سردار محسن انصاری، قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به راههای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اشاره کرد و افزود: تمام ابزارهای فرهنگی که مؤثر باشند و بتوانند روی نسل حاضر و آینده اثر بگذارند باید سازماندهی شده و در این راه از آنها استفاده شود مانند کتاب، تئاتر، موسیقی و فیلم.
سردار انصاری ادامه داد: برپایی همایشهای تجلیل از جانبازان و شهدا که یاد و خاطره شهدا را زنده نگه میدارد در این باره اثرگذار هستند و این ابزار فرهنگی باید نافذ باشند و بتوانند حماسههایی که رزمندگان اسلامی ایجاد کردهاند را به نسلهای آینده منتقل کنند.
قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: اگر فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده منتقل نشود ممکن است نسلهای آینده به دلیل عدم آشنایی با چنین حماسههایی، به افسانه مبدل شوند. حماسهآفرینی و ایثار و فداکاری ایثارگران و شهدا باید از طریق همایشها و درج وصیتنامهها از طریق هنر، کتاب و ارتباط با پدر و مادر شهدا و جانبازان انتقال یابد.
انتقال فرهنگ از طریق وصیتنامه شهدا
وی عنوان کرد: از این طریق نسل جوان میتواند خط مشی و تفکر شهید را به نسلهای بعد از خود منتقل کند. نسلهای حال بدانند شهدای ما دارای چه تفکر سلیقهای بودند که توانستند به فرمان امام به سمت جبههها بروند و حماسهها را بیافرینند.
سردار انصاری یادآور شد: پیام شهدا در وصیتنامه آنها درج شده است و شهدا در وصیتنامهها نوشتهاند که امام را تنها نگذارید، آرامش در کشور با پشتیبانی از ملت و عمل به آنچه که در تفکر شهداست پدید میآید. با مطالعه این وصیتنامهها میتوانیم فرهنگ دفاع مقدس را انتقال دهیم.