به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نخستین کتاب مردمی ایثار در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران ارائه شد. این اثر شامل 800 دلنوشته و یادداشت به قلم اقشار گوناگون جامعه است که درباره ایثار و شهادت نوشتهاند.
این اثر به کوشش ایرج گلشنی، محمد رحیمی و فرشته امیری تنظیم شده و زیر نظر سعید الفتی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسیده است که در بررسی و انتخاب آثار افرادی چون راضیه تجار، عباس براتیپور، غلامرضا راهپیما و ایرج گلشنی شرکت داشتند.
نخستین کتاب مردمی ایثار، در شمارگان 330 نسخه و با قیمت 100 هزار ریال از سوی انتشارات خانه فرهنگ ایثار و مقاومت به چاپ رسیده و روانه بازار نشر شده است. خاطره و داستانک، نقادانه، انگارانه، ادیبانه، طنازانه و دلنگارانه از بخشهای گوناگون این کتاب است.
مطلع این کتاب با تقریظ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز میشود که در این مقدمه میخوانیم: «ایثار و فداکاری» و «احساسات پاک» دو واژه برجستهای است که در این اثر توجه مرا به خود جلب کرد. این دو مشخصه را میتوان هدف آرمانی جامعه بشری دانست. ایده نخستین کتاب مردمی جهان، آز آنجا که فرصت فکر کردم، بازیابی خاطرات و گفتن و نوشتن درباره نیکیها و فداکاریها را برای همه اقشار مردم فراهم آورده، جالب و قابل تحسین است و فارغ از نقدهایی که میتوان به آن وارد کرد، کاری مبتکرانه و فرهنگی است و تصویری است از انسان ایثارگر و اوج وارستگی انسان را به نمایش میگذارد.
این دلنوشتههای مردمی، میتواند به مثابه پرچمی برافراشته، همه نیکاندیشان آرمانخواه را دور خود جمع کرده تا با زبان ادب و فرهنگ و هنر درباره والاترین خصلتهای انسانی با یکدیگر سخن بگویند.
اهالی فرهنگ و ادب و هنر، اندیشمندان اجتماعی و پژوهشگران علوم انسانی این اثر را به اصالت قلم تودههای مردم از سطوح و طبقات گوناگون برای تحقیق درباره درک، برداشت و نگاه مردم به یادگار گذاشتهاند پی ببرند و به عنوان یک سند معتبر برای تحقیق درباره درک، برداشت و نگاه مردم به مقوله فرهنگ ایثار، تشخیص سطح و کیفیت قلم مردم این روزگار و تشخیص نیازهای فرهنگی برای ترویج فرهنگ ایثار از آن بهرهگیری کنند.
همچنین به دستاندرکاران امر توسعه و ترویج فرهنگ به ویژه فرهنگ ایثار و شهادت نشان میدهد که برای ترویج فرهنگ، باید به راهکارهای نو اندیشید و تنها به روشهای سنتی نباید اکتفا کرد. استقبال اقشار گوناگون جامعه نشان میدهد که طرحهای نو میتواند به عنوان ابزارهای مؤثر و کارآمد مورد استفاده قرار گیرد.
اصحاب فرهنگ، ادب و هنر و منتقدان و تحلیلگران میتوانند نقش بارزی در بسط این ایده داشته و به افزایش تأثیرگذاری آن، برای نهادینه شدن فرهنگ ایثار در جامعه کمک کنند و به ویژه در حوزه کتاب و کتابخوانی از این فرصت برای تقویت انس مردم با کتاب و قلم بهره جویند.
یاد شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان ایثارگر و خانوادههای آنها را که اسوههای این دل نوشته مردمی به شمار میآیند، گرامی میداریم و در راستای سبک زندگی اسلامی از مشی ویژه آنان الهام میگیریم.»
گفتنی است، نخستین کتاب مردمی ایثار با حضور علی جنتی در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد و در این مراسم بر ادامه انتشار دلنوشتههای مردم درباره فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد.