به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محسن روشنپژوه، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح اقدامات انجام شده در این حوزه طی سال گذشته و اهم برنامههای سال جاری این معاونت پرداخت و اظهار کرد: در خط ملی اعتیاد (شماره تلفن 09826) تغییراتی ایجاد و این سامانه ارتقا یافته است.
وی ادامه داد: طی سال گذشته به 15 میلیون نفر در بخشهای مختلف خدمات مداخلات اجتماع محور ارائه شد و پیشگیریها متمرکز بر محلات شهری و روستایی بود.
تماس 400 هزار نفر با خط اعتیاد / بانوان بیشترین تماسگیرندگان
روشنپژوه با تأکید بر اینکه خط کمک رسانی اعتیاد جزو محوریترین اقدامات سال گذشته این دفتر بوده است، گفت: طی سالهای اخیر بیشترین تماس با این خط در سال گذشته صورت گرفت، تعداد تماسها دو نیم برابر شد و شاهد تماس 400 هزار نفر با خط 09826 بودهایم.
وی اعلام کرد: بیشترین تماسها را خانمها با این خط گرفته و خواستار دریافت اطلاعاتی برای کمک به اعضای خانواده معتاد خود بودهاند و بیشترین ماده مخدر مورد سؤال شیشه بوده است.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور به انجام 10 کارزار رسانهای در خصوص پیشگیری از اعتیاد در 10 استان کشور نیز اشاره و اعلام کرد: نتیجه کارزارهای رسانهای پیشگیری از اعتیاد ارزشیابی شده و در همایشی سراسری ارائه خواهد شد تا ابتکارهای استانها بیشتر مشخص شود.
نقش محیطهای کار در اعتیاد افراد / رونمایی از طرح پیشگیری از اعتیاد عسلویه
وی به نقش محیطهای کار در اعتیاد افراد نیز اشاره و اذعان کرد: باید برنامه خاصی برای پیشگیری از اعتیاد در محیطهای خاص صنعتی و نظامی دیده شود بر همین اساس فردا دوشنبه در عسلویه طرح پیشگیری از اعتیاد این محیط صنعتی رونمایی خواهد شد.
اختصاص سهم بیشتر به درمان اعتیاد/ فقط 6 میلیارد برای پیشگیری
روشنپژوه در پاسخ به این سؤال که سهم پیشگیری و سهم درمان اعتیاد در بوجه معاونت پیشگیری و درمان اعتیاد چگونه تقسیم شده است، گفت: سهم درمان از بودجه بیشتر است؛ 19 میلیارد و 195 میلیون تومان بودجه این معاونت است که شش میلیارد آن صرف پیشگیری میشود.
وی در تشریح دلایل این تقسیمبندی، گفت: قیمت درمان گرانتر و پیشگیری کمهزینهتر است. البته باید همه ساله قیمت پیشگیری را افزایش داد و ما امیدواریم زمانی بتوانیم بودجه را بین پیشگیری و درمان به حد مساوی برسانیم.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در ادامه، گفت: آخرین پژوهش صورت گرفته در خصوص اعتیاد مربوط به سال 90 است و در سال جاری در تعامل با ستاد مبارزه با مواد مخدر، مقرر شده است اولین پیمایش ملی خانوار در خصوص شیوع مواد مخدر و روانگردانها در سال جاری اجرا شود.
وی افزود: اول خرداد ماه پرسشگران این طرح به صورت نمونهگیری به خانههای مردم مراجعه و پیمایش را انجام خواهند داد.
روشنپژوه همچنین اعلام کرد: 100 مرکز خدمات سرپایی اعتیاد در سال گذشته به 280 هزار نفر خدمات ارائه کردهاند، همچنین هزار مرکز درمانی میان مدت و 19 مرکز بلند مدت (TC) و 255 تیم سیار نیز در تلاش برای کاهش آسیب اعتیاد در کشور بودهاند.
وی ادامه داد: 140 مرکز گذری فعال و 65 سرپناه شبانه نیز در کشور وجود دارد و مجموع این مراکز در سال گذشته به حدود 700 هزار نفر خدمات ارائه دادهاند.