کد خبر: 3306145
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
مصطفوی:

رمز حضور تاثیرگذار شیعه در جامعه جهانی ارائه پیام‌های قرآنی است

گروه حوزه‌های علمیه: تفسیر قرآن و تببین معارف قرآن امروز رمز حضور تاثیرگذار ما در جامعه بشری است و در این وضعیت که شرایط برای گوش کردن به پیام های قرآنی بسیار آماده است این وظیفه ما را بسیار سنگین می کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهدی مصطفوی، رئیس اسبق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 31 اردیبهشت در سومین همایش بیداری قرآنی در تاریخ معاصر طی سخنانی با موضوع چالش های جهانی و اهمیت توجه به قرآن گفت: ما در برهه حساس و خطیری هستیم و شرایط جهانی بعد از فروپاشی شوروی سابق و رجزخوانی بلوک غرب که تصور می کرد می تواند تنها قدرت جهان باشد به سبب شکست هایی که در عراق و فلسطین و ... خوردند با علامت سؤال روبروشده و چین و جهان اسلام نیز در این سالها از موقعیت ویژه برخوردار شدند.

وی افزود: غربی‌ها 400 سال سعی می کردند تا ارزش های محلی خود را به عنوان ارزش های جهانی ارایه کنند اما خودشان هم پذیرفته اند که ارزش های آنان جهانی نیست و مشکلات زیادی برای آنان من جمله مهاجرت و ... پدید آمد.

مصطفوی تصریح کرد: داعیه داران ترقی بیشترین جنایات را در حق بشر مانند جنگهای اول و دوم راه انداختند و کارنامه سیاهی ارایه کردند و در قرن بیست و یکم اسم آن را قرن علم و اخلاق گذاشتند و به این نتیجه رسیدند که علم و دانش به تنهایی رشد تعالی بخش برای انسان نمی آورد.

وی افزود: در این دوره علاوه بر حوزه تمدنی غرب شاهد دو محور تاثیرگذار بر جامعه جهانی هستیم که یکی سازمان های مردم نهاد است و دیگری حضور در فضای مجازی بود و تلاش غرب این بود که بتواند محور تمدنی غرب را محور اصلی نشان دهد و دنیای اسلام را تضعیف کند تا آقایی خود را تثبیت کند.

تولید کارهای نرم‌افزاری به نام اهل‌بیت و قرآن اهمیت زیادی دارد

وی ادامه داد: غرب تلاش دارد برای تقویت قدرتش از سخت افزار استفاده کند اما حوزه قدرت تمدن اسلامی نرم افزاری است از این رو در شرایط کنونی تولید کارهای نرم افزاری به نام اهل بیت و قرآن اهمیت زیادی دارد.

مصطفوی اظهار کرد: جهانی شدن ارتباطات باعث شد تا بحران های ملی شکل منطقه ای و جهانی به خود بگیرد و ساختارهای اجتماعی تغییر شکل دهد و این در حالی است که جمعیت مسلمانان سال 2050 رشد زیادی خواهد داشت اما رشد مسیحیت متوقف و رشد سایر ادیان نیز منفی خواهد بود.

وی تاکید کرد: تا سال مذکور گرایش به دین و به ویژه اسلام رشد زیادی دارد و گرایش به بی دینی منفی خواهد بود و بیداری اسلامی و رشد گرایش به مناسک اسلامی مانند اربعین و اعتکاف نمونه هایی از آن است.

وی افزود: ما هم اکنون در پیچ تاریخی مهمی هستیم و اگر توجه نکنیم لطمات سنگینی بر ما وارد می شود همان طور که اخوان المسلمین مصر دستاورد خود را به آسانی از دست دادند.

مصطفوی بیان کرد: امروز شیعه با درک عمیق از معارف قرآن و اهل بیت به عنوان ایدئولوژی عمیق معنوی و روزآمد مطرح است و به خصوص در افراطی گری کنونی که تبعات خود را نشان داده عقلانیت شیعه خود را بیشتر نشان داده است عقلانیتی که از سویی با سلاطین هماهنگی ندارد و از طرق دیگر همسو با افراط و خشونت نیست.

وی افزود: تشیع دارای نگاه جهانی و حامل این ارزش ها است و وراثت ارض با نگاه تشیع یک مدیریت جهانی است و وراثت زمین بدون مدیریت جهانی ممکن نیست و برای این مدیریت تبعا باید فقط و فقط به قرآن تمسک کنیم زیرا قول احسن قرآن است.

مصطفوی بیان کرد: تفسیر قرآن و تببین معارف قرآن امروز رمز حضور تاثیرگذار ما در جامعه بشری است و در این وضعیت شرایط برای گوش کردن به پیام های قرآنی بسیار آماده است و این وظیفه ما را بسیار سنگین می کند.

captcha