غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، رئیس کارگروه بودجه فراکسیون قرآن مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن اظهار کرد: ابتدا ذکر این نکته ضروری است که در برنامه اول و دوم توسعه، یک کلمه در مورد قرآن اشاره نشده است اما در برنامه سوم یک بند در این باره آمده است. در برنامه چهارم در مورد قرآن توصیههایی صورت گرفت و در برنامه پنجم از همه برنامهها بهتر بود ولی باز این توجهات نسبت به جایگاه و شأن قرآن ضعیف بود.
بیتوجهی برخی دستگاهها به فعالیتهای قرآنی
وی ادامه داد: به نظر بنده اگر همه مشکلات رفاهی ما بر طرف شود، در صورت نبود دین، مشکلات بر سر جای خود باقی است و نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که فعالیتهای قرآنی در حوزه ایثارگران به شدت اُفت کرده است و در کمیته امداد هم به وضعیت همین شکل است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: نهادهای فرهنگی همانند بنیاد شهید و ایثارگران انقلاب اسلامی، بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره)، فعالیتهای قرآنی بسیار ضعیفی دارند و جالب است که متولیان امر هم اصلا حساس نیستند.
لزوم برنامهریزی مناسبتر برای برگزاری مسابقات قرآن
رئیس کارگروه بودجه فراکسیون قرآن مجلس تأکید کرد: ما کشوری کاملا قرآنی نیستیم، قرآن به خوبی جایگاه خود را در کشور ما پیدا نکرده است و دستگاههای فرهنگی ما در زمینه توجه به فرهنگ ناب قرآنی ضعیف عمل میکنند.
جعفرزاده با اشاره به برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن اظهار کرد: با توجه به کملطفی عربستان و مصر، جمعی از نمایندگان مجلس تأکید داشتیم که در مسابقات حضور پیدا کنیم و درباره نحوه برگزاری این مسابقات باید عرض کنم که برگزاری آن در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی بسیار خوب است و بنده نمیخواهم بگویم که اَشرافی برگزار شده و اتفاقا بسیار خوب برگزار میشود؛ هرچند که شاید دسترسی به مکان برگزاری مسابقات برای همه افراد امکانپذیر نباشد و برنامهریزیها هم باید منظم و دقیق باشد.
لزوم تغییر مکان برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن
وی ادامه داد: ما باید به گونهای برنامهریزی کنیم که همه فعالان قرآنی را در مکان برگزاری مسابقات جمع کنیم و بسیار هم باید شلوغ باشد اما فضا به گونهای است که ممکن است برخی افراد با این تصور که ممکن است آنها را راه ندهند به آنجا نروند و همچنین میتوانیم حافظان و قاریان بینالمللی را به شهرهای مختلف برده و برای مردم برنامه اجرا کنند تا در این مدت بوی قرآن در کل کشور بپیچد.
رئیس کارگروه بودجه فراکسیون قرآن مجلس در پایان تأکید کرد: این جمعیتی که بنده در آنجا مشاهده کردم اصلا جمعیت مناسبی نبود و به نظرم باید مکان برگزاری مسابقات هم در جایی باشد که دسترسی مناسبی برای همگان به آن وجود داشته باشد که همه مردم بتوانند در این مسابقات حضور پیدا کنند.