کد خبر: 3301832
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۲
در نشست کمیسیون حجاب و عفاف شهرداری تهران مطرح شد؛

بهره‌گیری از طرح‌های پژوهشی برای تقویت حوزه حجاب و عفاف

گروه جامعه: لزوم بهره‌گیری از پژوهش‌های مختلف در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در زیر مجموعه‌های مختلف شهرداری تهران مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، چهل و چهارمین نشست کمیسیون حجاب و عفاف به ریاست علی محمد نایینی مشاور شهردار و قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست‌ جمهوری، لاله افتخاری و مجتبی رحماندوست از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معدنی پور مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، مدیران کل ادارات و جمعی از نمایندگان مناطق، سازمان‌‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری در سالن کنفرانس ساختمان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

در این نشست بر لزوم کمک شهرداری تهران به ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در مجموعه کارکنان شهرداری تهران و مجموعه‌‌های مختلف آن، اتخاذ رویکرد ایجابی در فرهنگ سازی مقوله حجاب و عفاف، بهره‌گیری از ظرفیت‌های متنوع و گسترده شهرداری تهران تاکید شد.

در ابتدای این نشست علی اصغر محکی مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به بیان دیدگاه شورای علمی مطالعات فرهنگی اجتماعی، در خصوص بررسی و آسیب شناسی اقدامات مرتبط با عفاف و حجاب پرداخت و گزارشی از طرح سنجش اثربخشی برنامه‌های شهرداری تهران در حوزه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف ارائه داد.

محکی با اشاره به الگوی اثربخشی فعالیت‌ها در حوزه حجاب و عفاف گفت: عوامل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و ویژگی‌های شهروندان با زیرشاخه‌های متعدد در مقوله حجاب و عفاف دخیل هستند که ترویج فرهنگ حجاب و عفاف، ریشه‌یابی و بررسی دقیق این عوامل و همچنین سنجش نگرش شهروندان نسبت به این مقوله را می‌‌طلبد.

وی از جمله مولفه‌‌ها و شاخص‌‌های این طرح پژوهشی را برنامه‌های اجرا شده توسط شهرداری و میزان انطباق آن با راهکارهایی حوزه حجاب و عفاف شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادراک و میزان رضایتمندی شهروندان و خدمات‌گیرندگان (تناسب برنامه‌های اجرا شده با نیازهای شهروندان تهرانی)، نتایج ناخواسته و منفی حاصل از برنامه‌ها، بهبود و ارتقاء شرایط جامعه (افزایش اعتماد شهروندان به شهرداری در زمینه ترویج نهادینه کردن اخلاقیات مرتبط با حجاب و عفاف) و ارتقاء فرهنگ عمومی و دانش در زمینه حجاب و عفاف عنوان کرد.

در ادامه علی محمد نایینی مشاور شهردار و قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر وجود اتفاق نظر اعضای این نشست در مبانی و رویکردهای مقوله حجاب و عفاف اظهار داشت: خوشبختانه شهرداری تهران به اجرای مصوبه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان سند حجاب و عفاف اهتمام جدی داشته و دارد و بر اساس ارزیابی وزارت کشور در اجرای ابلاغیه این وزارت خانه در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در رأس سایر دستگاه‌ها قرار داشته و پیشرو بوده است.

نایینی با اشاره به اهمیت پرداختن به بهبود وضعیت حجاب وعفاف در جامعه از طریق اقدامات فرهنگی، افزود: این مقوله دارای پیچیدگی‌های خاصی است که فرهنگ‌سازی آن نیازمند بررسی از تمام ابعاد مبانی نظری، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی است.

وی با بیان اینکه پژوهش باید تقویت کننده حوزه حجاب و عفاف باشد، تصریح کرد: باید از تحقیقات و پژوهش‌‌هایی که در ترویج و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف به ما کمک می‌کند در این راستا استفاده کنیم.
مجتبی رحماندوست نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه، اظهار داشت: بر اساس مصوبه اخیر وزارت کشور که در تاریخ 5 اردیبهشت سال 94 به تمام دستگاه‌ها و نهادها ابلاغ شده است؛ پرداختن به دو مقوله حقوق شهروندی و عفاف و حجاب به شهرداری تهران واگذار شده است.

رحماندوست، از شهرداری تهران خواست تا در بین مدیران و کارکنان  در بخش های مختلف شهرداری تهران اعم از ساختمان‌های اداری، بوستان ها، مراکز تفریحی و گردشگری و همچنین ارباب رجوعان و عموم مردم به ترویج فرهنگ حجاب و عفاف بپردازد.

لاله افتخاری دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی حاضر در این نشست نیز با اشاره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه حجاب و عفاف که 26 دستگاه و نهاد و همچنین سه قوه اصلی کشور را در برمی‌گیرد؛ افزود: شهرداری تهران با اجرای تمام بندهای این مصوبه در زمینه پیشگیری از بدحجابی، آموزش به مردم و اطلاع رسانی و تبلیغات، می‌تواند در راستای تحقق پیاده سازی فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه گام‌های موثری بردارد و کمک قابل توجهی به جامعه اسلامی ما کند.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست‌ جمهوری نیز ضمن قدردانی از گزارش ارائه شده در این نشست، بررسی آسیب‌های ناشی از بدحجابی در جامعه و تاثیر آن در افزایش آمار طلاق، تاخیر در ازدواج جوانان و بالا رفتن سن ازدواج و سایر آسیب‌های اجتماعی را نیز خواستار شد.

وی بر لزوم الگوسازی و معرفی رعایت کنندگان حجاب و عفاف تاکید کرد و گفت: بدون شک حجاب دارای دستاوردهای اخلاقی، تاریخی و علمی متعددی است که با آگاه‌سازی مردم و ترویج آن در جامعه می‌توان فرهنگ سازی کرد.

در ادامه، حاضرین ضمن ارائه اظهارنظر خود در زمینه دستورکار نشست، پیشنهادها و راهکارهای خود را برای ترویج و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در شهرداری تهران و سطح شهر مطرح کردند.
بر اساس مصوبه این نشست شاخص‌‌ها و مولفه‌های سنجش اثربخشی اقدامات شهرداری تهران در حوزه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در اختیار اعضا گذاشته می‌شود تا در جلسه آتی مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

captcha