به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام محمد رحیمیان، رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاههای مازندران با اشاره به نزدیک شدن ایام اعتکاف گفت: انسان در مسیر پیشبرد زندگی مادی و معنوی خویش، درگیر چالشها و نشیب و فرازهایی است که سرعت سیر او را کم و یا متوقف و یا احیانا از مسیر منحرف میسازد. او نیاز دارد تا با تفکر و شناخت صحیح به نقد و ارزیابی از عملکرد خویش بنشیند تا کجیها را صاف و ناراستیها را ترمیم کند؛ از این رو نیازمند یک فرصت است برای به خود آمدن و خلوتی برای اندیشیدن.
وی افرود: اعتکاف از نگاه وحیانی، عبادتی است که چنین کارکردی را برای انسان پدید میآورد تا با نگاه به افق روشن فلسفه خلقت که همانا عبودیت است، آلودگیها و رذائل نفسانی و وسواس شیطانی را از خود بزداید و با توبه و مناجات و اشک، خود را در سایهسار رحمت الهی قرار دهد.
رحیمیان تصریح کرد: از آنجا که فرد در ارتباطات اجتماعی در نقشهای گوناگون حضور و بروز پیدا میکند و جامعه متشکل از آحاد افراد است؛ طبیعتا اصلاح و کمال فردی، کمکی برای تعالی و پیشرفت جامعه در ابعاد مختلف خواهد بود.
رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاههای مازندران بیان کرد: جوانی با شاخصهها و ویژگیهایش، یکی از برهههای حساس و سرنوشتساز زندگی است که سعادت یا شقاوت انسانی در ابعاد مختلف زندگی در این دوره تقویت و بروز پیدا میکند. استفاده از این فرصتهای معنوی برای ذخیرهسازی و بیمهشدن در برابر گزندها و ناملایمات و رسیدن به ساحل امنیت و آرامش، ضرورت بیشتری پیدا میکند.
وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در شرایط کنونی این است که مناسبتهای معنوی همچون اعتکاف و یا حضور در محافل و مناسبتهای دینی، قطعا خنثیساز تلاش گسترده دشمن برای انحراف و نابودی جامعه خصوصا جوانان خواهد بود.
رحیمیان اظهار کرد: به لطف الهی استقبال جوانان خصوصا قشر فرهیخته و دانشجو در سالهای اخیر، از این دست مراسم معنوی چشمگیر و گسترده است که این مهم ناشی از لطافت و پاکی فطری جوانان ماست.
وی ادامه داد: مسئولان و دلسوزان جامعه باید زمینه و بستر لازم را برای این قشر آیندهساز را فراهم آورند تا از نظر موقعیت مکانی، غذا، استراحت و برنامههای معنوی در طول این چند روز به متناسب با ذائقه جوانی باشد. اگر این کار صورت پذیرد، تبلیغ و تشویق مؤثری برای حضور گستردهتر و کیفیتر جوانان خواهیم داشت. همانگونه که در سالهای اخیر شاهد ارتقای این روند بودهایم، مناسب است دستاندرکاران مربوطه با تشکیل ستادهایی نسبت به برنامهریزی و مهیا کردن این فرصت طلایی نهتنها در نیمه ماه رجب بلکه در دهه آخر ماه مبارک رمضان که سنت نبوی (ص) است اقدام کنند.