به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مؤسسه فرهنگی و هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران جدیدترین و پرفروشترین کتابهای خود را در قالب طرح شوق کتاب به مخاطبان خود عرضه میکند.
در راستای اجرای این طرح، برای هر روز از نمایشگاه که از 16 تا 26 اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی(ره) دایر خواهد بود، یک یا دو عنوان کتاب معرفی میشود که برای روز معین شده با تخفیف 30 درصدی به مخاطبان عرضه میشود که شرح آنها به ترتیب زیر آمده است:
روز اول:
نیم قرن خدمت
کتاب «نیم قرن خدمت» خاطرات سیدرضا نیری یکی از خادمان انقلاب اسلامی است. وی به یمن وجود حاج عبدالکریم حقشناس با حضرت امام خمینی(ره) مرتبط شد و در مسیر انقلاب و خدمترسانی به آن قرار گرفت و با ورود حضرت امام خمینی به مدرسه رفاه و علوی از خادمین ایشان بود. وی در رفتوآمدهایش به مسجد امینالدوله با جمعیت مؤتلفه اسلامی پیوند خورد که شاخصترین افراد آنها شهیدان صادق امانی، اسدالله لاجوردی، مهدی عراقی و حبیبالله عسگراولادی و... بودند. پس از پیروزی انقلاب و تشکیل کمیته امداد به فرمان امام خمینی، فعالیت امدادی و خدماتی خود را به صورت رسمی و تشکیلاتی شروع کرد و خدمات ارزنده و خداپسندانهای از تجهیز بیمارستانها تا خدمترسانی به مردم فقیر و مستضعف منطقه بشاگرد، جاسک، جنوب خراسان و دیگر نقاط کشور ارائه داد. از جمله فعالیتهای ایشان که جنبه فراملی دارد تأسیس انجمن خیریه بینالمللی است که سعی در ارتباط و هماهنگی مراکز خیریه در جهان دارد.
«دستاوردهای بینالمللی انقلاب اسلامی»
کتاب «دستاوردهای بینالمللی انقلاب اسلامی» تألیف سیدعلی مرتضوی امامی زوارهای است. در این کتاب، به شیوه تحلیلی دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل بررسی شده است که در بخشهای آغازین آن دیدگاههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری درباره سیاست خارجی، مورد بررسی قرار گرفته و سپس در فصول بعدی به بیان دستاوردهای بینالمللی انقلاب در سطح منطقه و جهان و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی پرداخته است.
روز دوم:
«پرونده مسکوت»
این کتاب درباره اسناد و اسرار انفجار 8 شهریور 1360 در نخست وزیری است که با قلم محمدحسن روزیطلب و محمدمهدی اسلامی تألیف شده است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای بررسی تاریخ جمهوری اسلامی و مقابله با تحریفات حادثه 8 شهریور اقدام به انتشار این اثر کرده است. نگارندگان این اثر نیز در چند سال گذشته تمام تلاش خود را برای مستند بودن این کتاب انجام دادهاند که نتیجه تلاش آنها در این کتاب شامل چهار فصل و شانزده ضمیمه و تعدادی از اسناد پرونده است. در چهار فصل کتاب به مرور آنچه در این پرونده گذشته، پرداخته شده و ضمائم نیز عمدتاً به انتشار مجدد اسناد پرونده و گزارشهای تفصیلی منتشر نشده اختصاص دارند.
روز سوم:
«شلیک کن و فراموش کن»
کتاب «شلیک کن و فراموش کن» نوشته خدیجه امیرخانی با موضوع حمله ناو وینسنس آمریکایی در سال 1367 به هواپیمایی پرواز 655 ایرباس ایرانی منتشر شد است که قالبی داستانگونه دارد.
روز چهارم:
«مشهد از مقاومت تا پیروزی»
کتاب «مشهد از مقاومت تا پیروزی»، مبارزات علما و مردم مشهد را از تاریخ 1341 با بررسی زمینهها و حوادث منتهی به قیام پانزده خرداد 1342 و شرح نحوه شکلگیری قیام و ماجرای لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی تا بهمن 1357 و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مردم ایران بررسی میکند.
این کتاب، یکی از کتبی است که تاکنون در مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره تحولات معاصر انقلاب اسلامی در مشهد منتشر شده که مؤلفان کوشیدهاند با استفاده از اسناد و مصاحبههای متعدد نقش اشخاص، کانونها و انجمنهای مذهبی فعال مشهد را در پیروزی انقلاب اسلامی تبیین کنند و در واقع، حلقهای است از زنجیر تاریخ شکوهمند مبارزات علما و مردم مشهد در نهضت انقلاب اسلامی که شامل سه فصل است.
«دموکراسی برای اقلیت»
کتاب «دموکراسی برای اقلیت» به قلم مایکل پرنتی و با ترجمه محمد شجاعیان و محمد عربزاده از سوی انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. در این کتاب نویسنده با ارائه آمارها و نمونههای متعدد به نقد ساختار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده پرداخته و معضلات درونی و سرشتی آن را آشکار میکند.
کتاب حاضر در مجامع مختلف و از سوی چهرههای مختلف دانشگاهی در سراسر جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته و به زبانهای مختلف ترجمه شده است و حتی در مواردی متن درسی دانشگاهی نیز بوده است. مخاطبان کتاب صرفاً دانشجویان یا اساتید رشته علوم سیاسی و مطالعات آمریکا نیستند، بلکه بسیاری از دانشجویان و محققان حوزوی و دانشگاهی در رشتههای گوناگون تحصیلی میتوانند مخاطب کتاب باشند. متن روان و به دور از پیچیدگیهای یک متن فنی و تخصصی، موجب میشود کتاب برای بسیاری از مخاطبان عام نیز قابل استفاده باشد.
روز پنجم:
«از مجاهدین تا منافقین»
کتاب «از مجاهدین تا منافقین» نوشته مهدی حقبین، با پرداختن به سیر تاریخی سازمان مجاهدین خلق از آغاز تاکنون، تلاش کرده است چهره سازمان مجاهدین خلق را به شیوهای منطقی و به دور از حاشیه و با تکیه بر اسناد کافی به نمایش بگذارد.
این کتاب در چهار بخش به نامهای «سازمان از ابتدا تا پیروزی انقلاب اسلامی»، «سازمان از پیروزی انقلاب تا خروج از زندان»، «سازمان در کنار دشمنان خلق ایران» و «سازمان و آخرین تحولات» تدوین شده است و همچنین در انتهای کتاب ضمائمی در زمینه بیوگرافی اعضای ارشد سازمان منافقین در تاریخ و بازخوانی افشاگریهای عضو سازمان مجاهدین در سال 1359 منتشر شده است.
روز ششم:
«خوابگردها»
کتاب «خوابگردها» ارتباط رهبران سازمان مجاهدین خلق با نهادهای اطلاعاتی و نظامی عراق 1358ـ 1381 است که به قلم صفاءالدین تبرّائیان به نگارش درآمده است. این کتاب از جمله آثار اسنادی در حوزه تاریخ معاصر کشورمان محسوب میشود که حاصل ماهها تحقیق و پژوهش مولف آن، درباره فعالیتهای جاسوسی رهبران و اعضای سازمان مجاهدین خلق با نهادهای اطلاعاتی نظامی حکومت بعثی عراق در دوران ریاست جمهوری صدام است.
روز هفتم:
«تقویم تاریخ دفاع مقدس»
کتاب «تقویم تاریخ دفاع مقدس» که تاکنون بیست و هفت جلد از آن منتشر شده و از آغاز جنگ تحمیلی تا حوادث آبان ماه 1361 را شامل میشود توط سعید پورداراب تدوین شده است.
در بخشی از این کتاب آمده است: «جبهههای هشت سال دفاع مقدس فقط عرصه نبرد با دشمن متجاوز نبود؛ بلکه مدرسه و دوره آموزشی خودسازی نیز محسوب میشد که رزمندگان اسلام ضمن نبرد با استکبار، به پرورش روح و تحکیم اعتقادات خود میپرداختند. در فرهنگ سیاسی شیعه و در طول تاریخ، واقعه کربلا و حوادث عاشورا و شهادت سید و سرور شهیدان امام حسین(ع)، بزرگترین منبع الهام و حرکت بوده است که پیروزی انقلاب اسلامی و حماسههای بزرگ دفاع مقدس با عنایت و توجه به آن واقعه رقم خورد. نام بسیاری از عملیاتهای بزرگ دفاع مقدس و رمز برخی از آنها با اشخاص و وقایع حادثه کربلا ارتباط دارد که نشان از تأثیر و نفوذ بیبدیل این فرهنگ در میان رزمندگان اسلام است. ملت ایران نیز جبهههای جنگ را عرصه نبرد نیروهای خیر با جنود شیطان میدانستند و مشخصاً با بازآفرینی حادثه کربلا در اذهان خویش، صدام (رئیسجمهور عراق) را «یزید» زمان میخواندند.»
روز هشتم:
«مهدویت در ایران معاصر»
کتاب «مَهدَویَُت در ایران معاصر» تألیف فاطمه امانی توانی است که در آن پس از طرح مبانی نظری و بیان الگوی حکومتی مهدویت و ویژگیهای حکومت مطلوب مهدوی، با الگوپذیری از آموزههای مهدویت، به بررسی و تبیین تأثیر آن آموزهها در تحولات سیاسی – اجتماعی ایران معاصر از زمان قاجاریه تا رژیم پهلوی پرداخته میشود. این تأثیرگذاری از دو جنبه سلبی و ایجابی و در سه حوزه تأثیرات شناختی (کلامی – اعتقادی)، تأثیرات گرایشی (اخلاقی) و تأثیرات رفتاری (فقهی) مورد بررسی قرار میگیرد.
روز نهم:
«خداوند اشرف، از ظهور تا سقوط»
کتاب «خداوند اشرف، از ظهور تا سقوط» نگاهی مستند و تاریخی به روند فرقهگرایی سازمان مجاهدین خلق است که توسط سیدحجت سیداسماعیلی، عضو پیشین شورای مرکزی مجاهدین به نگارش درآمده است.
این کتاب با الهام از کتاب معروف «فرقهها در میان ما» اثر به جامانده از مارگارت تالر سینگر، روانشناس کلینیکی و استاد ممتاز وقت دانشگاه کالیفرنیا در برکلی آمریکا در کادر مناسبات فرقهای حاکم بر تشکیلات مجاهدین با ساختار فرقهای آن نوشته شده است.
روز دهم:
«صخره سخت»
کتاب «صخره سخت» را محمدحسن روزیطلب نوشته است، وی در این کتاب به موضوعات، نهادها و پروندههای امنیتی دو سال ابتدایی شکلگیری نظام جمهوری اسلامی پرداخته و با آوردن اسناد محرمانه و منتشر نشده در کنار استفاده از قالب تاریخ شفاهی، روایت جذابی را رقم زده است. این نویسنده کتابش را با پرداختن به اولین موضوع امنیتی انقلاب اسلامی که 10 روز قبل از پیروزی این انقلاب موضوعیت پیدا کرد شروع کرده است. حفاظت از امام خمینی(ره) در روز 12 بهمن اولین موضوع امنیتی بود که نیروهای انقلابی با آن دست به گریبان شدند. همین امر هم عنوان اولین فصل از اولین گفتار این کتاب است.
روز یازدهم:
«خاطرات آیتالله سیدمحمد خامنهای»
این اثر به قلم مشترک جواد کامور بخشایش و جواد عربانی نوشته شده است. در این کتاب به زندگی آیتالله سیدمحمد خامنهای پرداخته شده است. وی یکی از فعالان و مبارزان گروه سری «یازده نفره» در سالهای مبارزه علیه حکومت پهلوی بوده و در این کتاب به شرح تمامی جزییات و فعالیتهای این گروه پرداخته شده است.
«زندگی و مبارزات آیتالله مشکینی»
کتاب «زندگی و مبارزات آیتالله مشکینی» تدوین علی درازی است. در معرفی ناشر از این کتاب می خوانیم: «تاریخ انقلاب اسلامی ایران روایتگر مبارزات شخصیتهای مختلفی است که هر یک در گوشهای و بستری به باروری اندیشه اسلامی پرداختهاند. ستون خیمه انقلاب، حضرت امامخمینی(ره) بودند و در کنار ایشان شاگردانش تلاش بسیاری در ترویج و نشر افکار و عقاید انقلابی قائد خود انجام میدادند. از میان شاگردان حضرت امام(ره) آیتالله میرزا علی فیضمشکینی از جایگاه مخصوصی برخوردار است.
آیتالله مشکینی ضمن اینکه مدرس علوم دینی بود، بهعنوان معلم اخلاق هم شهرت یافته که در مبارزات سیاسی علیه حکومت پهلوی پیشگام و پیشقدم بود. وی در جریان فعالیتهای خود در قم، بهویژه حضور در جمع یازده نفری علمای پیشگام اصلاح حوزه علمیه قم، مورد پیگرد و دستگیری ساواک قرار گرفت و مدتها در شهرهای مختلف کشور چون کرمان، گلپایگان و کاشمر در تبعید به سر برد. پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای آیتالله مشکینی در جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری متمرکز شد و تا آخرین لحظات عمر پربرکت خود از مدافعان سرسخت نظام مقدس جمهوری اسلامی، ولایت فقیه و حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
گفتنی است، بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 16 اردیبهشت آغاز به کار کرده است و تا 26 اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.