کد خبر: 3307132
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
در اتاق اصناف ایران؛

کتاب «درسنامه احکام بازار» رونمایی شد

گروه اقتصاد: کتاب «درسنامه احکام بازار» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین صادق زیّنی صبح امروز، 3 خرداد در اتاق اصناف ایران رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری «شروع دوره آموزش احکام تجارت و کسب و کار»، امروز، یک‌شنبه، 3 خرداد در اتاق اصناف ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محمدابراهیم کریمی، مسئول سازمان بسیج اصناف کشور ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: پیشینه اصناف در ایران، پیشینه‌ای بسیار بلند است و اگر قبل از انقلاب اسلامی را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که بزرگوارانی همانند حاج صادق امانی، شهید اسدالله لاجوردی و شهید عراقی که نزدیک‌ترین روابط را با حضرت امام (ره) داشتند در این عرصه رشد کرده‌اند.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی این همراهی با نظام و اطاعت از مقام ولایت را به صورت مستمر ملاحظه کرده‌ایم و انشاء‌الله این وضعیت ادامه داشته باشد؛ بنابراین چنین پیشینه‌ای وظیفه و رسالت مدیرانی که می‌خواهند با اصناف کار کنند را سنگین‌تر می‌کند.

کریمی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه بسیج اصناف در قانون نظام صنفی جایگاهی نداشت، با همکاری‌هایی که برخی مسئولان در این زمینه داشتند، بسیج اصناف به عضویت هیئت عالی نظارت درآمد و در شهرستان‌ها نیز عضو کمیسیون نظارت شد.

مسئول سازمان بسیج اصناف کشور به وظایف این نهاد اشاره کرد و گفت: عمده فعالیت بسیج در سطح بازار، فعالیت فرهنگی است و بنا داریم با همکاری کسبه، فرهنگ کسب و کار را ارتقا دهیم و طبیعتاً اگر جایگاه قانونی ما در نظام صنفی روشن می‌شد ارتباط با کسبه توسعه پیدا می‌کرد که خوشبختانه این اتفاق هم رخ داد.

وی افزود: به دلیل اینکه بنا شد سازمان بسیج اصناف در کلا‌س‌های آموزشی به اصناف مشارکت داشته باشد بنابراین توافق‌نامه‌ای امضا شد که بر اساس آن، برای همه کسانی‌که بخواهند جواز کسب خود را دریافت کرده یا تمدید کنند کلاس‌های فقه و احکام برگزار می‌کنیم.

کریمی در پایان خاطرنشان کرد: ما هر ساله یکی از بزرگان و عزیزان نظام صنفی که در طول دفاع مقدس یا در جریان انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند را به عنوان شهید شاخص معرفی می‌کنیم تا در سراسر کشور برنامه‌های ما با ذکر نام آن شهید بزرگوار آغاز شود که سال 94 با نام شهید حاج صادق حق‌گویان نامگذاری شده است.

علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران، سخنران بعدی این نشست بود که اظهار کرد: اصناف سرمایه اجتماعی عظیمی هستند که به واسطه ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم و همچنین آشنایی تجربی با مشکلات و معضلات جامعه، به همان اندازه که در اقتصاد خُرد اثرگذارند توانایی ارتقاء ابعاد فرهنگی و اجتماعی جامعه را دارند؛ همان‌طور که در بزرگ‌ترین تحولات اجتماعی قرن اخیر از جنبش مشروطه تا امروز جزء اصلی‌ترین بازیگران صحنه فرهنگی بودند.

وی افزود: با توجه به اهمیت فرهنگ و مغفول ماندن آن و همچنین نامگذاری سال گذشته با نام سال «اقتصاد و فرهنگ؛ با عزم ملی و مدیریت جهادی» در کنار تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب درباره توجه به فرهنگ، اتاق اصناف ایران بر آن شد تا معاونت جدیدی را با نام معاونت فرهنگی و اجتماعی تأسیس کند.

رئیس اتاق اصناف ایران تأکید کرد: رویکرد جدید اتاق اصناف در عرصه فرهنگی و اجتماعی با هدف‌گذاری‌های مشخص و برنامه‌های مدون همراه است که امید می‌رود در آینده نه چندان دور شاهد آثار و برکات آن باشیم.

فاضلی در ادامه به بیان مهم‌ترین اقدامات فرهنگی و اجتماعی انجام گرفته توسط اتاق اصناف ایران اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی موزه اصناف، تأسیس خانه فرهنگ، راه‌اندازی دبیرخانه و کارگروه مد و لباس در اصناف، راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان برندسازی، تأسیس اتحادیه‌های فرهنگی و هنری، تدوین دانشنامه اصناف، تشکیل مؤسسه خیریه نور اصناف،  انتشار چهار کتاب در حوزه اصناف با هدف ایجاد فرهنگ مکتوب و اجرای طرح کسب و کار مجازی، از جمله مهم‌ترین این اقدامات هستد.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین صادق زینی، نویسنده کتاب «درسنامه احکام بازار» در سخنانی کوتاه اظهار کرد: سال گذشته با اتاق اصناف ایران آشنا شدم و بنا شد کتابی مخصوص آموزه احکام بازار برای کسبه نوشته شود بنابراین بنده با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده مشورت کردم و در نهایت با همکاری ایشان این کتاب آماده و هفته گذشته چاپ شد.

یادآور می‌شود، در پایان این نشست از کتاب «درسنامه احکام بازار» که به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین صادق زیّنی و با همکاری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده نگاشته شده است، رونمایی به عمل آمد.

captcha