به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امیرمسعود شهرامنیا، قائم مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری با خبرنگاران در این نمایشگاه با اشاره به آمار میزان فروش کتاب در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: فروش کتاب در شش روز نخست نمایشگاه از 48 میلیارد تومان آمار کلی فروش کتاب در نمایشگاه گذشته، عبور کرده است و تا صبح روز جمعه 25 اردیبهشت این آمار 60 میلیارد تومان است، اما این آمار تنها عددهایی است که سیستمهای بانک صادرات ثبت کرده است؛ از این رو باید دو آمار دیگر را نیز به آن اضافه کرد؛ یکی مربوط به گردش مالی خارج از کارتخوانهای مربوط به بانک صادرات است؛ چرا که برخی از آنها به صورت وایرلس فعالیت میکنند و آمار دیگر نیز مربوط به خریدهای نقدی است که بخش قابل توجهی را به خود اختصاص میدهد.
وی افزود: پیشبینی ما این است که تراکنشهای ثبت شده با سیستمهای بانک صادرات حداقل نیمی از کل میزان فروش کتاب در نمایشگاه امسال را نشان میدهد، از این رو به نظر میرسد فروش کتاب نسبت به نمایشگاه بیست و هفتم 70 تا 80 درصد افزایش داشته باشد.
شهرامنیا ادامه داد: پنجشنبه 24 اردیبهشتماه با ثبت فروش 12 میلیارد تومان، پرفروشترین روز نمایشگاه نسبت به دورههای گذشته بود و رکورد فروش در این روز شکسته شد و بر همین اساس پرفروشترین ناشران به ترتیب ناشران دانشگاهی، عمومی، بینالملل، کودک و نوجوان و در نهایت آموزشی بوده است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به دلایل پرفروش شدن بخش ناشران دانشگاهی بیان کرد: با توجه به اینکه تعداد ناشران در هر بخش متفاوت است و بیشترین تعداد ناشران در بخش عمومی است، به نظر میرسد باید این بخش پرفروش میشد، اما با توجه به متوسط قیمت کتابها، این آمار به بخش ناشران دانشگاهی اختصاص یافته است و ناشران کودک و نوجوان در آخرین رتبه هستند.
وی در ادامه با اشاره به آمار بازدیدکنندگان این دوره از نمایشگاه گفت: در دو روز نخست ما بیش از دو برابر دو روز اول نمایشگاه بیست و هفتم، شاهد جمعیت بازیدکننده بودیم، اما در سه روز دوم شاهد کاهش این آمار بودیم و در اواخر هفته دوباره این میزان افزایش یافت.
شهرامنیا درباره میزان رعایت ضوابط نشر از سوی ناشران در این دوره اظهار کرد: ما امسال نمایشگاه کمتخلفتری داشتیم، هر چند ممکن است این احساس وجود داشته باشد که میزان تخلفات در این دوره بیشتر بوده، اما چنین نیست و برگزارکنندگان نمایشگاه برخورد جدی با متخلفان را در دستور کار خود داشتند و رسیدگی به تخلفات ناشران پس از محرز شدن تخلفات انجام شد و به پس از نمایشگاه موکول نشد.
وی با تأکید بر پرداختن به موضوعات مهم و کلیدی در نمایشگاه گفت: صنعت نشر در ایران صنعتی است که نمیتواند به راحتی روی پای خود بایستد از این رو امیدواریم با جدیتر شدن فضای رقابت بین ناشران و واقعیتر شدن سیستم حمایتی و یارانهای، وضعیت این صنعت بهبود یابد.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد مثبت عمان به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران افزود: در دیدارهایی که با مقامات کشورهای گوناگون داشتم، حدود 10 کشور از جمله تاجیکستان، گرجستان، چین و لهستان برای حضور در نمایشگاه به عنوان مهمان ویژه اعلام آمادگی کردهاند که در این راستا پس از پایان نمایشگاه کتاب تهران در شورای سیاستگذاری این نمایشگاه تصمیمگیری خواهد شد.
وی درباره مکان برگزاری نمایشگاه نیز گفت: تاکنون تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است، اما تا زمانی که مکانی برای برگزاری نمایشگاه نداشته باشیم، سال آینده نیز در مصلی برگزار خواهد شد.
وی درباره بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: تسلط مقام معظم رهبری بر مسائل حوزه کتاب سرمایهای بسیار مهم برای صنعت نشر کشور است، ایشان در بازدیدشان از نمایشگاه کتاب تهران تنوع زیادی از آثار تازه ناشران را دیدند و من هم مانند آقای صالحی معتقدم که مقام معظم رهبری نشر کشور را بدون روتوش دیدند، هر چند حضور معظمله در یک غرفه به معنی تایید آن ناشر یا همه آثارش نیست و به هر حال این افتخاری بود که نصیب صنعت نشر کشورمان شد.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران همچنین با دعوت از محمد باقر قالیباف برای حضور در اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: امیدواریم شهردار تهران در این مراسم که در آن غرفههای برتر شامل دو غرفه در بخش ناشران عمومی، یک غرفه در هر یک از بخشهای ناشران دانشگاهی، ناشران آموزشی، ناشران کودک و نوجوان، دو غرفه در بخش ناشران بینالملل و یک غرفه در بخش جنبی معرفی میشوند، حضور یابد.