کد خبر: 3229676
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۴
ضرغامی عنوان کرد:

جاودانه کردن ۱۵ خرداد با ابزار هنر/ تلاش برای بین‌المللی شدن یادواره «طلوع خرداد»

گروه هنر: مدیرکل ارشاد استان تهران با اشاره به اینکه در همه‌ جای دنیا هر مقوله‌ای که به زبان هنر آراسته و زیبنده شود ماندگار خواهد شد، گفت: یادواره «طلوع خرداد» هم در پی مانایی این واقعه با ابزار هنر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» پیش از ظهر امروز، 9 اردیبهشت با حضور برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، محمدحسین اسماعیلی، معاون هنری و سینمایی ارشاد استان تهران و فرمانداران شهرستان‌های جنوب شرق استان تهران در سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سخنانی گفت: متولی اصلی قیام و حماسه 15 خرداد 42 شهرستان‌های جنوب شرق استان تهران هستند، اتفاقی مهم که منشأ پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 بود و عوامل زیادی در این پیروزی دخیل بودند که جا دارد هر آن به معرفی و تبیین درست شخصیت‌های انقلاب اسلامی و رویدادهای آن بپردازیم.
ضرغامی ادامه داد: مسلماً برای تداوم مسیر انقلاب اسلامی علاوه بر تبیین و معرفی این وقایع و شخصیت‌ها، نیاز به تکریم و پاسداشت آنها نیز داریم و یادواره «طلوع خرداد» تلاشی است در این راستا و برای مانایی طلیعه پیروزی انقلاب اسلامی یعنی 15 خرداد 42 و عوامل مختلفی که منجر به این واقعه بزرگ شدند نیاز است که آنها را به زیور هنر بیاراییم؛ چرا که تجربه نشان داده است در همه‌ جای دنیا هر مقوله‌ای برای ماندگاری نیاز به بیان در قالب هنری دارد که همچون یک میراث فرهنگی برای ادوار آینده باقی بماند.

نسل جوان خواهان معرفی جامع و درست از وقایع انقلاب و پدید‌آورندگان آن هستند

مدیرکل ارشاد استان تهران تصریح کرد: این اداره کل به دلیل ارتباطی که با صنوف فرهنگی و هنری دارد، لذا در این مسیر یعنی معرفی این واقعه بزرگ انقلاب اسلامی در قالب فرهنگ و هنر پیشقدم شده است تا با استفاده از دستاوردهای هنری و خلاقیت پویا و جاری هنرمندان در عرصه‌های مختلف به تبیین هر چه مؤثرتر این رویداد بپردازد به ویژه برای نسل جوان که باید در جریان فرهنگی انقلاب اسلامی از رهگذر مجموعه آثار فرهنگی و هنری قرار گیرند.
ضرغامی با اشاره به اینکه در ادوار پیشین برگزاری این یادواره، استقبال خوبی را از سوی جامعه هنری و هنردوستان از برنامه‌های آن شاهد بودیم گفت: امیدواریم برگزاری این یادواره و تداوم آن در هویت‌بخشی به انقلاب اسلامی تنها به جغرافیای ایران خلاصه نشود و در ادوار آینده شاهد باشیم که هنرمندانی در سطح بین‌المللی در آن شرکت کنند.
این گزارش حاکی از آن است که در ادامه این نشست محسن خوانساری، فرماندار شهرستان ورامین به ایراد سخن پرداخت و گفت: 15 خرداد تابلو و برند انقلاب اسلامی است که در سال 42 مردم ورامین که اکنون در 4 شهرستان تقسیم شده‌اند آن را رقم زدند، اما شاید تاکنون کمتر کسی در مورد دلایل این حماسه سخنی به زبان آورده باشد که در حقیقت اصلی‌ترین علل این قیام، دستگیری امام راحل به دست ساواک بود.

ورامین صاحب اعتبار در عرصه تاریخ اسلامی و تشیع است

وی به قدمت شهرستان ورامین اشاره کرد و گفت: قبور و مزار شخصیت‌های شهیر اسلامی از قرون 2 و 3 هجری در این ناحیه نشان از اعتبار ورامین در عرصه تاریخ اسلامی و تشیع دارد؛ براین اساس مردم این خطه از میهن اسلامی این بار در دفاع از مرجعیت و قائد خود دست به قیام زدند و در 15 خرداد 42 که مصادف با 12 محرم آن سال بود براساس رسمی دیرین که آن را روز بنی‌اسد می‌نامند، مردم ورامین و پیشوا به برگزاری مراسم نمادین تشییع پیکر مطهر امام‌حسین(ع) می‌پردازند که متوجه خبر دستگیری امام(ره) شده و عزم تهران را می‌کنند که توسط عمال رژیم به خاک و خون کشیده می‌شوند.
فرماندار شهرستان ورامین تصریح کرد: به پاسداشت این روز بزرگ شهرستان‌های جنوب شرق استان تهران در این رویداد فرهنگی و هنری یعنی یادواره «طلوع خرداد» مشارکت می‌کنند که به تفکیک هر شهرستان برنامه‌های ویژه در نظر گرفته شده است که در موعد خود برگزار خواهند شد.
خوانساری با اشاره به اینکه شهرستان ورامین در بخش موسیقی یادواره فعال خواهد بود به اهداف پیش روی برگزاری این یادواره اشاره کرد و گفت: بسط و ترویج انقلاب اسلامی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری در معرفی انقلاب اسلامی، تکریم و معرفی بانیان رویدادهای انقلاب اسلامی و تبیین آثار و اهداف انقلاب اسلامی به زبان هنر و... از جمله اهداف این یادواره است.
عباس ملکوتی‌خواه، فرماندار شهرستان پیشوا دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به اینکه 15 خرداد بذر انقلاب را کاشت گفت: دو واقعه 14 خرداد مصادف با رحلت امام امت(ره) و 15 خرداد مصادف با قیام مردم ورامین در سال 42 به واسطه برگزاری این یادواره پاس داشته می‌شوند و همانطور که فرماندار محترم ورامین گفت، چون این روز در سال 42 مصادف با روز 12 محرم بوده است، لذا علاوه بر برگزاری برنامه‌های ویژه فرهنگ و هنری این یادواره، مسابقه دو و میدانی با حضور مردم هر 4 شهرستان از امام‌زاده جعفر(ع) تا پل باقرآباد محل تظاهرات مردم پیشوا در آن سال برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین در شهرستان پیشوا در شب 15 خرداد یعنی مصادف با شام غریبان امام راحل در صحن امامزاده جعفر(ع) مراسم ویژه‌ای را برگزار خواهیم کرد که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در آن حضور خواهد داشت.

برگزاری همایش پیشگامان انقلاب اسلامی در شهر پیشوا

ملکوتی‌خواه تصریح کرد: علاوه بر این همایشی تحت عنوان پیشگامان انقلاب اسلامی که در دوره‌های گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شد امسال به میزبانی شهر پیشوا برگزار خواهد شد که در آن مقالات علمی و برخی آثار فرهنگی و هنری ارائه خواهند شد و در ضمن طبق برنامه‌ریزی بخش سینمایی یادواره نیز به شهرستان پیشوا سپرده شده است که البته این بخش برای نخستین بار در یادواره برگزار خواهد شد.
محمدحسین اسماعیلی، معاون هنری و سینمایی ارشاد استان تهران در ادامه این نشست به توضیح پیرامون محورهای موضوعی این یادواره پرداخت و گفت: آراء و اندیشه‌های امام‌خمینی(ره)، توجه ویژه به انقلاب اسلامی در آئینه فرهنگ و هنر، نقش عاشورا در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، نقش زنان و توده‌های مردمی در انقلاب اسلامی و... از جمله محورهای این یادواره است که در 4 بخش تخصصی فرهنگی و هنری برگزار خواهد شد.
وی به ذکر بخش‌های این یادواره پرداخت و افزود: هنرهای نمایشی، فیلم و عکس، موسیقی(شعر و ادب) و هنرهای تجسمی بخش‌های این یادواره هستند و این سومین مرتبه است که یادواره به این شکل مجتمع در حال برگزاری است، در صورتی‌که از نظر آماری سه دوره از این یادواره را پشت سر گذاشته و این چهارمین دوره آن است.

واگذاری اداره هر یک از بخش‌های یادواره به انجمن‌های تخصصی

اسماعیلی تصریح کرد: از جمله ویژگی‌های این دوره از یادواره واگذاری هر بخش به انجمن‌های تخصصی برای برگزاری است به این شکل که هنرهای نمایشی(تئاتر خیابانی و صحنه) و موسیقی را که ورامین برگزار می‌کند، فیلم و عکس را که پیشوا برگزار می‌کند و هنرهای تجسمی که در اختیار شهرستان پاکدشت است با نظارت فرمانداری هر یک از شهرستان‌‌ها واگذار به انجمن‌های تخصصی شده و برای هر یک تشکیلات تخصصی با مرکزیت دبیرخانه آن در ورامین در نظر گرفته شده است.
وی در پایان گفت: علاقه‌مندان به شرکت در این یادواره براساس مندرجات موجود در فراخوان حداکثر تا 5 خرداد فرصت دارند که آثار فرهنگی و هنری خود را به دبیرخانه یادواره ارسال کنند.

captcha