بهروز کریمنژاد، مسئول کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، از ارائه موارد پیشنهادی این کارگروه به حجتالاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه کشور خبر داد و گفت: با توجه به اینکه پایان کار اتحادیه سوم در آذرماه سال جاری است، این موارد جهت پیگیری در اسرع وقت ارائه شد.
معرفی ظرفیت اتحادیه مردمی کشور از طریق مکاتبه با دفتر ریاست جمهوری
وی ادامه داد: معرفی ظرفیت اتحادیه مردمی کشور از طریق مکاتبه با دفتر ریاست جمهوری و ارائه طرحها و برنامههای قرآنی این اتحادیه و اخذ دستورات لازم برای وزارتخانهها و دستگاهها جهت همکاری با اتحادیه برای اجرای برنامههای قرآنی در کشور و همچنین مکاتبه و ارائه طرح و برنامه جامع قرآنی به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی جهت اخذ اعتبارات قرآنی برای اجرای طرحهای قرآنی مؤسسات از جمله موارد پیشنهادی بود.
کریمنژاد اظهار کرد: همچنین درخواست استفاده از ظرفیتهای گسترده دولتی برای اجرای برنامههای آموزشی، پژوهشی و تبلیغی قرآنی در دستگاهها و مراکز دولتی از دیگر مواردی بود که از سوی کارگروه اقتصادی اتحادیه کشوری به اعضا مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه جلسات این کارگروه هر سه ماه یکبار تشکیل میشود، عنوان کرد: طی جلسات هماندیشی که با حضور 31 مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استانها از سوی اتحادیه کشور برگزار میشود، این موارد توسط اعضای این کارگروه که بعضاً از مدیرعامل اتحادیهها و مدیران مؤسسات توانمند و دارای ظرفیت هستند، پیشنهاد شده و به تصویب نهایی رسیده است.
تشکیل صندوق تعاونی فعالان قرآنی کشور
مسئول کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به پیشنهاد انعقاد تفاهمنامه با دستگاههای دولتی و مردمی برای اجرای برنامههای قرآنی از سوی مؤسسات، بیان کرد: با توجه به توانمندی مؤسسات و خانههای قرآن سراسر کشور بهتر است برگزاری همایشهای قرآنی، مسابقات قرآنی و آموزشهای قرآن در سطوح مختلف طی تفاهمنامههایی به آنها واگذار شود.
وی همچنین با اشاره به تشکیل صندوق تعاونی فعالان قرآنی کشور که اساسنامه این صندوق تدوین شده و در صورت موافقت هیئت مدیره میتوان آن را به استانها ابلاغ کرد، تصریح کرد: تشکیل هیئت قرآنی در مناطق شهری و روستایی و عضویت دستگاههای مختلف برای اجرای برنامههای قرآنی و همچنین تشکیل خیّرین قرآنی استانی و شهرستانی از دیگر موارد پیشنهادی این کارگروه است.
راهاندازی شورای قرآن استانهای کشور به دبیری سازمان تبلیغات اسلامی
کریمنژاد با اشاره به پیشنهاد راهاندازی شورای قرآن استانهای کشور به دبیری سازمان تبلیغات اسلامی و عضویت اتحادیهها در آن، ادامه داد: تا در این شورا مشکلات مؤسسات در تمامی حوزهها و کمک برای توانمند شدن مؤسسات در ابعاد مختلف و استفاده از ظرفیتهای دستگاههای دولتی در حوزههای مختلف فرهنگی و قرآنی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
مسئول کارگروه اقتصادی و توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور عنوان کرد: با توجه به اینکه دولت یازدهم در آموزش و پرورش نگاه ویژهای به گسترش مشارکتهای مردمی و مدارس غیرانتفاعی دارد اخذ مجوز پیشدبستانی از آموزش و پرورش برای آموزش نوآموزان پیشدبستانی در مؤسسات ضروری است.
پیگیری اجرای آموزش قرآن در دانشگاهها
وی همچنین خواستار پیگیری اجرای آموزش قرآن در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی توسط مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با توجه به ظرفیتی که دارند شد و ادامه داد: لازم است تا پیگیری جدی جهت واگذاری صددرصدی طرحهای سازمان دارالقرآن الکریم به مؤسسات و خانههای قرآن شهری و روستایی سراسر کشور با توجه به ظرفیتی که دارند، انجام گیرد.
کریمنژاد بر برگزاری دوره آموزش مهارتهای لازم برای مدیران مؤسسات و خانههای قرآن تأکید کرد و گفت: این امر بهمنظور توانمند کردن مدیران در برنامهسازی و برنامهریزی برای اجرای طرحهای قرآنی در تمام دستگاههای دولتی و مردمی صورت میگیرد.
وی در پایان یادآور شد: اینها مواردیست که توسط اعضای مطرح و تصویب شده است و نیازمند پیگری از سوی مدیرعامل اتحادیه کشور است. همچنین در موارد پیشنهادی زیاد در حوزه آموزش و پژوهش ورود پیدا نکردهایم و حال آنکه برای توانمند شدن مؤسسات قرآنی بیش از پیش باید در حوزه آموزش، تبلیغ و پژوهش، طرحها و برنامههایی نوشته شود.