به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، معاون علمی و فنّاوری ریاست جمهوری از تعدادی مراکز آموزشی و پژوهشی استان قم از جمله پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بازید کرد.
در این بازدید علاوه بر سورنا ستاری، معاون علمی و فنّاوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، علی وطنی، معاون توسعه فنّاوری و محمود شیخ زین الدین، معاون نوآوری و تجاری سازی فنّاوری از معاونت علمی و فناّوری ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین علی بنایی معاون سیاسی امنیتی استانداری قم و سیدحسین اخوان علوی، ریئس بنیاد ملی نخبگان استان قم حضور داشتند.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین نظری، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن خوشآمدگویی به مهمانان، این پژوهشگاه را به طور مختصر معرفی کرد و گفت: برنامه آینده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در راستای تدوین موضوعات سرفصلهایی است که شورای تحول در علوم انسانی تدوین و از طریق وزارت علوم به دانشگاههای مربوطه اعلام رسمی مینماید، است.
نظری افزود: واقعیت این است که اساس توسعه پایدار، اقتصاد دانش بنیان است و در شرایط فعلی ما بین آموزش رشتههای مختلف علمی چه علوم انسانی و چه غیرعلوم انسانی و اقتصاد دانشبنیان گسست وجود دارد. اگر ما به جای فروش نفت خام، ۱۵۰ مشتق نفتی را میتوانستیم بفروشیم، اعمال تحریم بر کشور محال بود. از این جهت بار سنگینی بردوش معاونت علمی و فنّاوری ریاست جمهوری است.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خطاب به معاون علمی و فنّاوری ریاست جمهوری گفت: در حوزه علوم انسانی، اقتصاد دانش بنیان نیازمند حمایت و توجه خاص به بازتعریف پژوهش و بازسازی برنامههای پژوهشی آموزشی و در نهایت تربیت نیروی انسانی است. امیدواریم در دوران مسئولیت شما با بازنگری برنامههای آموزشی دانشگاهها شرایط علمی اجتماعی اقتصاد دانش بنیان تحقق پیدا کند.
سپس در ادامه جلسه عبدالله توکلی، معاون توسعه مدیریت و منابع پژوهشگاه حوزه ودانشگاه در سخنانی گفت: آنچه در اساسنامه و چشمانداز کلان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دیده شده از سویی و آنچه در سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق بیست ساله و الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی از سوی دیگر دیده شده است، محل تلاقی فعالیتها، اهداف و رسالتهای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و معاونت علمی و فنّاوری ریاست جمهوری در حوزه علوم انسانی، آنجایی است که میتوان حوزه علوم انسانی را به رفع نیازها و دغدغههای جامعه پیوند زد به گونهای که مبتنی بر منابع دینی بوده و پاسخ گوی نیازها و مسائل جامعه برپایه موضوعات علمی باشد.
وی در ادامه افزود: این امکان وجود دارد که با حمایت معاونت علمی و فنّاروی ریاست جمهوری، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بتواند در مسیر تبدیل ایدهها به فناوری در حوزه علوم انسانی مبتنی بر زیست بوم ایران و مبانی اسلامی، یکی از مراکز اصلی و پیشرو باشد. ضمنا این همکاری و ارتباط میتواند به نحوی ارتباط و همکاری معاونت علمی و فنّاوری ریاست جمهوری با بخشی از حوزه علمیه قم هم قلمداد شود.