظم ، انضباط ، مدنیت ، سلامت اداری ، سلامت اقتصادی ، مظهر فراجناحی و فراحزبی بودن، اسلامی ، دینی و ملی بودن است.
وی تاکید کرد: هر قدر نیروهای مسلح از گروه ، جناح و حزب فاصله بگیرد در قلب مردم بهتر جای میگیرد و اعتماد ملت و نیروهای مسلح بیشتر و بیشتر خواهد شد.
روحانی با تاکید بر این که امروز ارتش مایه آرامش ملت و بالاتر از آن آرامش ملت های منطقه است، اضافه کرد: دلاوران نیروی ارتش از خلیج فارس تا خلیج عدن، از دریای عمان تا دریای مدیترانه، آبهای آزاد و اقیانوسها با برچم به اهتزاز درآمده جمهوری اسلامی ایران، دلاورانه حضور خود را در دریاها ثبت میکنند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با یادآوری این نکته که هیچ یک از ملتهای منطقه نگران حضور ارتش و سایر نیروهای مسلح در مرزهای جمهوری اسلامی ایران نیستند، گفت: رزمایش ارتش یا سپاه موجب آرامش مردم منطقه است.
روحانی با بیان این که دکترین ما دکترین نظامی و جنگ نیست، بلکه دکترین نظامی و دفاعی است، اظهار کرد: استراتژی ما همواره بازدارندگی فعال است. بازدارندگی برای استقرار صلح و امنیت در کشور و منطقه است.
وی با تأکید بر این که امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سایه خودباوری، خوداتکایی و نوآوری بزرگترین نیروی مقتدر مسلح در این منطقه هستند، خاطرنشان کرد: اما هدف این قدرت نظامی، صلح و امنیت است نه تجاوز و حمله به مظلومان و کودکان.
رییس جمهوری با بیان این نکته که نیروهای مسلح همواره در پی دفاع از مظلومین هستند، یادآور شد: نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران یک نمونه ارتش و نیروی مسلح مقتدر و صلح خواه در منطقه هستند.
روحانی همچنین گفت: دیگران از ارتش ایران بیاموزند، دنبال فتنه در این منطقه نباشند، به کودکان مظلوم حمله نکنند و به پیرمردان و پیرزنان در کشور یمن حمله نکنند، حمله به مظلومین برای کسی افتخار نمی آفریند، حمله به مردم مظلوم ننگ دو جهان را برای متجاوز به وجود میآورد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: چرا آنها از این فرصت استفاده نمیکنند، فرصتی که ملت و نیروهای مسلح ایران به وجود آورده است. چرا دست دوستی، برادری و آشتی به سوی ملت دیگر دراز نمیکنند؟
روحانی با طرح این سؤال که کمکهای مالی و تسلیحاتی به تروریستها در سوریه، لبنان و عراق به چه معنا است، ادامه داد: بمباران مردم مظلوم یمن به چه معنا است. شما به دنبال چه هدفی هستید؟ آیا کشتن کودکان برای شما قدرتآفرینی میکند و اقتدار به وجود میآورد؟ شما بذر کینه را در دل مردم منطقه نشاندید و پاسخ آن را دیر یا زود خواهید دید.
تصویب 6 بند دیگر از سیاست های کلی برنامه ششم توسعه در مجمع
در جلسه فوق العاده روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه بررسی و تدوین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، 6 بند دیگر از این سیاست ها به تصویب رسید.
ورود رئیس جمهور افغانستان به ایران
محمد اشرف غنی روز یکشنبه به دعوت رسمی رئیس جمهور کشورمان وارد ایران شد و مذاکرات خصوصی رؤسای جمهوری ایران و افغانستان بلافاصله پس از مراسم رسمی استقبال، آغاز شد.
دکتر روحانی در نشست خبری مشترک با اشرف غنی در تشریح مذاکرات انجام شده با همتای افغانستانی خود، گفت: قرار شد همکاری مشترک اطلاعاتی و امنیتی در برابر باندهای قاچاق مواد مخدر شکل گیرد.
وی افزود: در مذاکرات خصوصی دو رئیس جمهوری و مذاکرات عمومی بر مسئله حل و فصل مهاجرین افغانستانی در ایران تاکید شد.
روحانی ادامه داد: قرار شد همه افرادی که در ایران حضور دارند به دقت ثبت نام شوند و دو دولت بتوانند تصمیمی اتخاذ کنند که افرادی که میخواهند در ایران برای فعالیت کاری یا تحصیل حضور پیدا کنند در چارچوب ویزا و قانونی انجام شود.
روحانی اظهار کرد: قرار شد در زمینه مقابله با تروریزم، خشونت و افراط گری در منطقه از جمله مناطق مرزی با ایران همکاری اطلاعاتی داشته باشیم و در صورت لزوم همکاری عملیاتی انجام دهیم.
رئیس جمهور با تاکید بر این که دو کشور باید کشورهای دیگر منطقه را هم یاری کنند، گفت: چون معضلات موجود اختصاص به یک کشور ندارد و به تدریج کل منطقه را فرا می گیرد، به همکاری یکدیگر برای حل و فصل مسایل منطقه نیاز داریم.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله یمن و تجاوز نظامی به این کشور اشاره کرد و گفت: باید برای حل و فصل مسایلی که به سمت جنگ و راه حل نظامی می روند، راه حل سیاسی را انتخاب کرد که به طور نمونه در یمن، مردم این کشور با قطع حملات هوایی باید روی صلح و آرامش را ببینند و خودشان پای میز مذاکره، مسایل را حل کنند.
دیدار جمعی از کارکنان و فرماندهان ارتش با رهبر معظم انقلاب
جمعی از کارکنان و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی روز یکشنبه به مناسبت روز ارتش با رهبر معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا دیدار کردند.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه 29 فروردین به معنای ایستادن ارتش به پای انقلاب و در مسیر خدمت به هدفهای مردم است، خاطرنشان کردند: یکی از خصوصیات ارتش جمهوری اسلامی، پایبندی به تعهدات و موازین دینی است.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به پایبند نبودن بسیاری از ارتشهای جهان به قوانین بینالمللی و موازین انسانی هنگام پیروزی یا شکست، افزودند: نمونه بارز این موضوع، رفتار قدرتهای جهانی و بویژه آمریکا است که هیچ اعتنایی به قوانین بینالمللی و موازین انسانی نمیکنند و دست به هر جنایتی میزنند.
ایشان حوادث یمن، جنگ غزه و جنگ لبنان را نمونههایی از پایبند نبودن به قوانین بینالمللی برشمردند و تأکید کردند: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به تعهدات و قوانین اسلامی هستند و هیچ گاه نه هنگام پیروزی طغیان میکنند و نه هنگام خطر، از ابزارها و روشهای ممنوع استفاده میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اینکه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده بدنبال سلاح هسته ای نمیرود، در همین چارچوب و بر اساس تقیدات دینی است.
ایشان گفتند: ما از کسانی که به غیر نظامیان و زنان و کودکان حمله میکنند متنفر و بیزاریم و معتقدیم آنها از اسلام و وجدان انسانی بیخبرند، اما در مسائل کشورها دخالت نمیکنیم.
رهبر انقلاب اسلامی خصوصیت بارز پایبندی نیروهای مسلح ایران به مبانی اسلام و قوانین الهی را علت اصلی محبوبیت آنان در میان مردم دانستند و گفتند: خصوصیت دیگر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، ارتقاء روزافزون آمادگی های دفاعی و تجهیزاتی و تسلیحاتی است که به پشتوانه آیه شریفه «و اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّه» انجام می شود.
رهبر انقلاب اسلامی به تهدیدهای وقیحانه آمریکایی ها اشاره کردند و گفتند: بعد از مدتی سکوتِ طرف مقابل، یکی از مقامات آنها اخیراً بار دیگر از گزینههای روی میز سخن گفته است. آنها از یک طرف اینگونه «لاف» میزنند و از طرف دیگر میگویند جمهوری اسلامی ایران باید پیشرفتهای دفاعی خود را متوقف کند که سخنی ابلهانه است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه این سخنان ابلهانه را نخواهد پذیرفت و ملت ایران ثابت کرده است که اگر مورد تعرض قرار گیرد، کاملاً مقتدرانه از خود دفاع خواهد کرد و یکپارچه و همچون مشتی مستحکم در مقابل مهاجمِ غیر منطقی خواهد ایستاد.
فرمانده کل قوا خطاب به نیروهای مسلح گفتند: همه دستگاهها اعم از وزارت دفاع تا ارتش و سپاه باید آمادگیهای نظامی و دفاعی و سازماندهیهای رزمی و آمادگی های روحی خود را روز به روز افزایش دهند و این به منزله یک دستور العمل رسمی است.
دیدار رئیس جمهور افغانستان با مقام معظم رهبری
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه در دیدار محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با اشاره به ارتباطات و اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوان میان دو کشور، افزودند: افغانستان، علاوه بر منابع انسانی و فرهنگی غنی، منابع طبیعی سرشاری نیز دارد، که مجموعه این ظرفیتها و اشتراکات باید در خدمت ارتقای سطح همکاریهای دو کشور قرار گیرد.
ایشان همچنین با یادآوری پیشرفتهای فراوان ایران در بخشهای مختلف علمی، فناوری، فرهنگی و دیپلماسی به عنوان زمینههای همکاری دو کشور، گفتند: مسائل میان دو کشور از قبیل «مهاجرین، آب، حمل ونقل و امنیت» نیز همگی قابل حل هستند و باید همه این مسائل را با جدیت و در قالب یک جدول زمان بندی شده، بررسی و حل کرد.
حضرت آیت الله خامنهای در خصوص لزوم حل مسئله مهم مهاجرین، با اشاره به تحصیل صدها هزار نفر از مهاجرین افغانستانی در مقاطع مختلف تحصیلی ایران، گفتند: مردم افغانستان بسیار با استعداد و هوشمند هستند و این استعداد در کسب دانش، باید به درستی به کار گرفته شود، زیرا تحصیلکردگان افغانستانی برای بازسازی کشور شما مورد نیاز هستند.
رهبر انقلاب، همچنین تهران را خانه برادران افغانستانی خواندند و با اشاره به ارتباطات و دوستیهای پایدار و قدیمی با دولت همسایه، اظهار امیدواری کردند روز به روز موفقیتها و تواناییهای داخلی دولت و ملت افغانستان افزایش یابد.
رئیس جمهور افغانستان نیز هدف سیاستهای دولت افغانستان را تبدیل تضادها و درگیریهای داخلی به نقاط همکاری بیان کرد و در خصوص روابط دو جانبه با اشاره به وجود برخی مشکلات از قبیل «مسئله تروریسم، مواد مخدر، مهاجرین و آبهای مشترک مرزی»، تأکید کرد: مسائل میان دو کشور بر مبنای اراده سیاسی هر دو دولت و طبق جدول زمانی که در جریان این سفر تنظیم شده، حل و فصل شود.
اشرف غنی با بیان اینکه در مسئله قاچاق مواد مخدر، ایران بیشترین زیان را میبیند، افزود: هیچ یک از همسایگان به اندازه ایران خطر مواد مخدر را جدی نگرفته و هیچ کشوری نیز مانند ایران با آن مبارزه نکرده است، و ما آمادهایم در این زمینه با کمک ایران به مبارزه مشترک با این بلای خانمانسوز بپردازیم.
حضور وزیر کشور برای توضیح موضوع پول کثیف در مجلس
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور برای توضیحاتی درباره موضوع پول کثیف در جلسه علنی یکشنبه یا سهشنبه هفته آینده مجلس حضور مییابد.
ضرغام صادقی افزود: از وزیر کشور می خواهیم هر گونه مستنداتی را که در موضوع پول کثیف در اختیار دارد بیان کند تا همگان از آن مطلع شوند و همچنین این مستندات را در اختیار قوه قضاییه قرار دهد.
احضار کاردار عربستان به وزارت خارجه کشورمان
سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه گفت: به دنبال حملات هوایی روز جاری به اهداف نزدیک به سفارت جمهوری اسلامی ایران در صنعا، کاردار عربستان سعودی در تهران به وزارت امور خارجه احضار و یادداشت رسمی اعتراض کشورمان به وی تسلیم شد.
تایید پایبندی ایران به تعهدات ژنو از سوی آژانس
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود اعلام کرد ایران به انجام تعهداتی که در توافق موقت ژنو در زمینه برنامه هسته ای برعهده گرفته است، ادامه می دهد.
آژانس در این گزارش ماهانه به اعضای شورای حکام ارائه شد ، اعلام کرد ایران اورانیوم پنج درصد را بالاتر از حدی که تعهد کرده بود، تولید نکرده است.
پایان بمباران یمن با اعلام آتش بس عربستان
رسانه های عربستان روز سهشنبه در خبری فوری از ریاض از پایان بمباران یمن توسط نیروی ائتلاف تحت رهبری ریاض خبر دادند.
حمله عربستان به یمن با عنوان توفان قاطعیت نزدیک به یک ماه پیش آغاز شد و در جریان آن حدود یکهزار نفر از مردم بی گناه و غیر نظامی کشته و حدود 4 هزار نفر که شمار زیادی از آنان زنان و کودکان بودند ، مجروح شده اند.
پس از اعلام آتشبس، عربستان ادعا کرد که حملات هوایی تحت رهبری این کشور به یمن با موفقیت در مورد رفع تهدیدها علیه این پادشاهی و دیگر کشورهای منطقه همراه بوده است.
وزارت دفاع عربستان در بیانیهای که اواخر سه شنبه توسط خبرگزاری رسمی این کشور انتشار یافت، گفت: عملیات ائتلاف «تهدید علیه امنیت عربستان سعودی و کشورهای همجوارش» را از طریق انهدام جنگ افزار سنگین و موشک های بالیستیک تحت اختیار شورشیان از بین برده است.
سخنرانی رئیس جمهور در اجلاس سران آسیا – آفریقا
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح چهارشنبه در اجلاس سران آسیا-آفریقا در جاکارتا، تحریمها علیه جمهوری اسلامی را ظالمانه و غیرقانونی دانست و گفت: پایداری و مقاومت ملت ایران و سرعت رشد و توسعه فناوری بومی و صلحآمیز هستهای، سرانجام طرف مقابل را به میز مذاکره کشانید.
وی افزود: ترکیب 1+5 با آگاهی از این که تهدید، تحقیر و تحریم، صلح و امنیت نمی آفریند، روی به مذاکره با جمهوری اسلامی ایران آورد.
رئیس جمهور ادامه داد: مذاکراتی فشرده، پیچیده و طولانی؛ که اینک خرسندم اعلام نمایم که در این گفتوگوها، در مسیر تعاملات سازندهای قرار دارد که می تواند توافق نهایی را در بر داشته باشد.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به پدیده تروریسم، خشونت و افراط گرایی اشاره کرد و گفت: در کنار مقابله جدی با افراط گری و تروریسم، باید به شناسایی و ریشهکنی عوامل جاذبه گروههای تروریستی و چگونگی سربازگیری آنان برخیزیم.
رئیس جمهوری تصریح کرد: ریشههای فرهنگی اقتصادی این پرخاشگری و میل به خشونت باید شناسایی شود و با تلاش صادقانه در حل معضلات اقتصادی، تامین عدالت اجتماعی و مقابله با ترویج فرهنگ خشونت در میان جوانان، زمینه تحریک و سوءاستفاده تروریست ها از بین برده شود.
روحانی با بیان این که افزون بر این، باید با قطع کانال های تغذیه مالی، سیاسی و اطلاعاتی از توسعه تروریسم جلوگیری کرد، اظهار کرد: تا زمانی که برخی دولتها، رویکرد تروریسم خوب و تروریسم بد را دنبال میکنند، جریان تروریسم بین المللی، پیام قاطع جهانی در مبارزه با این جنایت را دریافت نکرد ه و هر روز با نامی دیگر و با حمایت دولتی دیگر، به حیات خود ادامه خواهد داد.
تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس
نمایندگان در جلسه علنی روز چهارشنبه با 149 رای موافق، 69 رای مخالف، 9 رای ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن، کلیات استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند.
پس از تصویب این طرح لاریجانی پیشنهاد کرد که این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها و امور داخلی بازگشته تا ایرادات ان برطرف شود که نمایندگان نیز با آن موافقت کردند.
واکنش لاریجانی به اظهارات مقامات آمریکایی
رئیس مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در کنگره ملی دانشآموزی در واکنش به اظهارات برخی مقامات آمریکایی مبنی بر این که ما نمیتوانیم به ایران اعتماد کنیم، گفت: صحنه مسئله هستهای ایران مملو از فریبکاریهای آمریکا و برخی کشورهای قدرتمند در غرب است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با ایستادگی که در این زمینه داشت به فناوری هستهای دست یافت و درجات مختلف غنیسازی را به وجود آورد و توانست به این ظرفیت برسد.
وی یادآور شد: فتوای رهبر معظم انقلاب این است که تولید سلاح هستهای خلاف شرع است ولی دانش هستهای، پیشرفت و توسعه در این عرصه خواست همه است و ما این راه را دنبال خواهیم کرد.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در صحنه بینالمللی ما چالشی داریم به نام چالش هستهای که حداقل ظاهرش هستهای که در باطنش مشکلات دیگری با انقلاب اسلامی ایران دارد.
لاریجانی با یادآوری این که چند روز پیش یکی از مسئولین آمریکایی گفته بود ما نمیتوانیم به ایران اعتماد کنیم چون ایران در دورههای گذشته ما را فریب داده است، افزود: ما شما را فریب دادهایم؟ کارنامه شما یک کارنامه فریبکارانه است.
وی ادامه داد: در رژیم گذشته این فناوری هستهای را چه کسی به ایران داد؟ غیر از آمریکاییها، آلمانیها و فرانسویها؟ این راکتور اتمی تهران را چه کسی به ایران داد؟ مگر آمریکاییها نبودند؟ نیروگاه بوشهر را چه کسی می خواست بسازد؟ آلمانیها.
وی با طرح این سؤال که مگر ایران درشرکت اوردیف 10 درصد سهم نداشت، چرا شما مواد غنی شده را به ما می دادید؟ خاطرنشان کرد: ما بعد از انقلاب چه کار کردیم؟ یک حکومت دیکتاتور را از ایران خارج کردیم و دموکراسی در ایران ایجاد کردیم. شما کدام یک از قراردادهایتان را عملی کردید؟
رئیس مجلس همچنین گفت: راکتور اتمی ایران سوخت نیاز داشت شما به آن سوخت ندادید. ما از اوردیف که 10 درصد سهم داشتیم گفتیم مواد غنی شده به ما بدهید ندادید؟ آلمان ها آمدند قراردادی که برای ساخت بوشهر بسته بودند را لغو کردند. حال ما فریبکاریم یا شما؟ شما قراردادهایتان را از بین بردید و عمل نکردید در جایی که ما هنوز هم سهم داریم.
لاریجانی با بیان این که شما موادی که ما لازم داریم به ما ندادید، اظهار کرد: ما باید چه کار میکردیم؟ کاری که ما کردیم این بود که خودمان دنبال این دانش رفتیم. بیست سال طول کشید تا به این نتیجه رسیدیم. اما شما چکار کردید؟ آمدید از روز اول سروصدا راه انداختید و گفتید ایران دنبال بمب است و خودتان میدانستید ما در ابتدای فناوری هستهای صلحآمیز هستیم.
رییس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به مسایل درمنطقه اشاره کرد و گفت: منطقه ما به خاطر بعضی از ناشیگریهایی که کشورهای منطقه داشتند و برخی از سوء فهمها و شیطنتهایی که جریانهایی درداخل منطقه داشتند در حال غلیان است.
لاریجانی ادامه داد: یکی از مواد محترقه سیاسی در منطقه ما همان جریانهای تروریستی است، هستند که جریان بسیار خطرناکی است که انرژی مسلمانان را مستهلک می کند و این همان خواستهٔ صهیونیستهاست. به جای اینکه انرژی ملل اسلامی در همه حوزه ها در کنار هم قرار بگیرد به جان هم افتادیم.
وی ادامه داد: گاهی بهانه شیعه و سنی راه می اندازند گاهی فارس و عرب راه می اندازند بعد به جایی نمیرسند دخالت نظامی در کشورها می کنند. که همه اینها باعث شده است که یک رکودی در منطقه بوجود بیاید که این برای اسراییلیها یک فرصت خوبی برای تنفس است اما برای امت اسلامی یک زمان زجرآور است که یک جریانهای دستساز تروریستی این طور مردم را بکشند و امکاناتشان را از بین ببرند.
وی تاکید کرد: خیلی باید روشنگری کرد. در درون جریان تندرو در منطقه هم نفهمی وجود دارد و هم شیطنت. ما باید روشنگری کنیم همان راهی که امام امت فرمود وحدت امت اسلامی را اصل قرار دهیم و نباید عصبی شویم. راهی که عزت مسلمانان را در برخواهد داشت همان حرفی است که امام (ره) زد و آن وحدت مسلمانان است.
حجتالاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در دانشگاه تهران اقامه میشود.
همچنین مهدی چمران به مناسبت سالروز تأسیس شوراهای اسلامی شهر و روستا و سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، به مناسبت هفته سلامت پیش از خطبهها سخنرانی خواهند کرد.