استاد «طه محمد عبدالوهاب» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به پرسشی پیرامون کارشکنی اخیر وزارت اوقاف مصر مبنی بر عدم اعزام قاریان مصری به ایران برای تلاوت در محفلهای قرآنی ماه مبارک رمضان گفت: این تصمیم، به نظر من متأثر از سیاستزدگیها بوده و تندبادی است که بهزودی عبور خواهد کرد.
این قاری ممتاز در ادامه ضمن ابراز شگفتی از این مسئله گفت: این تصمیم اوقاف مصر کاملا سیاسی است و من همیشه تأکید دارم که هر کسی باید به کار خود بپردازد، دیپلمات باید در سیاست عمل کند و کار سیاسی انجام دهد و فعال قرآنی نیز باید در عرصه قرآن کار کند و فعالیتهای قرآنی انجام دهد.
شیخ طه محمد عبدالوهاب درباره واکنش فعالان و جامعه قرآنی مصر به این تصمیم وزارت اوقاف گفت: قاریان مصری قرائت در محافل قرآنی را نه تنها در ایران، بلکه در هر نقطه از جهان دوست دارند، به عنوان مثال «مرحوم شیخ عبدالباسط» به هند و حتی برخی مناطقی که اصلا خداوند متعال در آن اماکن پرستش نمیشد، سفر میکرد و زمانی که به مصر برمیگشت، افرادی وی را همراهی میکردند که مسلمانشده و به یکتایی خداوند و نبوت رسول اکرم(ص) شهادت میدادند و به اسلام مشرف میشدند.
این قاری برجسته مصری در ادامه با تأکید بر این که مسئولیت و رسالت قاری قرآن رساندن پیام قرآن و تلاوت زیبای آیات در محافل قرآنی است، گفت: من اعتقاد دارم تصمیم وزارت اوقاف مصر یک تصمیم کاملا سیاسی و تندبادی است که بهزودی خواهد گذشت، زیرا قرآن کریم بهعنوان کتاب مقدس مسلمانان و کلام وحی، مسلمانان را در کنار همدیگر جمع و متحد میسازد.
وی همچنین درباره دعوت ایران از متسابقین همه کشورهای جهان علیرغم اختلافات و تنشهای سیاسی با برخی از این کشورها، گفت: این اقدامی بسیار نیکو و پسندیده است، هنگامی که رقابتی مثل جام جهانی فوتبال، ملتها را در کنار همدیگر جمع میکند، چرا قرآن باعث اتحاد نشود؟!»
این استاد مصری درخصوص ارزیابی سطح قاریان و حافظان سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ایران بیان کرد: این مسابقات بسیار بزرگ و با اهمیت است، چرا که رقابتی در سطح جهانی و با حضور قاریان و حافظانی از سراسر جهان است و این طبیعی است که با توجه به فضای مسابقات، برخی متسابقین استرس داشته باشند و تحت فشار و اضطراب باشند، اما در مجموع مسابقات در سطح بالایی برگزار میشود و قاریان و حافظان برجستهای حضور دارند.
شیخ طه محمد عبدالوهاب در ادامه این گفتوگو، از حضور رئیس جمهور ایران در مراسم افتتاحیه سیودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن تمجید کرد و گفت: این حضور اهمیت و ارزش این مسابقات را مضاعف ساخت و وجهه خاصی به آن بخشید.
داور مصری بخش لحن این دوره از مسابقات گفت: من اطمینان دارم که قاریان مسابقات در مرحله نهایی و نیمهنهایی قرائتهای بسیار زیبایی ارائه خواهند داد و توانمندی خود را به نمایش میگذارند.
این عضو کمیته داوری، سطح تلاوت قاری ایرانی را ممتاز توصیف کرد و گفت: قاری ایرانی تلاوت ممتازی ارائه داد و به باور من به مرحله نیمه نهایی مسابقات خواهد رسید، زیرا احکام مربوط به تلاوت و تجوید قرآن را بهخوبی رعایت کرد.
این قاری مصری اضافه کرد: قاری ایرانی تنها در برخی مقامات قرآنی موفق نبود، اما من احساس میکنم که یکی از قاریان راهیافته به مرحله نیمه نهایی خواهد بود.
وی اضافه کرد: کسانی که قرائت کردهاند و کسانی که قرائت نکردهاند و طی روزهای آینده تلاوت خواهند کرد، همگی منتظر میمانند و به تلاوت همدیگر گوش میدهند و هر قاری برنامهای برای خود ترتیب خواهد داد که چگونه موفق شود و ما نمیخواهیم پیشداوری کنیم و باید منتظر بمانیم تا کسی که شایستگی موفقیت دارد، صعود کند
شیخ طه عبدالوهاب در پایان این گفتوگو درباره ایران و میزان اهتمام مردم کشورمان به قرآن کریم گفت: من چند روز قبل از آغاز مسابقات بینالمللی قرآن ایران، در یک همایش «تلاوت قرآن» در تهران حضور پیدا کردم و به مدت سه روز با حافظان و قاریان ایرانی جلسه و گفتوگو داشتم؛ پس از آن دو روز به مشهد مقدس مسافرت نمودم و در آنجا در جمع بانوان و قاریان قرآنی، حاضر شده و سعی کردم مطالب جدیدی را به قرآندوستان عرضه کنم که برای مخاطبان بدیع باشد.