محمود خدادوست معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) دست آوردها و اقدامات این معاونت در رابطه با سیاستهای کلی سلامت که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده را تشریح کرد.
وی با اشاره به بند 12 ابلاغیه سیاستهای کلی سلامت که به توسعه کمی و کیفی طب سنتی ناظر است، عنوان کرد: در راستای بازشناسی، تبیین و توسعه طب سنتی، این معاونت به توسعه دانشکدههای طب سنتی پرداخت که در این راستا اقدامات مهم و مصوبات خوبی به سرانجام رسید و از جمله اینکه توانستیم با موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی دو واحد مبانی و اصول طب سنتی را به دروس دانشگاهی رشتههای پزشکی اضافه کنیم هم چنین در حال حاضر نیز به پیگیری مصوبات میپردازیم.
وی افزود: در حوزه آموزش و پژوهش نیز روند روبهرشدی را در این حوزه شاهدیم که افق امیدوارکنندهای را برای ترویج و توسعه طب سنتی متصور میکند.
ساماندهی خدمات طب سنتی در راستای استاندارد سازی و نظارت مورد تأکید مقام معظم رهبری است
خدا دوست همچنین در رابطه با استانداردسازی و نظارت وزارت بهداشت بر خدمات طب سنتی که در قسمت چهارم بند دوازدهم سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: در این راستا پیشنویس آیین نامهای مورد نگارش قرار گرفت که اکنون در کمیته تدوین آیین نامهها و دستور العملهای وزارت بهداشت در شرف نهایی شدن است با تصویب آن، همه افرادی که به خدمات طب سنتی میپردازند ساماندهی میشوند و در واقع ترتیبی اتخاذ میشود تا پزشکانی که به دلیل نبود مجوز ارائه خدمات طب سنتی با محدودیت مواجه بودند به راحتی بتوانند در این زمینه بر مردم و مراجعه کنندگان خدمات ارائه دهند.
تدوین بستههای آموزشی طب سنتی در راستای استاندارد سازی طب سنتی در حوزه بهداشت است
وی همچنین در رابطه با اقدامات معاونت طب سنتی در حوزه بهداشت و استاندارد سازی طب سنتی در وزارت بهداشت اظهار کرد: در حوزه بهداشت هم بستههای آموزشی برای سطوح مختلف کارکنان خدمات بهداشتی شامل بهورزان، کارشناسان بهداشت عمومی، بهداشت محیط، پزشکان عمومی و خانواده آماده شده است که در آن طب سنتی و قابلیتهای آن معرفی میشود، تا بتوان هر چه بیشتر بهداشت و خود مراقبتی از منظر طب سنتی گسترش یابد.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به ماده نخست بند دوازده سیاستهای ابلاغی سلامت عنوان کرد: در جهت نهادینه کردن آموزههای طب سنتی در شبکههای بهداشت و درمان کشور که بستر سازی آن با آماده کردن بستههای اموزشی آغاز شد، به صورت مجازی و هم به صورت حضوری به آموزش مبانی و اصول طب سنتی پرداخته میشود.
امتیاز ویژه برای پنلهای طب سنتی در همایشها
وی در رابطه با هم افزایی و ادغام طب سنتی با طب رایج و پزشکی نوین اظهار کرد: یکی از اقدامات مؤثری که در این زمینه صورت پذیرفته؛ این است که وزارت بهداشت در همایشهای طب رایج امتیاز ویژهای برای پنلهای طب ستی اختصاص داده است.
خدادوست ادامه داد: همچنین قابلیتهای طب سنتی به محققان، دانشجویان و پزشکان دیگر رشتههای طب رایج آموزش داده شود، وقتی این افراد آموزش دیدند و قابلیتهای طب سنتی را شناختند میتوانند در کنار طب رایج از طب سنتی نیز استفاده کنند، این اقدام راه را برای هم افزایی طب سنتی و طب رایج هموار میکند.
وی خاطر نشان کرد: پیام طب سنتی ایران بر شش اصل استواراست که یکی از آنها مسئله روح، روان و اعراض نفسانی است، که در واقع تأکیدی بر سبک زندگی صحیح و سلامت روان است.