به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، آگاهان امور بینالمللی و جهان اسلام میگویند که عربستان سعودی با حمله ناکامش به یمن، کُشتن هزاران یمنی و خسارات مالی، خودش را تحقیر کرده و جایگاهش را در جهان اسلام از دست داده است.
به باور کارشناسان بینالمللی عربستان به هیچیکی از اهدافی که قبل از آغاز حمله به یمن اعلام کرده بود، نرسیده و اجباراً بعد از گذشت یک ماه از این جنگ وادار به متوقفساختن حملات هوایی خود به خاک یمن شد.
این کارشناسان اعلام غیرمنتظره قطع عملیات هوایی از سوی سعودیها با وضع شکننده داخلی خود عربستان و ناکامماندن مقامات این کشور در تشکیل ائتلاف جهانی ضد حوثیها در ارتباط میدانند.
ریاض قبل از آغاز حملات هوایی به یمن اعلام کرده بود که به این حملات تا خلع سلاح کامل حوثیها و بازگرداندن منصور هادی به قدرت یمن ادامه خواهد داد. اما اکنون این جنگ به باور کارشناسان مسائل منطقه، به ضرر خود عربستان تمامشده است.
هدف سعودیها این بود که حوثیها را خلع سلاح کنند، منصور هادی را به قدرت آورند و یک حکومت باقاعده وسیع تشکیل دهند؛ امّا عملیات یکماهه عملاً نشان داد که هیچیک از این اهداف عملی نشده است؛ بلکه برعکس، طی این یک ماه حوثیها توانستند چندین مرکز مهم دیگر را در یمن اشغال کنند و در حال حاضر مهمترین اماکن استراتژیک را در اختیار دارند.
دیپلماتهای مقیم یمن به خبرگزاریها گفتهاند که حملات سعودی به جز خسارات جانی و مالی و نابودسازی برخی زیربناهای شهر صنعای یمن هیچ نتیجه دیگری نداشته است.
محمد ناطقی، کارشناس مسایل سیاسی و معاون حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در این باره میگوید: این حمله باعث شکستن حرمتی شد که عربستان در میان کشورهای اسلامی داشت و بالاخره باعث خاری خود عربستان. حکومت آل سعود بدون قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به یمن حمله کرد که تجاوزی آشکار محسوب میشود.
وی بر این باور است که اکثر برنامههای آمریکا و کشورهای غربی به ویژه انگلیس در کشورهای اسلامی با سرمایهگذاری و پول سعودیها اجرا میشود. آل سعود در تشکیل گروههای تروریستی در پاکستان، کشمیر و طالبان افغانستان سهم دارد و بخش اعظم پول این جنگها را پرداخت میکند. داعش نیز طفل نامشروع ازدواج خانواده سعودی با اسرائیل است. این گروه هم با پول سعودیها تأسیس شده است.
در جنگ یمن ایران پیروز شده است
پیامد دیگر این جنگ آن است که به باور کارشناسان در این جنگ نه عربستان؛ بلکه کشورهای رقیب آن، مثل ایران پیروز شدهاند. عربستان با حساسیت خاص و تعصب نسبت به نفوذ روزافزون ایران در خاورمیانه به ویژه یمن، به این کشور حمله کرد؛ امّا با همان سرعت و شیوه حساس شکست خورد.
عربستان سعودی اول به یمن حمله کرد، بعد خواستار مجوز شورای امنیت شد؛ اما روسیه صدور چنین مجوزی را تحریم کرد و خواست ائتلافی علیه حوثیها تشکیل دهد که آنهم با شکست مواجه شد. حسابی که مقامات سعودی داشتند، روی حمایت ترکیه و پاکستان بود که هر دو کشور هم خود را کنار کشیدند و آل سعود تنها ماند.
عربستان سعودی 26 مارس 2015 حمله به یمن را آغاز کرد و بهرغم انتظاری که داشت، نتوانست بر حوثیها پیروز شود و آنها را شکست دهد؛ بلکه حوثیها توانستند پیشروی کنند.
وزارت دفاع سعودی 21 آوریل سرانجام اعلام کرد که حملات را که در نتیجه آن 3 هزار شهروند یمنی کشتهشدند، متوقف میکند.
اکنون اینگونه است که بخشی از جنبشهای تروریستی از اداره آل سعود خارجشده است. برنامههای سلفیها و حزب تحریر نیز از همین راهرو آب میخورند.
پر واضح است که در اکثر طرحهای خرابکارانه در کشورهای اسلامی ردپای سعودیها دیده میشود. پس در چنین شرایطی آیا با سفر حج و واریزکردن پول هنگفت به جیب آل سعود شریکشدن در جنایات این رژیم محسوب نمیشود؟