به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) مشکل بودجه آن هم برای بخشهای حساس و علمی کشور که هم با جوانان نخبه کشورمان در ارتباط هستند و هم تأثیر به سزایی در پیشرفت کشور میتوانند ایفا کنند، همیشه احساس میشود، اما اگر مشکل بودجه نبود، اندیشمندان و پژوهشگران کشورمان دست به چه کارهایی میزدند؟ این سؤالی بود که از حمید گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان پرسیدیم.
دکتر گورابی در پاسخ به این سؤال که پژوهشگاه رویان اکنون در چهار حوزه فعالیت دارد، حوزه جدیدی از علم هست که بخواهید به فعالیتهایتان اضافه کنید؟ گفت: ما با محدودیتهای بودجهای مجبور هستیم حتی همین کارهای موجود را هم جمعوجورتر کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر مشکل بودجه نداشتید چه میکردید؟ گفت: ما علاقهمند هستیم که در زمینه اخلاق در پژوهش و موضوعهای فقهی حقوقی مرتبط با پژوهشهای خودمان و سایر کارهای پزشکی عمیقتر وارد شویم و بتوانیم به محوری برای مراکزی که در این زمینه کار میکنند، تبدیل شویم.
گورابی ادامه داد: رویان جاذبهای دارد که میتواند این کار را انجام دهد.
رئیس پژوهشگاه رویان اعلام کرد: اگر بودجه کافی داشته باشیم علاقهمند هستیم کارآزماییهای بیشتری انجام دهیم تا بتوانیم از سلولهای بنیادی کاربردهای بیشتری را برای جامعه ارائه کنیم؛ علاقهمند هستیم بیمارستان سلولدرمانی را کامل و راهاندازی کنیم.
وی تصریح کرد: رویان اکنون نمادی از توانمندی جمهوری اسلامی است هر چه بتوانیم خدمات بیشتری ارائه کنیم، میتوانیم به عنوان ملجأیی برای پناه آوردن مردم و جاذب آنها باشد.
گورابی با اشاره به نامههایی که گاهی دریافت میکند، گفت: وقتی به ما نامهای ارسال میشود که در آن نوشته شده: «شما اعلام کردید فلان کار را انجام میدهید اما ما هنوز نمیتوانیم از این خدمت بهره بگیرم» و شاید آنقدر عصبانی هستند که حتی به ما ناسزا میگویند، ما احساس میکنیم که حق با این افراد است و بایستی بهتر عمل کنیم، اما وقتی کسی نتیجهای میگیرد با خوشحالی همه جا از رویان و جهاد دانشگاهی به عنوان مجوعهای متفاوت از جای دیگر سخن میگوید.
این مجموعه روحی دارد که میتوان به آن کالبد بدنی افزود
وی با تأثر فراوان عنوان کرد: ناراحت میشوم وقتی کسی بگوید که شما روح دکتر کاظمی را میآزارید وقتی درست خدمات نمیدهید؛ این برای ما احساس مسئولیت ایجاد میکند که در جایی کار میکنم که چنین دیدی را در ذهن مردم ایجاد کرده است، چنین مطلبی هرگز به یک مجموعه خصوصی گفته نمیشود و این نشان میدهد این مجموعه روحی دارد که میتوان به آن کالبد بدنی افزود و تلاش کرد این روح صدمه نبیند.
وقف برای پژوهشگاه انجام شود
رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: البته فکر کردهایم که از یک انگیزه دینی برای توسعه پژوهش در کشور استفاده و خیران را با موضوعهای پژوهشی آشنا و سپس آنها را جذب کنیم؛ وقف برای پژوهشگاه نیز میتواند در این زمینه کارساز باشد که بر همین اساس نشستهایی را با مسئولان اوقاف داشته و درخواست کردهایم که مردم را به وقف برای پژوهش تشویق کنند.
ثواب هزاران ساله برای خیران پژوهش
وی تأکید کرد: کمکهای خیریهای که برای پژوهش و توسعه آن صورت میگیرد، ثواب هزاران ساله برای خیر به ارمغان میآورد، در حالی که کارهای خیر دیگر در مقطع کوتاهی رفع نیاز میکنند.
کمکهایی که تعهد آورد
گورابی گفت: ما بر روی کمک خیران بسیار حساب میکنیم و میدانیم که رویان در سختیها رشد کرده است. شاید اگر از ابتدا بودجه هنگفتی در اختیار ما بود نمیتوانستیم تا این حد موفق باشیم ولی کمکهایی که خیرین کردهاند به ما انرژی داده است و از سوی دیگر این کمک تعهدی برای ما ایجاد میکند که ما باید در قبال آن پاسخگو باشیم.
گزارش تصویری را اینجا ببینید!