به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) همایش «شکوه ایثار» روز گذشته در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد و با حضور پرشور ائمه جماعات استان تهران برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد طی سخنانی عنوان کرد: ائمه جماعت باعث حضور انگیزهبخش و پشتیبان رزمندگان ما در جبهه نبرد بودهاند که البته مساجد ما مکان اصلی اعزام نیرو بودهاند و ٩٧ درصد از شهیدان ما را جوانان مساجدی تشکیل دادهاند. این امر نشان از جایگاه ویژه مساجد در دوران دفاع مقدس دارد و نیز نقش روحانیون در دوران دفاع مقدس را بی بدیل و پشتیبان رزمندگان اسلام بودند. روحانیون باید در این سنگر نیز روحیه جهادی را حفظ کرده و حضور فعال داشته باشند.
وی ادامه داد: هرچه روحانیت ما از دفاع مقدس به یاد دارد دارای تفاوت اساسی با سایرین است در واقع درد دلهای رزمندگان ما بیشتر با روحانیون بود که خاطرات فراوانی هم در این راستا وجود دارد. امروز نیز در عرصه جهاد کبیر در رویارویی با دشمنان قرار گرفتهایم که بهترین سنگر مسجد است و باید روحیه جهادی خود را حفظ کنیم و در این سنگر حضور فعال داشته باشیم.
حاج علی اکبری عنوان داشت: دوستان ایثارگر به اینکه نامی از آنها برده شود نیازی ندارند مسئله خود ما و جامعه ما و نسل روحانیت جوان است تا بتواند ریشه را بشناسند و راه را ادامه دهند که تداوم خط جهاد و ایثار پیام این جلسات ماست. در این جلسات درواقع سه نسل در کنار هم قرار گرفتهاند و انشاءالله این راه را با قوت بیشتری ادامه دهند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «دولت، ملت، همزبانی و همدلی» ابراز داشت: این شعار که توسط رهبرمان انتخاب شد شعاری هوشمندانه و کاملاً فرهنگی است و به تمام معنا در موضوعیت کار مسجد و روحانیون است؛ ترویج فرهنگ دوستی و مودت خواسته شریعت ماست.
حاج علیاکبری تصریح کرد: حوادث اخیر یمن حقیقتاً دلها را به درد آورده است. در این حوادث اولاً از چهره پلید، خائن و وابسته آل سعود که اخیراً به درستی به آنها گفته میشود «آل یهود» پردهبرداری و چهره واقعی آنها معرفی شده است. البته این جنایت فجیع به وسیله کسانی که مدعی اسلام هستند و با همکاری رژیمهای پلید و شیاطین و سکوت مجامع بینالمللی اتفاق افتاده است.
وی اشاره به اولین شب جمعه ماه رجب که لیلةالرغائب (شب آرزوها) نام دارد، ابراز داشت: چه خوب است به صورت هماهنگ در مسجدها برای پیروزی یمن و شکست آلسعود نیایش شود. همچنین مساجد ما باید برای کمک به یمن آماده باشند زیرا اگر آتش بس اعلام شود تازه ابتدای امدادرسانی به این مردم مظلوم خواهد بود.
حاجعلیاکبری عنوان کرد: رویکرد برنامهدار بودن مساجد باید با قوت ادامه پیدا کند. در شورای فرهنگی مساجد کارهای سالانه مشخص میشود و امیدواریم شاهد برنامههای سه ساله، پنج ساله و ١٠ ساله در مساجد باشیم.
رویکرد مساجد در سال ٩٤ نسل جوان است
وی با بیان اینکه رویکرد مساجد در سال ٩٤ نسل جوان است، گفت: امسال میخواهیم درباره مسجد و جوانان تأکید ویژهای داشته باشیم. آنچه پیرامون ما توسط دشمن رقم میخورد تلاش برای شکاف بین نسلهاست. همچنین دشمن در رابطه با دو موضوع شبهه و شهوت شبانهروز کار میکند بنابراین طراحی مسیر برای نسل جوان به مراتب پیچیدهتر از گذشته است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: باید موقعیت جوانان امروز را مطالعه کنیم و بدانیم برای رشد جوانان در خانههای خدا چه برنامههایی میتواند وجود داشته باشد،لذا اگر بخواهیم برای نسل جوان جاذبه داشته باشیم باید به آنها مسئولیت بدهیم و در برنامههای مسجد نقش آنها تعریف شود.
وی ابراز داشت: اولویت مرکز رسیدگی به امور مساجد، در سال ٩٤ انجام کار قرآنی در مساجد است، البته باید در محور تفسیر و مفاهیم کارهای بیشتری صورت گیرد و انشاءالله تفسیر موضوعی هفتهای در دستور کار عزیزان قرار گیرد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه «١١ شعبان روز جوان است» گفت: به همه عزیزان پیشنهاد میکنم در یک برنامهریزی، جوانان منطقه خود را شناسایی کرده و در روز میلاد حضرت علی اکبر که روز جوان نامگذاری شده از آنها تقدیر شود.
اعتکاف جامعه ما را بیمه میکند
وی در رابطه با مراسم اعتکاف گفت: اعتکاف جامعه ما را بیمه میکند و نعمت بسیار بزرگی است، جوانان ما در این مراسم گرد هم جمع میشوند و ما باید قدرت مساجد در گذشته را در این مراسم به یاد داشته باشیم و باید برنامههای کیفی اعتکاف افزایش یابد.
همچنین در این مراسم آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور طی سخنانی با اشاره به حدیثی از حضرت رسول(ص) مبنی بر اینکه مسجد بازاری از بازارهای آخرت است که انسان در آن بر سر سفره آمرزش مینشیند و با هدیه بهشتی بدرقه میشود، ابراز داشت: یکی از پرسشهایی که همیشه ذهن ما را به خود مشغول میکند این است که یک مسجد تراز و امام جماعتی که میخواهد مسجد را اداره کند، چیست؟ البته کسانی میتوانند مسجد بسازند که به مبدا و معاد معتقد بوده، باور اعتقادی مشخصی داشته، حقوق الهی را تحت عنوان نماز و زکات بپردازد؛ « آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ.»
در کنار هر حوزه علمیهای مسجدی نیز ساخته شود
وی اظهار داشت: معمار معنوی مسجد، امام جماعت است یکی از کارکردهای مسجد، عبادت است، اما کار امام جماعت و مسجد تنها عبادت نیست، مسجد کانون عظیم فرهنگی با ظرفیتی بسیار است. سه چیز است که فردای قیامت از ما انسانها شکایت میکند؛ اول قرآن، دوم مسجد و سوم عالِم. در گذشته، کنار هر مسجدی حوزه علمیهای بود و طلبه از همان ابتدا با مسجد حشر و نشر پیدا میکرد. بنده بارها تأکید کردهام در کنار هر حوزه علمیهای مسجدی نیز ساخته شود.
آیتالله حسینی بوشهری تصریح کرد: در کشورهای اسلامی کسی که امام جماعت است آن را بزرگترین و مهمترین مسئولیت و منصب خود میداند یعنی اول خود را امام جماعت معرفی میکند و مابقی منصبها در حاشیه قرار میگیرد و اینجاست که مسجد میتواند به یک پایگاه فرهنگی و دینی تبدیل شده و اثرگذار باشد.
لازم به ذکر است: در بخشی از این همایش با حضور حجت الاسلام اختری، عضو سیاست گذاری ائمه جمعه، کوثری نماینده مجلس، آیت الله حسینی بوشهری رئیس حوزه های علمیه کشور، بشیری نماینده پاکدشت و حجت الاسلام مطلبی از ٢١ ائمه جماعت ایثارگر با در نظر گرفتن مدت ایثارگری، اسارت، و درصد جانبازی تقدیر شد.