به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی و پیشگیری اولیه از اعتیاد در راستای ترویج اندیشههای مقام معظم رهبری در حوزه ترویج سبک زندگی اسلامی و دوری از آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد با حضور محمود خرمآبادی، مسئول پژوهش و آموزش ادارهکل تبلیغات اسلامی لرستان و حجتالاسلام تیموری، کارشناس دینی، مبلغان، مربیان و معلمان پرورشی، مسئولان مؤسسات قرآنی، مداحان در کانون بعثت دورود برگزار شد.
حجتالاسلام تیموری، کارشناس دینی با اشاره به موضوع مهم سبک زندگی اسلامی و تأثیر آن بر پیشگیری اولیه از اعتیاد، بیان کرد: اعتیاد بیشتر یک بیماری روحی است تا بیماری جسمی. پیامبر اکرم(ص) طبیب دوار بود و مهمترین فعالیت ایشان درمان روح مردم بود، لذا طلاب و مبلغان ضروری است در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی افزود: اکثر طلاب در سفرهای تبلیغی خود با مسئله اعتیاد مردم در محل تبلیغ خود مواجه میشوند و به دلیل عدم آگاهی لازم در این زمینه نمیتوانند به شکل مناسب و تأثیرگذار فعالیت کنند و البته کمتر پیش آمده که طلاب خود را درگیر مواجهه نزدیک با مسئله اعتیاد کنند لذا همواره این کمبود در این عرصه به وفور احساس میشود.
کارشناس دینی در کانون بعثت دورود اضافه کرد: عدم حضور مبلغان اسلام باعث شده است که عرفانهای کاذب و نوظهور با برنامهریزی بلندمدت وارد شوند و اکثر برنامههای مدیتیشن و اعتقادی کمپهای اعتیاد را در دست گرفتهاند.
در ادامه این مراسم خرمآبادی، مسئول پژوهش و آموزش ادارهکل تبلیغات اسلامی لرستان اظهار کرد: تشکیل شبکه مبلغان پیشگیری یکی از برنامههای خوبی است که میتواند بر پیشگیری اولیه از اعتیاد بسیار تأثیرگذار باشد. این سازمان در پیشگیری از اعتیاد در سه بخش شامل حوزه آموزش، حوزه تبلیغ و اطلاعرسانی و حوزه علمی و پژوهشی فعالیتهای مستقیم داشته است.
وی بیان کرد: تمامی فعالیتهای ادارهکل تبلیغات اسلامی به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد دخالت دارد.
خرمآبادی با اشاره به فعالیتهای این ادارهکل در حوزه تبلیغ و اطلاعرسانی، اظهار کرد: برگزاری نشستهای تخصصی نقش دین در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد، برگزاری گفتمانهای دینی در مراکز مختلف آموزشی و فرهنگی پیرامون آسیبهای فرهنگی اجتماعی مواد مخدر و سخنرانی روحانیون مستقر و هجرت در استان از جمله این فعالیتها است.
مسئول آموزش تبلیغات اسلامی لرستان افزود: همچنین در این راستا، هماهنگی و اطلاعرسانی برای تمامی مبلغان، مداحان و اقشار تأثیرگذار در جهت بیان معضلات اعتیاد در فعالیتهای مختلف در قالب نامه، پیامک و جلسات توجیهی انجام شده است.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات سخنرانی توسط ائمه جماعت مساجد، مدارس و مبلغان برای اقشار مختلف و برگزاری جلسات توجیهی مبلغان و مبلغات پیرامون مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی در آستانه ماه مبارک رمضان و محرم و حضور در نمایشگاههای مختلف و ارائه مشاوره و تبیین فعالیتها نیز صورت میگیرد.
خرمآبادی اظهار کرد: پیشگیری از اعتیاد در حوزه محتوایی و علمی نیز با تشکیل اتاق فکر با حضور کارشناسان حوزوی و دانشگاهی جهت برنامهریزیهای فرهنگی دینی نیز از جمله فعالیتهای این ادارهکل است.
وی بیان کرد: همچنین جمعآوری فتاوای مراجع عظام و دیدگاههای دینی پیرامون مواد مخدر و اعتیاد، تهیه جزوات آموزشی مانند رسالت مبلغان در پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر از جمله فعالیتهای پژوهشی در این زمینه بوده است.
خرمآبادی در ادامه گفت: اهدای کتابهای مرتبط به اقشار تأثیرگذار مانند مهارتهای اجتماعی و مهارتهای زندگی، تدوین طرح جامع مشاوره دینی در جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی، فراخوان مقاله در حوزه قاچاق و تدوین کتاب مبانی فقهی حقوقی قاچاق، برگزاری نشستهای تخصصی علمای شیعه و سنی جهت ارائه دیدگاههای علمی و دینی پیرامون حرمت مواد مخدر نیز از فعالیتهای علمی و پژوهشی این سازمان است.
وی نقش رسانهها را در پیشگیری از اعتیاد و درک زندگی اسلامی مهم برشمرد و یادآور شد: همچنین برگزاری دورههای آموزشی ویژه مبلغان با عنوان روشهای پیشگیری از اعتیاد، برگزاری کارگاههای آموزشی روشهای پیشگیری ویژه روحانیون مستقر و هجرت، کارگاههای آموزشی روشهای پیشگیری از اعتیاد ویژه مداحان، دورههای آموزشی پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر ویژه مسئولان هیئتهای مذهبی، دورههای آموزشی پیشگیری از سوءمصرف مواد مخدر ویژه اساتید و مبلغان دینی، تربیت مربی مشاوره دینی جهت ارائه مشاورههای مرتبط و کلاسهای سبک زندگی ویژه خانوادهها از دیگر برنامههای این سازمان در زمینه پیشگیری از اعتیاد در حوزه آموزشی است.
حسین مریدی