کد خبر: 3258383
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷
سخنگوی دولت:

سخنان رئیس جمهور درباره وظایف ناجا شفاف بود/ انعطاف لازم دولت در مقابل منتقدان

گروه سیاسی: نوبخت در توضیح سخنان رئیس جمهور در جمع فرماندهان ناجا گفت: ما از پلیس تشکر داریم که فعالیت خود را در چهارچوب قانون تنظیم می‌کند. بیان رئیس جمهور شفاف بود، ایشان نگفت قانون ما خلاف اسلام است و پلیس این قانون را اجرا کند! چنین چیزی نبود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، سومین نشست خبری سخنگوی دولت در سال جدید صبح امروز، سه‌شنبه 15 اردیبهشت برگزار شد.

نوبخت در پاسخ به سؤالی در خصوص برگزاری الکترونیک انتخابات آتی گفت: درباره برگزاری انتخابات الکترونیک، تمهیدات و اقداماتی انجام شد و ما نیز از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای دادن بودجه به مجری انتخابات که وزارت محترم کشور است مشکلی نداریم و امیدواریم نسبت به برگزاری الکترونیکی انتخابات اقدام شود.

سخنگوی دولت با چندین سؤال درباره پول‌های کثیف و عذرخواهی وزیر کشور از مجلس و انداختن توپ پول‌های کثیف به زمین رسانه‌ها مواجه شد. او در این باره گفت: چند مورد سئوال نیز درباره پول‌های کثیف مطرح شد. توضیحات دکتر رحمانی فضلی از این جهت قابل تامل است. هشداری داده شد. به نظر شما در کشوری که در کنار جریان رسمی مبادلات و واردات، مبالغ قابل توجهی واردات قاچاق صورت می گیرد و این پولش به داخل می آید، چه باید کرد؟ از نظر وزیر کشور، این نقطه قابل تامل است و هشدار از سوی ایشان قابل تقدیر است. اما اینکه تأثیرش در انتخابات یا موقع خاصی بوده، شاید نظرشان این نبود که توضیحات کافی داده شد و من از رسانه‌ها که تلاش می‌کنند مسایل روشن شود، سپاسگزارم. دولت نیز همواره از رسانه‌ها قدردان است و به احترام شما بنده هر هفته در برابر شما پاسخ می‌دهم.

نوبخت در این بخش از نشست خبری خود با سؤال دیگری مواجه شد که چرا وزیر کشور پس از سخنان خود درباره پول‌های کثیف، اظهار کرده شورای نگهبان تاکنون کسی را به این خاطر رد صلاحیت نکرده است؟ او در پاسخ گفت: در کشور در کنار جریان رسمی و شفاف اقتصادی، جریان غیررسمی و قاچاق کالا نیز صورت می گیرد. این پول در کشور می‌چرخد. از اینکه وزیر کشور اظهار نگرانی کند و توجه کند و بگوید ما باید درباره انتخابات قانونی داشته باشیم که منابع مالی کاندیداها شفاف باشد، به نظر می‌رسد این نگرانی، بی‌پایه نیست. به همین جهت مجلس محترم که خواهان برگزاری سالم انتخابات و پیروزی در یک جریان سالم انتخاباتی هستند، باید ببینند خلأهای قانونی کجاست. شاید ما نیز در دولت لایحه‌ای را در این باره تنظیم کنیم. مجلس، شورای نگهبان و همه نهادها نسبت به تحولاتی که واقعی است و مبالغی از منابع مالی به صورت غیرشفاف و غیرقانونی در کشور در حال جریان است، باید حساس باشند.

در بخش دیگری از این نشست، سخنگوی دولت درباره سخنرانی احمدی‌نژاد در بابل، واکنش نشان داد و گفت: اگر مسئولان دولت‌های قبل بروند در شهرستان‌ها سخنرانی کنند یا دعوت شوند، فی النفسه غیرقانونی و نادرست نیست. این کار می‌تواند کار درستی تلقی شود. مهم این است که چه محتویاتی در آن بیانات باشد. دولت هیچ تصمیمی نداشته و هیچ دستوری به استانداران و فرمانداران نداده که اگر کسی از دولت قبل می‌خواهد سخنرانی کند، مانع شوید. اعتبار دولت به ظرفیت شنیدن صدای مخالفان است. لذا دولت در این ارتباط موضع خاصی ندارد. این که مقامات محلی تشخیص دهند خودشان هم در این جلسات شرکت کنند، این مسایل داخلی است.

او درباره پرسشی در خصوص ممنوعیت فعالیت‌های اصلاح طلبان در شهرستان‌ها نیز گفت: این که اصلاح‌طلبان در برخی شهرها امکان برگزاری جلسات را ندارند، باید گفت آنها نیز در چهارچوب قانون، این فرصت را که برای همه احزاب رسمی و قانونی فراهم است، باید داشته باشند. همه احزاب رسمی در چارچوب قانون از آزادی برخوردارند و دولت نیز از این آزادی دفاع می‌کند و بستر را هم برای فعالیت‌های قانونی آنها فراهم می‌کند.

در این نشست، سئوالی در خصوص ناامید شدن دانشمندان هسته‌ای از توافق لوزان مطرح شد. نوبخت در این باره توضیح داد: این که فعالیت‌های هسته‌ای محدود شود، چنین نیست. قرار نیست ما فعالیت‌ها را تعطیل کنیم. نطنز فعال خواهد بود. اراک با ساز و کارهایی که گفته شد، فعال خواهد بود و تحقیق و توسعه با بیش از 1000 سانتریفیوژ در فردو فعال خواهد بود. دانشمندان هسته‌ای ما فرصت برای افتخار‌آفرینی آینده را خواهند داشت.

نوبخت باز هم درباره سخنان رئیس جمهور توضیح داد. سخنانی که دکتر روحانی در جمع فرماندهان ناجا گفته بود. او گفت: این که مطرح شد آقای رئیس جمهور در جمع فرماندهان ناجا گفت آنها مجری قانون هستند نه اسلام، این توضیح به اندازه کافی گویاست. قانون ما ملهم از اسلام است. اسلام نیز تفاسیر مختلفی دارد از داعش که خود را اسلام ناب می‌داند تا ما که می‌گوییم زیر نظر مراجع مختلف تقلید، اسلام را به اجرا در می‌آوریم.

سخنگوی دولت توضیح داد: آنچه از اسلام صحبت می‌کنیم اسلامی است که در چهارچوب قانون اساسی مورد تأیید بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و مردم نیز آن را تایید کرده‌اند. این اسلامی است که ما انتظار داریم پلیس اجرا کند. پس از پلیس انتظار داشته باشیم چه چیزی را رعایت کند؟ این قانون را رعایت کند یا خودش بگوید اسلام را می‌خواهم با شکلی که خودم تفسیر و برداشت می‌کنم اجرا کنم؟ ما از پلیس تشکر داریم که فعالیت خود را در چهارچوب قانون تنظیم می‌کند. بیان رئیس جمهور شفاف بود. ایشان نگفت قانون ما خلاف اسلام است و پلیس این قانون را اجرا کند! چنین چیزی نبود. این نکته حساسی است.

سخنگوی دولت در خصوص سخنان رئیس جمهور فرانسه در سفر به عربستان نیز واکنش نشان داد و گفت: در خصوص اینکه رئیس جمهور فرانسه به عربستان رفته و سخنانی گفته، ما این حرف‌ها را در فرانسه هم شنیده‌ایم. این نگاه خودشان است. ایران عامل ثبات در منطقه است و معتقدیم برای اینکه منطقه باثبات باشد، نباید از آن سوی دنیا به منطقه بیایند و منطقه را بی‌ثبات کنند.

سخنگوی دولت باز هم درباره حمله به علی مطهری نماینده تهران در شیراز واکنش نشان داد. او گفت: برای ماه های آینده پیش بینی می شود شخصیت‌های سیاسی به شهرهای مختلف سفر کنند. وظیفه دولت فراهم‌سازی بستر آزادی بیان است و قطعا هر وقت افراد خودسری ورود کنند و مانع شوند، اینها از قانون فراتر رفته‌اند و این کارشان تقبیح می‌شود و اگر جرمی مرتکب شده باشند قابل تعقیب است. در حوادث مربوط به سفر آقای دکتر مطهری به شیراز نیز دولت حساس شد و وزرای کشور و اطلاعات موظف به جمع‌آوری اطلاعات و ارائه گزارش شدند. موضوع به مراجع قضایی منعکس شد و این قوه نیز در این باره فعال است. ما عکس‌ها و شناسنامه‌های این افراد را – در همین حد کافی است بگوییم - شناسایی کرده‌ایم و ما در دولت این کار را پیگیری می‌کنیم.

او توضیح داد: موضع ما نسبت به پذیرش سخنان منتقدان مشخص است و تعامل و انعطاف لازم در دولت وجود دارد. عده‌ای فراتر از قانون، سوءاستفاده می‌کنند. البته جامعه بسیار زیرک است و به خوبی این مسایل را تشخیص می‌دهد و به وقت هم نمره می‌دهد. ما به افکار عمومی خود اعتماد داریم و به قانون تأکید می‌کنیم.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و گفت: الان باید این کار صورت گیرد و اگر مواردی نقض شده، منعکس کنید و ما نظارت می‌کنیم.

او درباره سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در قبال فاجعه یمن نیز توضیح داد و گفت: درباره یمن، ظلم تاریخی در برابر دیدگاه جهانیان انجام می‌شود و مردم بی دفاع در حال قتل عام هستند. موضع صریح ما نسبت به این رخداد غم‌انگیز با صراحت و به دفعات از سوی ریاست جمهور بیان شد، این هم که در عرف دیپلماتیک کسی یا مقامی عوض می‌شود، پیام تبریکی می‌فرستند، این عرف است. اگر کسی که در موضع مخالف شما نیز هست، اگر اتفاقی بیفتد، معمولا پیام تبریک یا تسلیت داده می‌شود، این عرف است. ولی مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره یمن به دفعات بیان شده، آقای دکتر ظریف نیز طرحی را در این باره تهیه و بیان کرده‌اند. ایشان به تک تک کشورها سفر کردند و در مذاکرات همتایانشان در پاکستان، مواضع درست پاکستانی‌ها، ناشی از این دیپلماسی فعال بود. قطعا اینطور نیست که ما مشکلات را به گردن دوستان بیندازیم که مواضع ما درست نبوده. مواضع ما منطقی است و ادامه خواهد یافت.

captcha