کد خبر: 3224212
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۳

گزینه نهایی اداره کتاب مشخص شد

گروه ادب: سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مشخص شدن گزینه نهایی اداره کتاب خبر داد و گفت: این گزینه طی چند روز آینده معرفی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز، 8 اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با رسانه‌ها درباره مکان نمایشگاه کتاب تهران گفت: مکانی که در حال حاضر نمایشگاه کتاب در آن برگزار می‌شود، بهترین گزینه حال حاضر است، اما چنانچه مکان مناسب‌تری به ویژه از نظر امکان دسترسی آسان مردم به نمایشگاه فراهم شود، وزارت ارشاد این گزینه را مدنظر قرار خواهد داد. سیاست دولت، برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در مکانی مناسب‌تر و با دسترسی آسانتر برای مردم است، کما اینکه الان هم به طور موقتی از مصلی استفاده می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌‌های نمایشگاه امسال کتاب تهران افزود: کتاب همیشه زنده است و هر ساله کتاب‌های جدیدی در این نمایشگاه عرضه می‌شود و طبیعی است، انتظارات از نمایشگاه کتاب بالا رفته است و خوشبختانه هر سال هم به کمیت و کیفیت کتاب‌های عرضه شده، افزوده می‌شود. امسال هم تلاش شده تا نقش ناشران و تشکل‌های نشر در نمایشگاه پررنگ‌تر شود و بیش از 60 درصد امر برگزاری نمایشگاه توسط صنف نشر انجام می‌شود.

15 اردیبهشت؛ افتتاح نمایشگاه کتاب

نوش‌آبادی ادامه داد: مراسم افتتاحیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح روز پانزدهم اردیبهشت‌ماه و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار می‌شود و امیدواریم با تشریف‌فرمایی رهبر معظم انقلاب به نمایشگاه، هم متولیان این رویداد فرهنگی دلگرم شوند و هم نمایشگاه مزین به قٌدوم مبارک ایشان شود.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: براساس آخرین آمار، 2100 ناشر داخلی در نمایشگاه بیست و هشتم حضور خواهند داشت، ناشران باید در چارچوب سیاست‌ها و ضوابط تعیین شده برای نمایشگاه فعالیت کنند، چرا که در صورت مشاهده عرضه کتاب‌هایی که کمترین زاویه را با ارزش‌های ایرانی و اسلامی دارد، نسبت به جمع‌آوری آنها و برخورد با ناشران متخلف اقدام خواهد شد.

نوش‌آبادی درباره آخرین وضعیت اداره کتاب بیان کرد: همانطور که قبلا هم گفته بودم، مدیر اداره کتاب تا قبل از شروع نمایشگاه کتاب تهران معرفی خواهد شد. از بین گزینه‌هایی که مطرح بودند، گزینه نهایی مشخص شده و با توجه به بررسی‌های کامل، احتمالاً ظرف چند روز آینده معرفی می‌شود.

فیلم «خانه دختر» هنوز اکران نمی‌شود

وی در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت اکران فیلم «خانه دختر» گفت: این فیلم به دلیل برخی اشکالات محتوایی باید اصلاحاتی در آن انجام شود، از این رو هنوز تصمیمی برای اکران آن گرفته نشده است و امیدوارم با رفع این اشکالات، فیلم اکران شود.

نوش‌آبادی ادامه داد: در مورد فیلم «نهنگ عنبر» هم با توجه به اینکه این فیلم یک اثر طنز است، یک بار بازبینی شده و برای دومین بار هم در حال بازبینی است، از این رو این فیلم فعلاً اکران نخواهد شد و امیدوارم پس از اصلاحات کامل، نمایش داده شود.

وی در ادامه درباره نمایشگاه گالری آثار فرهنگی و هنری در مشهد و اهانت به آرم جمهوری اسلامی و حضرت عباس(ع) گفت: ما همیشه گفته‌ایم اگر نمایشگاه یا جشنواره‌ای در هر نقطه از کشور بخواهد برگزار شود، کلیات موضوع را بررسی می‌کنیم و چنانچه مغایر با موازین اسلامی نباشد، مجوز صادر خواهد شد. مجوزی هم که به این رویدادهای فرهنگی داده می‌شود، به این معنی نیست که هر اثری که در آن رویداد ارائه شد، مهر تائید وزارت ارشاد را دارد. در مورد گالری یاد شده هم چنانچه گزارشی به ما واصل شود، بررسی خواهد شد و در صورت احصاء تخلف، با آن برخورد می‌شود.

وی در مورد تبلیغ برخی فیلم‌های داخلی در برخی شبکه‌های ماهواره‌ای خارج از کشور هم گفت: هیچ‌گونه ارتباط رسمی بین دستگاه دولتی فرهنگ و ارشاد اسلامی با شبکه‌های خارجی وجود ندارد و هیچ کدام از هنرمندان ایرانی هم که آثارشان با مجوز دستگاه رسمی اجازه فعالیت می‌یابد، حق تبلیغ این فیلم‌ها را در شبکه‌ای ماهواره‌‌ای خارج از کشور ندارند و چنانچه موردی در این خصوص مشاهده شود، تخلف است و قطعا با آن برخورد می‌شود.

وی در ادامه عنوان کرد: چنانچه خود شبکه‌های ماهواره‌ای برای جذب مخاطب بیشتر اقدام به پخش تیزر فیلم‌های مختلف می‌کنند، این مربوط به خود آنهاست و هیچ مسئولیتی متوجه ما نیست.

افراد خارج از ضوابط وزارت ارشاد مورد تأیید ما نیستند

نوش‌آبادی در مورد فیلم‌‌های بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر گفت: امسال اولین بار است که دو بخش داخلی و بین‌المللی از هم منفک شده است و قطعاً منافع و مضار آن بررسی می‌شود و چنانچه به این جمع‌بندی برسیم که این تصمیم اصولی و درست بوده، سال آینده هم این دو بخش از هم جدا خواهد بود وگرنه بخش بین‌الملل دوباره به بخش داخلی متصل می‌شود.

سخنگوی وزارت ارشاد در مورد حضور برخی هنرمندان در نمایشگاه‌های ونیز و میلان تأکید کرد: وظیفه وزارت ارشاد برای حمایت از حضور هنرمندان متعهد داخلی که آثارشان نمایانگر تمدن ایرانی و اسلامی است و این مسئله نباید بهانه‌ای باشد برای حضور افرادی که به نام ایرانی بخواهند با مظاهر فرهنگ ملی و دینی ما برخورد نامناسبی داشته باشند. از این رو کسانی که در این دو نمایشگاه حضور داشته‌اند، پرونده‌شان به طور کامل هم از نظر قابلیت‌های هنری و فنی و هم از نظر صلاحیت‌های عمومی، بررسی و تأیید شده است، اما چنانچه افرادی خارج از ضوابط وزارت ارشاد وارد آن نمایشگاه شوند، نه مورد تائید ما هستند و نه از آنها حمایتی می‌کنیم.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مخالفت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با اکران برخی فیلم‌ها در سینماهای زیر مجموعه خود، گفت: اعتقاد ما این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی رسمی دستگاه فرهنگی کشور است و با توجه به قانونی که برای دستگاه رسمی کشور داریم، این وزارتخانه مجری قوانین دستگاه رسمی است.

وی افزود: اگر ماموریت‌هایی به ما محول می‌شود، مثلا صدور مجوز چاپ کتاب و یا نمایش فیلم، قطعاً ما تمام شرایط را در این خصوص رعایت می‌کنیم و طبیعی است که وقتی یک محصول فرهنگی و هنری به تائید وزارت ارشاد رسید، سایر بخش‌ها هم ملزم به رعایت آن می‌شوند. این تصور که وزارت ارشاد برای خودش تصمیم می‌گیرد و نهادهای دیگر هم برای خودشان، مغایر با اصل همبستگی در سیاست‌های فرهنگی است.

نوش‌آبادی گفت: انتظار ما این است وقتی یک اثر هنری مثلا فیلم مجوز می‌گیرد و همه تشریفات قانونی را در وزارت ارشاد طی می‌کند، سایر نهادها برای اکران آن مقاومت نکنند. مجوز یک فیلم برای همه دستگاه‌ها معتبر است و ما فقط برای خودمان مجوز صادر نمی‌کنیم. در حال حاضر نمایندگانی از سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری در شورای نمایش فیلم‌ها عضویت دارند و این دوستان چنانچه نظری دارند، باید نظر خود را در جلسات شورا بگویند.

captcha