به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، علیرضا رضاداد، دبیر سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در ابتدای مراسم افتتاحیه که عصر روز گذشته، پنجم اردیبهشت در فضای سبز پردیس سینمایی ملت برگزار شد با پاسداشت جانفشانی شهدای انقلاب اسلامی و خیر مقدم به میهمانان خارجی اظهار کرد: امیدوارم که تجربه برگزاری مستقل بخش بینالملل با توفیقات و دستاوردهای ارزشمندی همراه باشد. از همه هنرمندان و سینماگران ایرانی که در این چند روز وظیفه میزبانی از سینماگران منطقه و جهان را برعهده دارند تشکر میکنیم.
وی ادامه داد: صاحبخانه این جشنواره همه سینماگران ایرانی هستند. در سیوسومین دوره جشنواره فیلم فجر، اولین برگزاری مستقل این بخش را تجربه میکنیم. ۳۲ سال از تجربه همنشینی با سینماگران در جشنواره فجر میگذرد. نیمی از آن یعنی تا دوره شانزدهم به صورت غیررقابتی و نیمی دیگر به صورت رقابتی سپری شده است و اینک به برگزاری مستقل این بخش رسیدهایم؛ چراکه بر این باور هستیم که فرهنگ در هر جامعهای مصادیقی اختصاصی دارد، اما مفهوم جهانی و رشد و تعالی فرهنگ جز با تعامل امکانپذیر نیست و سینما در این میان نقش مهمی دارد.
رضاداد افزود: مهمترین و درخشانترین نوع گفتوگو با یکدیگر، گفتوگو به زبان سینماست و اکنون که سینما توانسته به رشد فرهنگ در کشورهای گوناگون کمک کند، پس بهتر است که این مؤلفهها را به یکدیگر نزدیک کرده و به اشتراک بگذاریم.
این مدیر فرهنگی تاکید کرد: سینمای ایران به سهم خود تلاش کرده در این سالها ریشههایی فرهنگی و اعتقادی و باورها و داشتههایش را به جهانیان عرضه کند و این بسیار ارزشمند است که میبینیم مخابان جهانی نیز پذیرای این مفاهیم شدهاند. تردیدی نداریم که همافزایی با باورهای مشترک و مفاهیمی عمیق میتواند به باور کردن هر چه بیشتر سینمای جهان کمک کند.
وی با اشاره به حضور مهمانان خارجی به همراه سینماگران ایرانی در جشنواره فیلم فجر گفت: آنچه امروز ما را در اینجا گرد هم آورده تلاش برای یافتن الگوهایی مناسبتر از وضعیت امروز منطقه و جهان برای رسیدن مخاطبان ما به سعادت است. بنابراین ناگزیر هستیم این همنشینی را در هر عنوان و در هر منطقهای ادامه دهیم تا به الگوی نهایی برای سعادت بشر دست یابیم.
رضاداد با تاکید بر نقش سینمای ایران در رسیدن به این مقصود بیان کرد: سینمای ایران به سهم خود آماده است که یافتههایش را با دیگران به اشتراک بگذارد و از یافتههای دیگران نیز استفاده کند. امیدواریم که جشنواره فجر موقعیتی برای معرفی این آثار باشد که تعالی بشر را هدف خود قرار داده است.
وی ادامه داد: قصد ما از این برگزاری مستقل امکان مشارکت هر چه بیشتر خود و دیگران در همین مسیر است. در میان جشنوارههای گوناگونی که در جهان برگزار میشود، فجر میخواهد به معرفی آثار فیلمها و سینماگران و سینمایی که دلبستگیاش تعالی بشریت است، اهتمام ورزد که این موضوع از مهمترین نیازهای امروز است.
رضاداد تاکید کرد: میدانیم که این راه دشوار و این مسیر سخت است و جز با سختکوشی و تلاشی جهادگرانه میسر نخواهد شد. منطقه و جهان سخت درگیر خشونت است و باید گفت بخشی از سینمای جهان که ادامه حیاتش وابسته به استمرار این خشونت است بر طبل این خشونت میکوبد. جشنواره فیلم فجر به دنبال آن است که سعادت و آرامش را در پرتو دستیابی به تعالی، به جهانیان هدیه کند.
وی افزود: ما یکدیگر را نه تنها در این راه تنها نمیگذاریم، بلکه هر روز بیشتر سعی میکنیم که قدمی هر چند کوچک در جهت توفیق آن برداریم که پیامبر ما که پیامبر عدالت و اخلاق است از ما همین را خواسته.
دبیر سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در پایان با اعلام آغاز بخش بینالملل این جشنواره گفت: بر پیامبر(ص) درود میفرستیم و به نام نامی او بخش بینالملل سیوسومین جشنواره فیلم فجر را آغاز میکنیم.