حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نمایشگاه قرآن کریم، بزرگترین جریان قرآنی است که هرساله در کشور برپا میشود، گفت: در نظرسنجی که از جامعه قرآنی درخصوص مکان برپایی نمایشگاه قرآن کریم صورت گرفت، 75 درصد جامعه قرآنی مصلای امام خمینی(ره)، را از بین گزینهها برای میزبانی از نمایشگاه قرآن انتخاب کردند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه قرآن در مصلی، از نگاه مسئولان با مشکلاتی روبهرو است، افزود: بهنظر میرسد مشکلاتی که مسئولان از برپایی نمایشگاه قرآن کریم در مصلای امام خمینی(ره) بیان میکنند، لاینحل نیست و میتوان با هماهنگیها این مشکلات را برطرف کرد.
محمدی با اشاره به اینکه نمایشگاه قرآن کریم به احتمال بسیار بالایی در مکان باغ موزه دفاع مقدس برپا خواهد شد، تصریح کرد: این نمایشگاه در چند سال اخیر در مصلای امام خمینی(ره) برپا شده بود که طی این سالها کم و کاستها و مشکلات تا حدودی برطرف شده بود که شرکتکنندگان امکان برنامهریزی و هماهنگی بهمنظور برپایی غرفه را داشتند، اما متأسفانه در باغ موزه دفاع مقدس با محدودیت و مشکلات بسیاری روبهرو هستیم که در این راستا انتقادهایی را به مسئولان داشتهایم.
لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با بیان مشکل دیگری به غیر از مکان نمایشگاه قرآن، اظهار کرد: فراتر از بحث مکان فیزیکی نمایشگاه، مسئله دیگری، در میان است که سال گذشته بر آن اصرار شد و آن تغییر تولیت نمایشگاه است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مدتها است تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، بهمنظور برپایی جلسات دائم و مستمر بهمنظور برپایی نمایشگاه قرآن در دستور کار مسئولان قرار دارد، که متأسفانه این امر انجام نشد و این یک ضعف است.
محمدی به لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن با حضور کمیتههای فعال اشاره کرد و گفت: باید پس از پایان نمایشگاه فرایند و سیاستگذاری نمایشگاه سال آینده تدوین و با بررسی نقاط قوت و ضعف راهکارهایی برای تقویت نقاط مثبت و برطرف ساختن نقاط ضعف اتخاذ شود تا در سالهای آینده با مشکلات مشابه روبهرو نشویم.
نامشخص بودن مجری برپایی نمایشگاه
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از یک ماه به زمان برپایی نمایشگاه قرآن کریم باقی نمانده است، افزود: از آنجاییکه هر ساله نمایشگاه قرآن کریم همزمان با ماه مبارک رمضان کار خود را آغاز میکند، متأسفانه زمان دقیق و مجری برپایی این نمایشگاه بینالمللی از سوی مسئولان اعلام نشده است که این امر نگرانکننده است.
وی با اشاره به اینکه تعطیلی نمایشگاه قرآن کریم صورت خوشی در سطح بینالمللی ندارد، گفت: تعطیلی نمایشگاه قرآن کریم، پاک کردن صورت مسئله است که راحتترین و مضرترین راه ممکن است که باید در این راستا تلاش کرد تا مشکلات را بررسی و برطرف کرد که این نیاز به یک همدلی و انسجام است.
وی در پایان اظهار کرد: نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، همچون نهال بیست سالهای که پا گرفته است که باید در رفع نقاط قوت و ضعف آن تدابیری از سوی تیم اجرایی، بهصورت کارشناسی انجام شود که امید است امسال در برپایی این نمایشگاه عظیم قرآنی موفق عمل کنیم.