کد خبر: 3287557
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
سلیقه‌راد:

تجویزهایی که از اصول اخلاقی دور است

گروه سلامت: وقتی تشخیص به هنگام و دقیق از طریق ام.آر.آی صورت نگیرد، پزشک معالج نمی‌تواند مدیریت درمان مناسبی اتخاذ کرده و رفاه فکری بیمار و خانواده او به هم می‌ریزد چنان که جان بیمار هم تهدید شود، که این مسئله مغایر با اصول اخلاق پزشکی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری تأسیس نخستین انجمن ایرانی تصویربرداری تشدید مغناطیسی در پزشکی با حضور حمیدرضا سلیقه‌راد دبیر این انجمن صبح امروز 21 اردیبهشت‌ماه در ساختمان بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

سلیقه‌راد در این نشت هدف اصلی انجمن را توسعه آموزش با کیفیت و مبتنی بر پژوهش دقیق برای پیشگیری از تجویز ام.آر.آی های غیر ضروری عنوان کرد.

به جای توسعه امکانات ام.آر.آی باید آموزش‌های پژوهش محور توسعه یابد
وی افزود: این اعتقاد در انجمن وجود دارد که به جای توسعه امکانات ام.آر.آی در کشور باید به توسعه آموزش‌های با کیفیت مبتنی بر پژوهش‌های دقیق برای ارتقای بهره‌وری و خدمت رسانی به مردم توسعه یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: اگر چنین هدفی متحقق شود تشخیص به هنگام، مدیریت درمان مناسب امنیت و رفاه فکری برای بیمار و خانواده او ایجاد می‌شود.

تجویز‌های غیر ضروری هزینه‌های زیادی بر مردم متحمل می‌کنند
وی اضافه کرد: ادعا می‌شود ام،آر،آی به صورت بی ضرر و غیر تهاجمی‌ است و اثر سوئی بر سلول های بدن ندارد اما اگر این تصویر برداری‌های غیر ضروری تجویز شود، بیماران نیز هزینه‌های مالی بیشتری متحمل می‌شوند.

سلیقه راد ادامه داد: وقتی تشخیص به هنگام و دقیق از طریق ام.آر.آی صورت نگیرد، پزشک معالج نمی تواند مدیریت درمان مناسبی اتخاذ کرده و رفاه فکری بیمار و خانواده او به هم می‌ریزد چنان که جان بیمار هم تهدید شود، که این مسئله مغایر با اصول اخلاق پزشکی است.

آمار تجویزهای غیر ضروری در ایران بالاست
وی با اشاره به میزان تجویز‌های غیر ضروری در ایران گفت: موارد بسیار زیادی از تجویزهای غیر ضروری، ام.آر.آی گزارش شده است که بسیاری از آن‌ها ناشی از عدم آموزش صحیح است.

دبیر انجمن ایرانی تصویربرداری تشدید مغناطیسی‌ اهداف اصلی این انجمن را پوشش نیاز کلینیکی و بالینی بیماران با ارائه بهترین راه حل‌های مبتنی بر تکنولوژی، در راستای نوآوری در امر تصویربرداری پزشکی برای فرآهم‌آوری شیوه های صحیح تشخیص دانست.

وی همچنین اعلام کرد: 130 تا 135 مرکز ام.آر.آی در کشور وجود دارد که  از 40 درصد آنها استفاده صحیح می‌شود.

سلیقه راد اهداف دیگر انجمن ام،آر،آی را چنین بر شمرد: استفاده بهینه از پتانسیل‌های موجود، ایجاد ارتباط با افراد حرفه ای‌، ایجاد فکر، مسئولیت‌پذیر برای ارائه سرویس‌های با کیفیت، ایجاد لیست‌های موجود از شغلی ایجاد شده در پی توسعه ام.آر.آی، ایجاد زمینه‌های مناسب برای جذب نیروهای متخصص و با کیفیت‌، توسعه ارتباطات منطقه و استفاده از امکانات متقابل کشورهای منطقه و ایجاد ساختار و بسترهای آموزشی و کمک آموزشی در کشور از جمله مهمترین اهداف تأسیس این انجمن است.

captcha