عطاءالله سلطانی صبور، عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به تأثیر برگزاری مسابقات و محافل قرآنی در کشور اظهار کرد: حضور در جایگاهی که قاریان آیات کلام الله را تلاوت میکنند، انسان را به عهد الست میرساند و منجر میشود انسان گمشده خود را دریابد.
وی با بیان اینکه حضور در برنامههای قرآنی جزو لحظههای ناب زندگی است، افزود: ضرورت دارد مسابقات قرآنی که در سطح بینالمللی برگزار میشود به گونهای باشد که تعداد کثیری از جوانان بتوانند از نزدیک شاهد این اتفاق بزرگ باشند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: این قرآن همان قرآنی است که وقتی مشرکان با قلب سیاهشان آیات آن را از زبان پیامبر(ص) میشنیدند، متحول میشدند لذا اکثریت با شنیدن قرآن مسلمان شدند.
وی ادامه داد: این قرآن همان قرآن و این صوت همان صوت قرآن است اما چرا این تأثیر در جامعه کمتر شده است؟ پاسخش این است که گوش دادن به قرآن کمتر شده که برگزاری مسابقات قرآن به ما این فرصت را میدهد که گوش دهیم و پردههای غفلت را کنار بزنیم و با حقیقت وجودی خود درگیر شویم که این حقیقت مقدمه خودشناسی است که ما را به خداشناسی میرساند.
سلطانی با اشاره به آسیبی که در عرصه رساندن کلام قرآن به گوش جامعه وجود دارد، گفت: به دلیل اینکه رسانهها تخصصی شدهاند، برنامه این مسابقات تنها از شبکه قرآن پخش خواهد شد؛ گرچه رسانههای دیگر بعضی مواقع قسمتهایی را پخش میکنند اما به دلیل اینکه مسابقات بینالمللی قرآن یک اتفاق بزرگ محسوب میشود، لازم است همه رسانهها و شبکهها بر اساس مقتضیاتشان درگیر پخش این مسابقات شوند تا فرصت استماع برای مردم فراهم شود.
وی با اشاره به تأثیرگذاری محافل قرآن در اوایل انقلاب گفت: در آن دوره تأثیر این محافل بیشتر از امروز بود به دلیل اینکه رسانهها و محافل امروز اختصاصی شدهاند اما قبلاً عمومیتر بود و امروز این عمومی بودن را باید به مردم منتقل کنیم تا حضور قرآن در عرصههای مختلف برای مردم تبدبل به مطالبه و نیاز شود.
نماینده رزن در مجلس همچنین اظهار کرد: جمهوری اسلامی از نظر تخصصی پیشرفتهای فوقالعادهای کرده به طوری که نمایندگان ایران در مسابقات قرآن جزو پیشتازان رشتههای مختلف هستند؛ این همان پیشبینی مرحوم مصطفی اسماعیل بود که در آینده نمایندگان ایرانی به تعالیم قرآن و هنرهای قرآنی در دیگر بلاد اسلامی خواهند پرداخت.
سلطانی، مطالبه رهبر معظم انقلاب را از عوامل پیشرفت در عرصه های تخصصی عنوان کرد و افزود: موضوع تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و تلاش برای عمومی کردن توانایی در خواندن قرآن و پرداختن به رشتههای تخصصی قرآن از جمله مطالباتی است که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده و باید در جامعه پیگیری شود.
وی با اشاره به تأثیر حضور مسئولان در مسابقات نیز گفت: مسئولان جزو خواص جامعه هستند به همین دلیل تأثیرگذاری خواص محسوس و ملموس است؛ وقتی مردم ببینند که خواص جامعه تا چه میزان به قرآن بها میدهند، قطعاً آنها نیز بها میدهند.
سلطانی در مورد ضرورت حضور نمایندگان عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس اظهار کرد: نیز گفت: نمایندگان فراکسیون مشتاق حضور در چنین برنامههایی هستند؛ چرا که از دلدادگان قرآن هستند و علائق قرآنی دارند و با وجود مسئولیت سنگینی که دارند فراکسیون را رها نمیکنند و پیگیر وضعیت برنامهها هستند.
این عضو فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس افزود: حضور این افراد در این برنامهها به صورت نمادین و واقعی هم تأثیر شعاری، هم تأثیر تبلیغی و هم تأثیر واقعی خواهد گذاشت.