شعبانعلی رمضانیان، رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم اینکه مدام ادعا میشود اندیشههای شهید مطهری باید برای دانشآموزان مطرح شود و امسال نیز هفته معلم و ولادت حضرت علی(ع) همزمان شده اقدامی برای معرفی کتاب «جاذبه و دافعه حضرت علی(ع)» برای دانشآموزان صورت نگرفت، گفت: ما این مطالبه را رد نمیکنیم اما باید یادمان باشد که در هر امری صرف خواستن کافی نیست و بایستی نظامها و مکانیزمی که برای رسیدن به یک موضوع طراحی میشود در مسیر لازم قرار بگیرد.
وی با انتقاد از راههایی که یک مطلب وارد متن درسی شده و یا توسط معلم مطرح میشود، گفت: اینکه مطرح میشود آموزش و پرورش نیاز به تحول دارد تحول در همین حوزه است.
رمضانیان در ادامه گفت: بسیاری از مسائل باید برای مطرح شدن در کلاس به معلم یادآوری شود اما وقتی ما ذهن معلم را معطوف کردیم به متن آموزشی و کمک آموزشی، کنکور، مدرک و نمره و ... ذهن معلم و دانشآموز از این مسائل پر میشود و معلم تلاش میکند نمره دانشآموز را بالا ببرد و دانشآموز سعی میکند نمره بالاتری بگیرد.
نیازمند بازنگری در برخی جهتگیریها هستیم
وی تصریح کرد: ما نیازمند بازنگری در برخی از رویکردها، جهتگیریها و به تعبیری ورودیهای سیستم هستیم؛ این ورودیها باید از نو بازتعریف شود و دغدغههای اجتماعی، دینی و اخلاقی وارد سیستم شوند و از ظرفیت معلم، متون و ابزارهای کمک آموزشی استفاده شود تا این خواسته محقق شود.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور تصریح کرد: اصل خواسته مطرح کردن اندیشههای شهید مطهری در آموزش و پرورش درست است اما این کار نیازمند طراحی و تبدیل به برنامه آموزشی است.
وی ادامه داد: اگر قرار است چیزی به مقررات و ضابطه تبدیل شود مستلزم این است که در نهاد رسمی و مسئول سلسله مراتب خود را طی کند. البته سه سال است در بازتعریف کتابهای درسی با همین نگاه با سایر مسئولان آموزش و پرورش همکاری میکنیم و کارهای خوبی نیز انجام شده است.