کد خبر: 3306077
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
اسدی در تحلیل مسابقات بین‌المللی قرآن بیان کرد:

هم‌افزایی دستگاه‌های بین‌المللی برای ارتقای سطح دانش قرآنیان دیگر کشورها

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل امور قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) با اشاره به اینکه نمایندگان تعدادی از کشورها در مسابقات قرآن ایران سطح پائینی داشتند گفت: هم‌افزایی دستگاه‌های بین‌المللی و بردن تجربه‌های موفق کشور در حوزه‌های قرآنی دیگر کشورها، ضروری است.

حسین اسدی، مدیرکل امور قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در خصوص سطح سی ودومین مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران گفت: به صورت اجمالی و کلی این مسابقات یکی از مسابقات موج آفرین در حوزه تبلیغ و ترویج قرآن و فرهنگ قرآنی در ایران و در بسیاری از کشورها شده است.

سطح بالای مسابقات بین‌المللی قرآن ایران
وی با اشاره به مقایسه این مسابقات با سایر مسابقات بین‌المللی که در جهان برپا می‌شود، ادامه داد: به دلایل مختلف، این مسابقات از سطح بالاتری در برگزاری برخوردار است چنانکه آیتم‌های مختلف آن در کیفیت داوری، مشارکت کشورها و در حقیقت برنامه‌های اصلی و جانبی که در کشور در طول مدتی که نمایندگان قرآنی دیگر کشورها در ایران حضور دارند، می‌توان ادعا کرد که این مسابقات جامع‌تر و بهتر از تمامی مسابقات بین‌المللی برگزار می‌شود.
اسدی عنوان کرد: با توجه به اینکه مسابقات قرآنی را داریم که سابقه بسیاری در دنیا دارند چون مسابقات مالزی که بیش از 50 سال سابقه برگزاری دارد اما باز می‌توان بگوییم در بسیاری از جهات این مسابقه نسبت به آن مسابقات رتبه و جایگاه بهتری دارد.
وی درباره چگونگی همکاری جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در این دوره از مسابقات اظهار کرد: به دلیل این که جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، یک نهاد علمی و قرآنی بین‌المللیست و علاوه بر اینکه در کشور خودمان دارای فعالیت است و حدود 13الی 14 هزار طلبه و دانش‌پژوه در رشته‌های علوم اسلامی و قرآنی در داخل کشور در واحد‌های جامعةالمصطفی(ص) با بیش از 110 ملیت حضور دارند و همچنین در حدود 60 کشور دارای نمایندگی است، همین تعداد طلاب و دانش پژوه نیز در سایر کشورها دارد یعنی در کشورهای خودشان در واحدهای جامعةالمصطفی(ص) اعم از حوزه‌ها، دانشکده‌ها و دیگر مراکز علمی مشغول به تحصیل هستند، این ایجاب می‌کند که این نهاد با این وسعتی که در داخل و خارج از کشور دارد همانند سایر نهادهای بین‌المللی جمهوری اسلامی یاریگر این مسابقات باشد و در جذب نیروها و ارتقای سطح آنها و معرفی دانش پژوهان و مرتبطین خودش به این مسابقات همکاری داشته باشد.
مدیرکل امور قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) العالمیه بیان کرد: در جریان برگزاری مسابقات هم سعی شده با ستاد برپایی مسابقات همکاری خوبی شود که امسال سطح این همکاری‌ها نسبت به گذشته بیشتر شد و گسترش پیدا کرده است. به گونه‌ای که حتی طلاب قرآنی برگزیده و همکارانمان به همراه متسابقان در اینجا حضور دارند و بخشی از امور همراهی و محتوایی مسابقات را برعهده گرفته‌اند و برای ستاد برگزاری، کمک هستند.
وی درباره نقات قوت و ضعف این دوره از مسابقات تصریح کرد: در خصوص نقاط قوت اینکه امسال شیوه برگزاری از حیث ظاهری استانداردهایی که سالن برگزاری دارد قابل ملاحظه است اگرچه سالن، همان سالن است اما در چیدمان دکور و نظم برگزاری شاهد رشد بوده‌ایم. همچنین برنامه‌های جنبی خوبی در کنار مسابقات برگزار شده است.
اسدی با اشاره به اینکه نوجوانان سهم خوبی در این دوره از مسابقات داشته‌اند، عنوان کرد: همانطور که داشته‌های دستاوردهای حرفه‌ای و فنی قرآنی را در بخش‌های مختلف عرضه می‌کنیم باید این رویش‌های جامعه قرآنی را به خوبی معرفی کنیم و این عرصه که عرصه جمعی است و برآیند تلاش و همکاری همه نهادهای قرآنی و رسانه‌ای جمهوری اسلامی است، فضای بسیار خوبی بوده که قاریان و حافظان نوجوان در آن حضور داشتند و هر روز در این مسابقات شاهد تلاوت آنان بوده‌ایم و احساس کردن که در این فضا می‌توانند خودشان را نشان دهند و در عزمشان برای پیشرفت و آینده درخشان و رساندنشان به قله‌های هنر الهی یقیناً مؤثر است.
وی ادامه داد: در ستاد برگزاری برنامه‌های جنبی خوبی در نظر گرفته شده بود. چنانکه افرادی که از کشورهای مختلف آمده بودند از نظم و برگزاری خوب این دوره، ابراز رضایت می‌کردند.
مدیرکل امور قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) العالمیه اضافه کرد: نقاط ضعف عمده‌ای را ندیدم امیدوارم که نقاط ضعف آنقدر کم باشد که بچشم نیاید و به هر حال هر فرآیند بزرگی که ماه‌ها و هفته‌ها فکر و برنامه‌ریزی و تلاش جمعی را می‌پذیرد طبیعیست که ممکن است خطای انسانی داشته باشد و مشکلاتی هم در برگزاری داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه از حیث فنی و سطح قرائت‌ها، حجم کشورها و تعداد کشورهای شرکت‌کننده خوب بوده است، اظهار کرد: اما در سطح قرائت‌ها احساس کردم تلاوت‌های ضعیف کم نبودن و باید فکری برای این مسئله کرد و راهی ندارد الا هم‌افزایی دستگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی و بردن تجربه‌های موفق جمهوری اسلامی در قرائت و حفظ و سایر حوزه‌های قرآنی که مزیت نسبی ماست مثل تحقیق و پژوهش آثار قرآنی و هنر قرآن در خارج از ایران و عرضه آن.
اسدی با تأکید بر اینکه ما توانایی برپایی آموزش‌های قرآنی منسجم را در کشورهای مختلف داریم، تصریح کرد: ضروریست تا از رهگذر تعلیم و ارتقای وضع قرآنی نیروهای قرآنی کشورهای مختلف، اینجا شاهد رقابت با کیفیت‌تری باشیم.

captcha