شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) گفت: اینکه نهادها و سازمانهای متعددی علاوه بر فعالیتهای جاری خود به انجام امور فرهنگی و هنری نیز علاقهمند هستند بسیار سازنده و مؤثر است، اما عیب بزرگی که این میان وجود دارد و شاید بتوان آن را بزرگترین آفت جریان فرهنگی کشور دانست این است که هیچ هماهنگی میان آنها وجود ندارد و لذا شاهد اقدامات تکراری، موازی و بعضاً مخالف یکدیگر هستیم که اثر یکدیگر را خنثی میکنند.
وی ادامه داد: اتفاقاً درصد قابل توجهی از این رویدادهای فرهنگی و هنری را نهادهای انقلابی و ارزشی مدیریت میکنند که ماهیت بیشتر آنها پرداختن به فرهنگ و هنر دینی و ارزشی است که بیشترین لطمه را این مضامین و موضوعات از فقدان یک برنامهریزی هدفمند متحمل میشوند.
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: در چنین شرایطی نیازمند یک مرکز واحد در قالب یک شورای سیاستگذاری هستیم تا با اتخاذ تصمیمات، نظارت در اجرا و ارزیابی کیفی برنامههای فرهنگی و هنری، فعالیت هر یک را برای رسیدن به خروجی مؤثر و مفید سرپرستی کند.
کرمی افزود: در بررسی این نکته که چرا تاکنون این گونه نبوده است باید گفت که اساساً شورای عالی انقلاب فرهنگی باید چنین تأثیری داشته باشد، اما در عمل مبدأ تصمیمگیری این شورا نیست. طبق قانون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به عنوان متولی اصلی فرهنگ و هنر، نقش مؤثری در تحقق این روند داشته باشد که تاکنون به این شکل نبوده است و هر نهاد و سازمانی فعالیتهای مورد نظر خود در عرصه فرهنگ و هنر را به آن شکلی انجام میدهد که خود صلاح میداند.
مدیر تالار هنر در پایان تأکید کرد: برای رسیدن به این نقطه که تشکیل و نظارت شورا و مرکزی تصمیم گیرنده امری واجب و حیاتی است، ابتدا باید فرهنگسازی در میان مدیران فرهنگی و هنری صورت گیرد؛ مدیران فرهنگی و هنری ما باید تنها به حوزه تحت مسئولیت خود توجه نکنند و در مورد سایر فعالیتهای فرهنگی و هنری به وقوع پیوسته نیز خود را مسئول بدانند و با رایزنی و ایجاد تعامل مؤثر، حلقه واحدی را برای انتقال تجربیات فرهنگی و هنری خود به سایر دستگاهها ایجاد کنند.